Akcija: do 40% popusta na odabrane trake za trčanje

10 grešaka koje rade osobni treneri i na koje treba pripaziti

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Treneri su često zauzeti i nemaju vremena pratiti nova istraživanja i literaturu, ali događaju im se greške koje se mogu prepisati nemaru, a ne nedostatku vremena.

Primjeri grešaka koje vam se ne bi smjele događati su:

1. Vježba kao kazna

Zašto je to loše:

Sportaši se ne bi trebali bojati vježbanja, trebali bi uživati u tome.

Preveliki volumen treninga može izazvati pretreniranost i voditi prema zastoju ili ozljedi.

Trening izdržljivosti negativno djeluje na trening snage. Davanjem kazne mogu se poništiti efekti treninga.

osobni trener

2. Treninzi dvaput dnevno za početak sezone

Mnogi klijenti i preko ljeta odmaraju i nisu u treningu. Treniranje 2 ili 3 puta na dan može ozbiljno naštetiti organizmu ako nije adekvatno pripremljen. Progresija stoga treba biti postupna, što će dovesti do željenog rezultata. Bez šoka i ozljeda.

3. Teški trening jakosti rano ujutro

Tijekom sna, kompresijsko opterećenje na intervertebralne diskove je smanjeno, što omogućuje diskovima da apsorbiraju više tekućine i povećaju volumen (Urban i McMullin 1988). Tijekom dana, ta dodatna voda se potiskuje kako se događaju uobičajeni pokreti i opterećenja kralježnice.

Rano ujutro pritisak unutar diska je 240% veći nego prije odlaska u krevet (Wilke i sur, 1999). Kroz dan, disk postaje krući u kompresiji i fleksibilniji kod sagibanja, postaje elastičniji i mogućnost za prolaps diska je manja.

Ako vam je jutro jedini dio dana u kom imate vremena u rasporedu i nemate mogućnosti da trenirate barem 2-3 sata nakon što ste se probudili, preporučuje se da napravite duže zagrijavanje i koristite vježbe gdje nema velikog opterećenja na kralježnicu.

4. Izbacivanje treninga jakosti

Postoje brojni radovi koji potvrđuju pozitivan utjecaj, ako ga ne koristite – vrijeme je da krenete. Vaši klijenti to zaslužuju.

5. Preveliki fokus na jakost

Neki treneri se pak zadrže na drugom kraju spektra te treniraju samo spore pokrete s velikim opterećenjem te zabrave na mobilnost, snagu i zdravlje klijenta.

6. Zanemarivanje „auto-regulacije“

Planirana periodizacija je dobra i korisna, ali ne treba slijepo slijediti napisani plan. Auto-regulacija se odnosi na „slušanje tijela“ i planiranje treninga u skladu sa sportaševim trenutnim stanjem. Ukoliko sportaš nije kvalitetno spavao ili ručao, pod velikim je stresom ili je samo umoran od prošlog treninga, to uvelike može utjecati na izvedbu.

osobni trener

7. Izostanak dijagnostike i praćenja rezultata

Mnogi treneri ne provode inicijalna testiranja kako bi utvrdili u kom stanju se nalazi sportaš i koji su njegovi limiti. „Ako ne mjerite – pogađate!“ – izreka koja odlično opisuje zašto bi se trebala provoditi dijagnostika i pratiti napredak.

8. Treniranje u samo jednoj ravnini

Aktivnosti se u sportu i svakodnevnom životu događaju u više ravnina te bi tako trebali i trenirati.

9. Dopuštanje loše tehnike

Ispravna tehnika izvedbe bi trebala biti prioritet i polazna točka, pogotovo u fitnesu gdje je fokus na poboljšanje zdravstvenog statusa.

10. Izostanak specijalizacije i individualizacije

Klijenti se razlikuju po spolu, dobi, aktivnostima, razini treniranosti, povijesti ozljeda, itd. Programi bi se isto tako trebali razlikovati u odnosu na njihove potrebe i mogućnosti kako bi se postigli zacrtani ciljevi. Kako bi naučili učinkovito upravljati procesom tjelesnog vježbanja i izbjegli ove greške, potrebna je edukacija.

Fitnes učilište, prvo privatno učilište i vodeća ustanova za obrazovanje odraslih u segmentu fitnesa u RH, Vam omogućava nadogradnju znanja i mogućnost stjecanja diplome za rad.

ucilsite logo

Nakon još jedne vrlo uspješne generacije u Zagrebu za Instruktora fitnesa u teretani i Instruktora grupnog fitnesa uz glazbu, Fitnes učilište je raspisalo natječaj za jesenske upise za Zagreb, Rijeku i Split.

Postoji nekoliko razloga zašto upisati Fitnes učilište. Prednjače u predavačkom kadru. Njihovi predavači su vrhunski stručnjaci priznati ne samo u Hrvatskoj već i u regiji. Fitnes centri u kojima se odvija nastava pružaju idealan ambijent za učenje tehnike, metodike i teorije te opremom prate najnovije trendove. Priručnici koji su uključeni u cijenu se prije svake generacije revidiraju i nadopunjuju informacijama iz najnovijih istraživanja.

uciliste fotka

Svi polaznici Fitnes učilišta prilikom edukacije, kao i kada završe program, ostvaruju popuste na mnoge radionice i edukacije, dodatke prehrani. Njihovi programi nisu samo verificirani od strane MZOŠ već su revidirani, priznati i pozitivno ocijenjeni od vodeće europske zdravstvene i fitnes asocijacije (EuropeActive) kako bi osigurali svojim polaznicima da njihova edukacije na Fitnes učilištu bude priznata i u ostatku zemalja Europe.

Bivši polaznici najbolji su ambasadori kvalitete Fitnes učilišta, što možete pročitati u brojnim intervjuima koji su objavljeni s njima na web stranici Fitnes učilišta. Mnogi od njih upisuju dodatne programe osposobljavanja kao i usavršavanja.

fitnes učiliste

Fitnes učilište je jedina ustanova ove vrste koja nudi program usavršavanja. Također od prošle godine su i ustanova koja ima iskustva u organizaciji međunarodnih medicinskih kongresa, kao i svog vlastitog projekta Kongresa Fitnes učilišta, kojim su napravili iskorak u kvaliteti ovakvog tipa usavršavanja iz svijeta fitnesa, ali i sporta. Drugi po redu Kongres Fitnes učilišta održao se 10.-12.3.2017. u sklopu Dana ljepote i Fitnessa.

Ima mnogo razloga zašto odabrati Fitnes učilište. Ponajprije zbog razine znanja i stručnog usavršavanja koje neprestano upijaju i nesebično daju dalje, zato rastu. Trude se i dalje napredovati - učeći druge i učeći od njih. Programi za koje vrše osposobljavanje su: Instruktor fitnesa u teretani, Instruktor grupnog fitnesa uz glazbu, Instruktor Pilatesa i Maser (samo u Zagrebu).

Fitnes učilište trenutno vrši jesenske upise za novu generaciju polaznika u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

9. rujna će se održati razredbeni postupci u Zagrebu i Rijeci, a 10. rujna u Splitu, na kojima će budući polaznici dati sve od sebe kako bi ostvarili što bolje rezultate na rang listi.

Datum 2. razredbenog postupaka za Rijeku je 30.9., a za Split i Zagreb 1.10.2017.

Nastava u Splitu i Rijeci počinje 7. listopada, a u Zagrebu 14. listopada.

Dan otvorenih vrata 2. rujna 2017.

dan otvorenih vrata

Kako bi znali što vas čeka na razredbenom postupku i razbili nepotrebni strah, Fitnes učilište organizira Dan otvorenih vrata 2. rujna 2017.od 10:00 sati u prostorijama Fitnes učilišta (Zagrebački Velesajam Avenija Dubrovnik 15, 7/1. kat).

Uz sve informacije o Fitnes učilištu, saznat ćete kako izgleda pismeni i praktični dio razredbenog postupka, ali i kako izgleda praktična nastava koju će vam približiti jedan od najcjenjenijih predavača, Goran Sajko.

Oprema: Ponesite opremu za vježbanje i čiste tenisice kako bi oni koji to žele imali priliku sudjelovati na prikazu praktičnog dijela nastave.

Raspored:

10:00-10:30 Pozdravni govor i prezentacija rada učilišta od strane predavača i jednog od osnivača Fitnes učilišta Zlatana Spiridonovića, prof.
10:30 – 11:00 Kviz znanja (pismeni dio razredbenog postupka) koji će voditi predavač Filip Sabol, mag.cin.
11:00 – 11:20 Pauza za kavu
11:20-12:15 Predstavljanje projekta Fitness Index™ i prezentacija praktičnog dijela razredbenog postupka pod vodstvom ravnatelja Matije Dunaja, prof. te Filipa Sabola, mag. cin.
12:30-13:30 (Basic Gym One) Prikaz praktičnog dijela nastave uz Gorana Sajka, mag. kineziologije. Tema radionice je predstavljanje nastavnog predavanja iz temeljnih obrazaca kretanja - čučanj (jedan od temeljnih obrazaca).

14:00 – 15:00 – O Fitnes učilištu, razredbenom postupku i programima edukacije – Rijeka, Zagreb, Split (teorijska prezentacija)

Sve informacije o danu otvorenih vrata - pogledajte na ovom linku.

fitnes uciliste

Želim se upisati na Fitnes učilište. Koji je prvi korak?

Prvi korak je online prijava koja je NEOBVEZUJUĆA. Prijavom ulazite u naš sustav i umjesto da brinete hoćete li propustiti rok, oni Vam šalju sve potrebne informacije. Nakon što se objavi službeni natječaj, dostavljate im dokumentaciju (poštom ili osobno). Zatim slijedi razredbeni postupak te, ukoliko sve prođe u redu, potpisivanje ugovora i početak nastave.

Koraci:

  1. Online prijava (neobvezujuća) – online prijavom ulazite u njihov sustav te Vam pravovremeno šalju sve potrebne informacije o terminima i potrebnoj dokumentaciji.
  2. Predaja dokumentacije – najkasnije 4 dana prije razredbenog postupka.
  3. Razredbeni postupak – sami birate želite li izaći na 1. ili 2. rok, termini su neovisni.
  4. Upisi – potpisivanje ugovora (prilikom potpisivanja ugovora potrebno je predati potvrdu o uplati školarine ili prve rate).
  5. Početak nastave.

Možda imate pravo na izravan upis?

  • Pristupnici koji su na Kineziološkom fakultetu, Studijskom centru za izobrazbu trenera ili nekom drugom visokom učilištu s uspjehom završili razredbeni postupak na provjeri specifičnih motoričkih sposobnosti i znanja (tj. postigli najmanje razredbeni prag).
  • Pristupnici koji su po drugoj osnovi ostvarili pravo na upis te bili upisani na Kineziološki fakultet, aktivni su studenti na Kineziološkom fakultetu ili na Studijskom centru za izobrazbu trenera.
  • Vrhunski sportaši kategorizirani pri Hrvatskom olimpijskom odboru.

Ti pristupnici također su dužni prijaviti se putem kontakt obrasca na njihovoj internet stranici i u rubriku Vrsta upisa navesti „Izravan upis“ nakon čega će biti pozvani da predaju svu dokumentaciju za upis.

O ostvarenom uspjehu na razredbenom ispitu kandidat mora prilikom upisa priložiti odgovarajući pisani dokument – potvrdu o ostvarenom broju bodova na razredbenom postupku, indeks s Kineziološkog fakulteta ili rješenje o kategorizaciji HOO-a.

Detalje datuma izravnih upisa pogledajte na njihovoj web stranici pojedinačno po gradovima.

Osim praktične i teorijske nastave u cijenu su uključene konzultacije, kolokviji, 2 priručnika, online nastavni materijali te prvi izlazak na ispit.

Za sve dodatne informacije posjetite službenu web stranicu, pošaljite mail na [email protected] ili nazovite 01/ 6521 265.

Pridružite se Fitnes učilištu u ostvarivanju Vaše budućnosti i postanite dio Fitnes učilište obitelji. Oni su Committed to Excellence, budite i Vi!

Objavljeno 29.08.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!