Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Po aktivnostima: Koliko trebam vježbati da bih potrošio 500 kalorija?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Mnogi se bore s viškom kilograma. Računica je jasna: potrebno je više potrošiti nego što unesete i kilogrami će padati. No, istovremeno, svi znamo koliko je jednostavno i lagano pojesti 500 kalorija, a koliko je teško i naporno istu količinu kalorija potrošiti. Istovremeno, postoji i niz savjeta kako ovaj proces olakšati, pravilnim odabirom namirnica, ali i dobrim odabirom aktivnosti

Pravila kod unosa kalorija

Disciplina je uvijek ključ uspjeha, jednako u skidanju viška kilograma, kao i u bilo kojem drugom životnom cilju. Zamijenite loše i prazne kalorije (slatke i gazirane napitke, slatkiše i gotovu hranu) s hranom u svom izvornom obliku: svježim voćem i povrćem, grahoricama i mahunarkama, žitaricama i mesom te običnom vodom.

Ako obrok kupujete pakiran u kutiji te ako ga pripremate u mikrovalnoj, neka vam se upali alarm. Ovo nije hrana koju želite ako vam je cilj smršaviti. Čim ovu hranu, zamijenite neprerađenom, napravili ste veliki korak.

mikrovalna

Pravila kod potrošnje kalorija

Ako vam prehrana nije osmišljena i isplanirana i ako unosite više nego što ćete potrošiti, vježbanje vam ne može puno pomoći. Naime, zaboravite da ćete vježbanjem izbrisati negativne učinke loše prehrane.

Naime, da biste potrošili 500 kalorija morate trčati gotovo 45 minuta brzinom 10km/h, a već sa samo 2 trokuta pizze unijet ćete gotovo 600 kalorija! Dakle, jasno je da će s lošom prehranom mršavljenje biti nemoguća misija.

Kako potrošiti 500 kalorija?

Kako je ranije rečeno – tajna je u disciplini. Naime, mršavljenje je polagan i dugotrajan proces u kojem je potrebno održavati kalorijski deficit koji će dovesti do potrošnje nakupljenog masnog tkiva za energiju. U nastavku vam u tabličnom prikazu donosimo koliko vam minuta treba, po različitim sportovima da potrošite 500 kalorija.

potrosnja

Imajte na umu da se radi o prosječnim potrošnjama; što je aktivnost intenzivnija to je potrošnja veća, naravno. Ali istovremeno, što je aktivnost intenzivnija to je i teža!

Neka vam cilj ipak budu aktivnosti koje troše veće količine kalorija u manjim jedinicama vremena, pa uvijek prednost dajte primjerice intervalnom trčanju sa sprintevima ili satu spinninga, nego pilatesu jer ćete u potonjem morati ostati satima da postignete željenu energetsku potrošnju.

Objavljeno 18.07.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!