VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

5 naprednih pilates vježbi za snažan core koje možete raditi kod kuće

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Postoji nekoliko razloga zašto bi svatko od nas trebao ubaciti pilates u svoju svakodnevicu.

Osim što jača cijelo tijelo i pospješuje fleksibilnost, pilates povezuje um i tijelo, sprječava ozljede, poboljšava držanje te povećava energiju.

U nastavku donosim 5 malo naprednijih pilates vježbi za jačanje trupa. Svaka od vježbi može se modificirati ukoliko još niste spremni za napredniju verziju. Obratite pozornost na disanje koje mora biti usklađeno s pokretom, na taj način povezujemo um i tijelo te jače kontrahiramo ciljane mišiće.

5 naprednijih pilates vježbi za jačanje trupa pogledajte u videu: 

Opis vježbi iz treninga:

1. Plivanje

plivanje

Legnite na prsa, spojite noge, ruke u uzručenju tako da vam je cijelo tijelo jedna ravna linija. Pogled usmjerite prema prostirci kako biste spriječili bolove u vratu. Naizmjenično podižite lijevu ruku i desnu nogu, zatim desnu ruku i lijevu nogu, pokušajte ne spuštati ruke i noge na podlogu.

Ramena odmaknite od ušiju te se koncentrirajte da ruke i noge posežu što više u dalj, ne u vis.

Dišite na način da vam i udah i izdah traju 5 sekundi.

2. Stotice s ravnim nogama

Legnite na leđa i podignite gornji dio tijela od podloge. Ispružite noge i podignite ih pod 45 stupnjeva u odnosu na podlogu, držeći lumbalni dio leđa priljubljen za podlogu. Ispružite ruke pored tijela i radite brze titraje, dlanovima prema podlozi. Dišite tako da vam udah traje 5 titraja i izdah također 5 titraja rukama.

3. Sklopke

sklopke

Legnite na leđa s ravnim rukama u uzručenju i spojenim, ravnim nogama. Opustite ramena, otvorite prsa, aktivirajte trbušne mišiće i udahnite. Izdahom, polagano podižite gornji dio tijela, kralježak po kralježak te istovremeno podižite noge.

Kada dođete do pozicije slova „V“ izravnajte leđa te podignite ruke iznad glave. Zadržite 2-3 sekunde te se na izdah istim putem vraćajte u početnu poziciju. Spustite ruke pored tijela te istovremeno spuštajte noge i gornji dio tijela do podloge.

4. Bicikl

bike

Legnite na leđa, ruke spojite na zatiljku te raširite laktove. Otvorite prsa, aktivirajte trbušne mišiće i lagano podignite noge od podloge. Na izdah, privucite lijevo koljeno na prsa i zarotirajte gornji dio tijela u lijevo, laktom do koljena. Na udah se vratite u početnu poziciju bez spuštanja nogu na podlogu. Ponovite u drugu stranu.

5. Pila

Stanite u poziciju prednjeg upora na rukama, dlanovi točno ispod ramena i noge spojene. Polako „ljuljajte“ tijelo naprijed – nazad. Tijelo mora biti čvrsto i pokret mora biti kontroliran.

Ubacite ovih 5 vježbi u svoj trening i ubrzo ćete primijetiti promjenu, ne samo u posturi i jakosti mišića, već i u izgledu!

Objavljeno 07.06.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!