VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Mala škola power joge

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Power joga je najatletskiji od svih oblika joge jer vježbanjem se postiže kompletniji workout (duh, tijelo i disanje) nego u bilo kojem fitnessu.

Kad se netko sa 46 godina još uvijek smatra najseksepilnijom osobom na svijetu, kad joj na bicepsima mogu pozavidjeti i dvadesetogodišnjakinje, kad na sceni ima toliko energije i kondicije, a u poslu toliko usredotočenosti i nepogrešivih instinkata kao Madonna, onda se svakako treba zapitati kako to uspijeva. Sve je postigla predanim vježbanjem, a tajna je u power jogi.

Zapravo je riječ o aštanga vinjasa jogi, tipu joge koji potječe od prije 2000 godina i kojeg je 40-ih godina prošlog stoljeća počeo podučavati Pattabhi Jois na Aštanga joga institutu u Mysoreu, u južnoj Indiji, a koji je popularni naziv power joga dobio kad je počeo silaziti u fitness centre.

To je najatletskiji od svih oblika joge jer vježbanjem se postiže kompletniji workout (duh, tijelo i disanje) nego u bilo kojem fitnessu. Veliko istraživanje, provedeno u SAD, pokazuje da je stupanj izdržljivosti onih koji prakticiraju power jogu jednak stupnju izdržljivosti maratonaca!

Uz odličan tonus mišića, fleksibilnost i gibljivost, a zahvaljujući ovladavanju koordinacijom disanja i pokreta, ujedno se poboljšava koncentracija, postiže smirenje i otklanja naš danas najveći neprijatelj - stres.

Petrin je učitelj Madonnin trener

Power jogu, veliki svjetski hit, k nama je donijela rođena Zagrepčanka Petra Brajdić Mitidieri, koja je nedavno u organizaciji Makronove u Zagrebu održala predavanje i radionicu. Učenica je vodećeg učitelja power joge u Velikoj Britaniji Johna Scotta, ujedno Madonninog trenera, kao i Stinga i njegove supruge Trudie Styler. Učila je i od svjetski poznatih učitelja kao što su Sharath Rangaswami, David Swenson, Richard Freeman, Aadil Palkhivala.

Petra, koja od 1996. živi u Londonu, inspirirana svojom prvom učiteljicom Tarom Fraser, koju je zagrebačka scena upoznala prije dvije godine, kad je promovirala svoj bestseler Joga za svakoga, počela je i sama podučavati jogu u brojnim fitness/joga centrima britanske prijestolnice.

Predaje i takozvane corporate satove, jer brojne su velike kompanije shvatile dobrobiti joge i nemaju oko nje više nikakvih dilema kao kod nas u Saboru.

Da spomenemo samo neke od njenih klijenata: Channel 4 te produkcijsku kompaniju Endemol (producenti Big Brother showa). Iako se radi o izuzetno zahtjevnoj fizičkoj aktivnosti, Petra je vježbala sve do mjesec dana prije poroda svoje Mare, i to zajedno s Gwyneth Paltrow dok je nosila svoju Apple, i rodila kao od šale.

Da je to bilo prije samo sedam mjeseci može se primijetiti samo na Petrinim grudima.

Blagodati za zdravlje

Joga pomaže mnogo više nego što mislite: prema novom istraživanju s Yalea, kod ljudi koji najmanje triput tjedno vježbaju jogu i tehnike meditacije pada krvni tlak, usporava se puls i bitno snižava rizik od srčanih oboljenja.

Joga i meditacija preporučljive su u svakoj životnoj dobi i mogu je prakticirati gotovo svi (pod nadzorom čak i osobe oboljele od osteoporoze), a za srčane bolesnike ona je apsolutno sigurna.

Objavljeno 03.11.2006.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!