Akcija: iskoristi 15% popusta na više od 140 fitness rekvizita i opreme!

Mala škola power joge

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Power joga je najatletskiji od svih oblika joge jer vježbanjem se postiže kompletniji workout (duh, tijelo i disanje) nego u bilo kojem fitnessu.

Kad se netko sa 46 godina još uvijek smatra najseksepilnijom osobom na svijetu, kad joj na bicepsima mogu pozavidjeti i dvadesetogodišnjakinje, kad na sceni ima toliko energije i kondicije, a u poslu toliko usredotočenosti i nepogrešivih instinkata kao Madonna, onda se svakako treba zapitati kako to uspijeva. Sve je postigla predanim vježbanjem, a tajna je u power jogi.

Zapravo je riječ o aštanga vinjasa jogi, tipu joge koji potječe od prije 2000 godina i kojeg je 40-ih godina prošlog stoljeća počeo podučavati Pattabhi Jois na Aštanga joga institutu u Mysoreu, u južnoj Indiji, a koji je popularni naziv power joga dobio kad je počeo silaziti u fitness centre.

To je najatletskiji od svih oblika joge jer vježbanjem se postiže kompletniji workout (duh, tijelo i disanje) nego u bilo kojem fitnessu. Veliko istraživanje, provedeno u SAD, pokazuje da je stupanj izdržljivosti onih koji prakticiraju power jogu jednak stupnju izdržljivosti maratonaca!

Uz odličan tonus mišića, fleksibilnost i gibljivost, a zahvaljujući ovladavanju koordinacijom disanja i pokreta, ujedno se poboljšava koncentracija, postiže smirenje i otklanja naš danas najveći neprijatelj - stres.

Petrin je učitelj Madonnin trener

Power jogu, veliki svjetski hit, k nama je donijela rođena Zagrepčanka Petra Brajdić Mitidieri, koja je nedavno u organizaciji Makronove u Zagrebu održala predavanje i radionicu. Učenica je vodećeg učitelja power joge u Velikoj Britaniji Johna Scotta, ujedno Madonninog trenera, kao i Stinga i njegove supruge Trudie Styler. Učila je i od svjetski poznatih učitelja kao što su Sharath Rangaswami, David Swenson, Richard Freeman, Aadil Palkhivala.

Petra, koja od 1996. živi u Londonu, inspirirana svojom prvom učiteljicom Tarom Fraser, koju je zagrebačka scena upoznala prije dvije godine, kad je promovirala svoj bestseler Joga za svakoga, počela je i sama podučavati jogu u brojnim fitness/joga centrima britanske prijestolnice.

Predaje i takozvane corporate satove, jer brojne su velike kompanije shvatile dobrobiti joge i nemaju oko nje više nikakvih dilema kao kod nas u Saboru.

Da spomenemo samo neke od njenih klijenata: Channel 4 te produkcijsku kompaniju Endemol (producenti Big Brother showa). Iako se radi o izuzetno zahtjevnoj fizičkoj aktivnosti, Petra je vježbala sve do mjesec dana prije poroda svoje Mare, i to zajedno s Gwyneth Paltrow dok je nosila svoju Apple, i rodila kao od šale.

Da je to bilo prije samo sedam mjeseci može se primijetiti samo na Petrinim grudima.

Blagodati za zdravlje

Joga pomaže mnogo više nego što mislite: prema novom istraživanju s Yalea, kod ljudi koji najmanje triput tjedno vježbaju jogu i tehnike meditacije pada krvni tlak, usporava se puls i bitno snižava rizik od srčanih oboljenja.

Joga i meditacija preporučljive su u svakoj životnoj dobi i mogu je prakticirati gotovo svi (pod nadzorom čak i osobe oboljele od osteoporoze), a za srčane bolesnike ona je apsolutno sigurna.

Objavljeno 03.11.2006.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!