Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ovo što slijedi je jednostavno - božanstveno! Zdrave slastice, sve jedna bolja od druge, a sa takvim sastojcima da nema straha da ćete pokvariti liniju.
Uživajte u svakom zalogaju!
Raw ferrero rocher kriške
Zdrave, a fine kao original! Ove raw ferrero rocher ploške definitivno ulaze u naše najdraže i najbolje recepte! Naša ekipica je rekla da su toliko dobri, kao da “uopće nisu zdravi” :) Mislimo da to govori dovoljno i da je na vama samo da prikupite sastojke, ubacujete ih redom u jaki blender i krenete u izradu!
Budući da se drže u zamrzivaču, odlična su opcija i za ljetni desert, u tom slučaju budu kao ferrero rocher sladoledna torta. Znamo da smo vas nagovorili, evo recepta!
Pogledajte video:
Sastojci:
Za bazu:
- 130 g dmBio lješnjaka
- Oko 12 dmBio datulja
- 1 žlica kakaa
- 3 žlice vode
Za kremu:
- 230 g dmBio indijskih oraščića, namočenih u vodi preko noći pa ocijeđenih
- 120 g dmBio javorovog sirupa
- 3 žlice dmBio namaza od lješnjaka i nugata
- 1 žlica kakaa
- 1 žličica maca praha
- 3 žlice otopljenog dmBio ulja kokosa
Za dekoraciju:
- Lješnjaci
- malo dmBio fine gorke čokolade, sjeckane
Priprema:
- Sve sastojke za bazu izblendati u kuhinjskom blenderu i povezati u podlogu.
Silikonski lim za kruh pravokutnog oblika (20*10 cm) obložite pripremljenom podlogom te pritisnite rukama ili žlicom o dno kalupa. - Indijske oraščiće koje ste namočili preko noći i ocijedili stavite u posudu blendera pa dodajte i ostale sastojke za kremu redom. Sve izblendati u gustu, kremastu smjesu.
- Prelijte preko podloge, zagladite i stavite u zamrzivač na 5 sati ili preko noći.
- Kad se kolač stisnuo, izvaditi iz kalupa i rezati na ploške. Ukrasiti sjeckanom čokoladom i lješnjacima.
Lagani banana kolač
Popularni banana kolač u našoj zdravijoj verziji. Zbog njegove sočnosti i raznovrsnosti, sigurni smo da će vam postati jedan od najdražih kolača. Idealan je kao vikend kolač ili slatki međuobrok kad vam padne šećer. Probajte, nećete se razočarati.
Pogledajte video:
Sastojci (za lim 20x20 cm):
- 85 g dmBio integralnog brašna od pira
- 1/2 žličice dmBio praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica dmBio bourbon vanilije
- 50 g dmBio fine gorke čokolade
- 4 zrele banane
- 1 žlica dmBio meda od bagrema
- 55 g dmBio namaza od kikirikija
- 2 žlice otopljenog dmBio ulja kokosa
- 1 jaje
- 1-2 žlice dmBio čokoladnih müslija
- 1-2 žlice dmBio čipsa od banane
- 1 žlica dmBio indijskih oraščića, sjeckanih
Priprema:
- U zdjeli izmiješati suhe sastojke: pirovo brašno, sodu, prašak, cimet i mljevenu vaniliju. Na kraju dodati i sjeckanu tamnu čokoladu i promiješati.
- U drugoj zdjeli izdrobite vilicom oguljene zrele banane. Dodati med, kikiriki namaz, razmućkano jaje i otopljeno i prohlađeno kokosovo ulje te dobro izmiješati pjenjačom. U tu smjesu dodati suhe sastojke pa sve povezati žlicom.
- Preliti smjesu u lim za pečenje veličine 20x20 cm obložen papirom i zagladiti smjesu.
- Po površini utisnite koju žlicu muslija, sjeckanog čipsa od banane i sjeckanih indijskih oraščića.
- Pecite oko 30-35 minuta u pećnici ugrijanoj na 180°C. Gotovo je kad čačkalica izlazi čista iz pečene smjese. Ostavite na kuhinjskoj rešetci da se ohladi pa režite na kocke.
Raw cupcakes od mrkve i indijskih oraščića
Ovaj sirovi (“raw”) desert je toliko ukusan i zdrav da ćemo ga ubuduće pripremati vrlo često. Priprema se na bazi orašastog i suhog voća, mrkvice te finih začina - zdravo da ne može biti zdravije! A u okus ćete se uvjeriti ako ubacite sve sastojke u blender i izdvojite kojih pola sata za pripremu ovog ultra brzog i ultra zdravog recepta. Naša ocijena: fantastično.
Pogledajte video:
Sastojci (za 6-8 cupcakesa):
Baza:
- 100 g dmBio oraha
- 130 g dmBio datulja
- 2 šalice (190 g) naribane i dobro ocijeđene mrkve
- 1 žličica cimeta
- ½ žličice mljevenog đumbira
- ¼ žličice muškatnog oraščića
- 80 g dmBio grožđica
- Mrvicu vode po potrebi
Krema:
- 120 g dmBio indijskog oraščića
- 1 žlica limunovog soka
- 85 g dmBio meda od bagrema
- Malo vode po potrebi
Priprema:
- Indijske oraščiće za kremu prelijte mlakom vodom i ostavite barem 3 sata (ili preko noći) da se namaču.
- Za pripremu baze, u jaki kuhinjski blender stavite orahe i datulje, pa izblendajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
- Dodajte dobro ocijeđenu naribanu mrkvu i začine, pa izblendajte dok smjesa nije poprimila konzistenciju kompaktnog “tijesta”. Dodajte grožđice i izblendajte opcijom “pulse” da se sve poveže.
- “Tijesto” utisnite u silikonski kalup za muffine, pa ohladite oko 2 sata u zamrzivaču. Pažljivo vadite pa ukrasite kremom.
- Za nadjev tj. kremu u blenderu izblendajte ocijeđene indijske oraščiće, med i malo limunovog soka. Miksati dok se smjesa dobro ne poveže, a zatim dodati malo vode, blendajući do odgovarajuće kremaste konzistencije (ali ne previše da ne bi bila pretekuća ).
- Ohladiti oko sat vremena u hladnjaku, pa puniti u dresir vrećicu i istisnuti kremu po ohlađenim muffinima. Sve posuti s još malo sjeckanih oraha.
Sve dmBio namirnice iz recepata kupite u DM trgovinama.
Objavljeno 13.05.2018.