Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Ovo je vrh: Tortilja s piletinom i umakom od vlasca

Image

Tortilje. Taj tako jednostavan, brzo gotov, svestran - a opet tako ukusan obrok.

Do sada smo ih pripremali s kremastim umakom od tune, s piletinom i povrćem, s junetinom i umakom od metvice, a ovoga puta kombinirali smo ih s piletinom u umaku od rajčice te s ukusnim umakom od svježeg aromatičnog vlasca. Nama se rezultat jako sviđa, svakako preporučamo kao dobru ideju za kvalitetan ručak!

Pogledajte video:

Sastojci (za 2 osobe):

  • 300 g pilećih prsa
  • Malo maslinovog ulja
  • Par listova zelene salate
  • Oko 100-150 ml pasirane ili sjeckane rajčice
  • Himalajska sol, svježe mljeveni papar
  • Sušeni bosiljak

Umak od vlasca:

  • 200 g grčkog jogurta (ili kombinacija pola grčki jogurt, pola kremasti posni sir)
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1-2 žlice limunovog soka
  • 1/4 žličice senfa
  • Par žlica nasjeckanog svježeg vlasca
  • Gotove tortilje (integralne ili sa sjemenkama, po mogućnosti)

tortilje

Priprema:

  1. Za umak dobro izmiješajte grčki jogurt, limunov sok, sitno sjeckani češnjak, himalajsku sol, svježe mljeveni papar te sjeckani vlasac.  Stavite sa strane dok pripremate tortilje.
  2. Piletinu narežite na kockice. Prepržite ih par minuta na maslinovom ulju, dok ne postanu zlaćane. Posolite i popaprite, pa dodajte pasiranu rajčicu ili gotovi umak od rajčice, sušeni bosiljak, te po ukusu dodatno začinite solju i paprom. Pirjajte par minuta da se sve ugrije, pa maknite s vatre.
  3. Na dasku ili tanjur stavite gotovu (kupovnu) tortilju. Premažite je s par žličica umaka od vlasca, u tanjem sloju, te preko umaka posložite par listova zelene salate.
  4. Na salatu stavite par žličica pripremljene piletine, ali ne preko cijele tortilje (? ostavite praznu, kako kod motanja tortilje nadjev ne bi iscurio van). Lagano raširite piletinu da bude u jednom, tanjem sloju.
  5. Preko piletine stavite još malo umaka od vlasca, te sve zajedno zarolajte usko. Tortilju po želji prerežite na dva dijela, te poslužite na zelenoj salati.

Objavljeno 24.10.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!