Božićna akcija: iskoristi do 30% popusta na kettlebelle, bučice i pločaste utege!

Savršen fit ručak: Piletina pečena u cornflakesu sa salaticom

Image

Mi fitness entuzijasti uvijek tražimo nove načine kako pripremiti piletinu, zar ne? Iako je obožavamo, ponekad se prepustimo monotoniji pečenja mesa na tavi jer nemamo vremena ili volje za smišljanje novih ideja. Zato smo tu mi s jednom odličnom i jednostavnom idejom - piletinu premažite senfom, uvaljajte u izmrvljeni cornflakes sa začinima te ispecite u pećnici - i u pola sata imat ćete ručak dostojan i najzahtjevnijih gostiju!

Budući da cornflakes sam po sebi predstavlja izvor ugljikohidrata u ovom obroku, za prilog smo se ovog puta odlučili samo za finu salaticu od  probranih sastojaka - baby blitve, rajčice, slanutka. Vi naravno možete iskombinirati i nešto drugo po Vašem ukusu, ali što god iskombinirali uz ovu piletinu, zasigurno nećete ostati razočarani.

Pogledajte video:

Sastojci (za 2 osobe):

  • Oko 60 g cornflakesa (nezaslađenog)
  • Sol, papar
  • 1 žličica mljevenog suhog češnjaka
  • 1 žličica suhog kopra (ili drugog začina po želji)
  • 2 kom pilećeg filea (po oko 150 - 200 g)
  • 2-3 žličice senfa

Za salaticu:

  • 1-2 šake baby blitve (ili druge lisnate salate po izboru)
  • 100 g rajčica
  • 1/2 ljubičastog luka
  • 120 g ocijeđenog slanutka (unaprijed kuhanog ili iz konzerve)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sok 1/2 limuna

piletina 

Priprema:

  1. U zdjelici pomiješajte cornflakes, žličicu soli, papar, mljeveni češnjak i kopar. Prebacite u plastičnu vrećicu (za zamrzavanje), raširite malo njen sadržaj te pažljivo izmrvite lupanjem valjkom ili batićem, pazeći da ne probušite vrećicu i da ne izmrvite previše cornflakes (moraju ostati sitni komadići). Sadržaj vrećice prebacite u plitki tanjur. Pećnicu ugrijte na 180°C.
  2. Piletinu operite, posušite te posolite i popaprite. Premažite svaki komad s po žličicom senfa te premažite ravnomjerno kistićem. Uvaljajte ju u izmrvljeni cornflakes dobro, sa svih strana, i lagano utapkajte rukama smjesu. Piletinu prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje te pecite u ugrijanoj pećnici oko 30 minuta - dok se piletina ne ispeče a cornflakes postane hrskav.
  3. Dok se piletina peče, Vi pripremite salaticu. Povrće operite i očistite. Pa u zdjeli pomiješajte baby blitvu (ili drugu lisnatu salatu), ljubičasti luk rezan na kriškice, ocijeđeni kuhani slanutak i narezane rajčice. Sve začinite solju, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom te poslužite uz pečenu piletinu.

piletina

Objavljeno 22.02.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!