Užitak u smotuljcima od patlidžana

Image

Za nešto više od sat vremena dolaze vam nenadani gosti? Ne znate što im pripremiti? Evo rješenja - za samo 45 minuta na vašem će stolu zamirisati smotuljci od patlidžana u umaku od rajčice.

Patlidžane možete kupiti tijekom cijele godine, a i ostali sastojci ovoga recepta neće otežati vašu potragu po policama trgovina.

Sastavite popis i bacite se na posao, jer pred vama je još jedan ukusan, brz i zdrav recept.

Smotuljci od patlidžana i piletine

Za 4 osobe potrebno vam je:

  • 2 do 3 patlidžana
  • 50 dag pilećih prsa
  • 10 dag tvrdog sira
  • 2,5 dl mljevenih rajčica
  • stručak peršina
  • nekoliko listova kadulje
  • 1 dl maslinovog ulja
  • sok od jednog limuna
  • 2 do 3 režnja češnjaka
  • sol
  • papar

Patlidžan narežete na ploške debljine 3 do 4 milimetra, posolite i stavite na stranu.

Piletinu izrežete na kocke, posolite, popaprite i stavite marinirati oko pola sata u marinadi u koju ste umiješali maslinovo ulje i limunov sok.

Ploške patlidžana operete, obrišete i u njih stavite komad piletine, listić sira i kadulje. Sve pažljivo zarolate, a krajeve spojite čačkalicama.

Smotuljke patlidžana pirjate poklopljene na maslinovu ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Nakon dvadesetak minuta maknete s vatre.

Priprema umaka od rajčice

Na hladno maslinovo ulje stavite sitno nasjeckani češnjak i peršin koje prepržite minutu, dvije. Zatim dodate mljevene rajčice, malo posolite i pustite kuhati 15-ak minuta. Pred kraj u umak dodajte malo prošeka da se umak bolje zgusne.

Prije posluživanja smotuljke prelijte umakom od rajčice i poslužite toplo uz palentu ili rižu.

Dobar tek!

Objavljeno 23.03.2007.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
0
0
Podijeli s prijateljima!