Rio Mare - dva puta tjedno za zdravlje
Prehrana

Rio Mare - dva puta tjedno za zdravlje

Zašto je konzervirana riba dobra?

Tunjevina je bez dvojbe jedna od riba s najvećom hranjivom vrijednošću. Jeste li znali da je konzervirana riba punopravna alternativa svježoj ribi, garantira istu nutritivnu vrijednost, ne sadrži konzervanse i strogo je kontrolirana?

Koje su prednosti?

Konzervirana riba je hrana bogata tvarima nužnima za naše zdravlje: fosforom, vitaminima, mineralima i esencijalnim masnim kiselinama te plemenitim bjelančevinama. Riblje bjelančevine se nazivaju "plemenitima" jer sadrže sve vrste aminokiselina koje su ključne za održavanje našeg organizma zdravim. Bjelančevine su ključne za zdravlje jer sudjeluju u izgradnji tkiva i izmjeni stanica.

Tunjevina osigurava i lagan obrok. Naime, za probavljanje tunjevine je potrebno samo dva sata, duplo manje nego za meso. Nutricionisti savjetuju konzumaciju ribe najmanje dva puta tjedno te zagovaraju unos od najmanje 300 g tjedno. Zašto ne početi već danas s jednostavnim i brzim, a zdravim obrokom?

Polpete od tunjevine i ricotta s paprikom

* glavno jelo za 4 osobe / 45 minuta pripreme *

Sastojci:

  • 2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
  • 150 g svježe ricotte
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • stabljika peršina
  • 1 jaje
  • krušne mrvice
  • maslinovo ulje
  • 2 slatke paprike (žuta i crvena)
  • nekoliko crnih maslina
  • 1 češanj češnjaka
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Pecite cijele paprike 30 minuta u pećnici na 240°C uz često okretanje. Ogulite paprike, očistite ih od sjemenki, narežite na trake i začinite s češnjakom narezanim na ploške te malo nasjeckanog peršina, ulja i soli. Dodajte masline.
  2. Dok se paprike peku, ocijedite tunjevinu i dobro je promiješajte s ricottom, parmezanom, jajetom, dosta nasjeckanog peršina i krušnim mrvicama. Posolite i popaprite po ukusu.
  3. Oblikujte smjesu u polpete, umočite ih u krušne mrvice i ispržite u vrućem ulju s obje strane. Poslužite s paprikama.
Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Što od hrane ponijeti na posao? x 39
    Većina započetih dijeta završava preprekom uzrokovanom radom u uredu. Kako ne biste radili velike pogreške, donosimo vam par savjeta kako zadržati vitku liniju i na poslu bez držanja nekih striktnih d...
  • Otkrivena nova djelovanja vitamina D x 3
    Uzimanje vitamina D smanjuje rizik od raka gušterače, po prvi put su potvrdila istraživanja američkih znanstvenika. Ranija ispitivanja su pokazala da vitamin D štiti od kolorektalnog raka i raka dojke...
  • Da li smo upoznati sa svim kvalitetama tune ? x 27
    Možda je tuna malo zapostavljena u našoj prehrani, no bodybuilderi su oduševljeni ovom izvrsnom, nemasnom ribom koja je tako postala njihova gotovo svakodnevna prehrana i to ne bez razloga. Evo zašto ...
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 01.03.2018
Piše:
Sponzorirani članak