Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Piletina na jelovniku: začinite ga novim i ukusnim kombinacijama!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Obožavate piletinu, ali nekako vam je dosta uvijek istog načina pripreme? Na pravom ste mjestu. Uz samo malo više truda, vremena i sastojaka možete napraviti mnoštvo zanimljivih obroka s ovom poznatom fit namirnicom te tako svoj jelovnik začiniti s novim, ukusnim kombinacijama.

Zdravi način prehrane nikako ne mora i ne smije biti dosadan. Zavirite u recepte koji slijede, pustite mašti na volju i uživajte u našem proteinskom favoritu, na pomalo drukčiji način.

Tikvice punjene piletinom i prosom

Tikvice punjene piletinom i prosom

Sastojci (za 1 osobu):

  • 2 tikvice
  • 200 g pilećeg filea
  • 50 g prosa
  • 1 dcl umaka od rajčice
  • pola glavice luka
  • začini: origano, bosiljak, kajenski papar
  • žlica kokosovog ulja

Priprema:

Operite tikvice, jednu prepolovite i izdubite žlicom, a drugu narežite na kockice. Izdubljeni dio pridružite kockicama tikvica i malo posolite. U duboku posudu zagrijte masnoću i na njoj popržite luk izrezan na sitno. Ubacite tikvice, podlijte umakom od rajčice, začinite te dodajte vode po potrebi, da prekrije tikvice. Kuhajte dok tikvice ne omekšaju, oko 15-ak minuta.

U međuvremenu u pećnicu stavite izdubljene tikvice da malo omekšaju, na 200 stupnjeva 10 minuta. Skuhajte proso u malo vode na 5 minuta te pustite da odstoji još 10 minuta. Piletinu narežite na komadiće te popržite na tavi.

Kada je proso gotov ubacite ga u tikvice, zajedno s piletinom te sve dobro promiješajte.

Omekšale lađice tikvica izvadite iz pećnice, nadjenite ih smjesom, zalijte s malo umaka od rajčice i po želji pospite parmezanom. Vratite u pećnicu na 15-ak minuta da se zapeku. Poslužite uz salatu!

Piletina u umaku od jogurta i senfa

Piletina u umaku od jogurta i senfa

Sastojci (za 1 osobu):

  • 100 g pilećeg filea
  • 1 dcl jogurta
  • žličica senfa
  • žlica vode
  • sol, papar
  • origano
  • žličica sezamovog ulja
  • 100 g graha

Priprema:

Piletinu izrežite na komadiće te je začinite s malo soli i papra. U dubljoj posudi zagrijte žličicu sezamovog ulja te na par minuta popržite komadiće piletine.

Od jogurta, senfa i vode napravite preljev te ga prelijte preko piletine. Pospite origanom, poklopite i pustite da kuha 5 minuta na laganoj vatri.

Poslužite sa grahom ili prilogom po želji.

Palačinke od piletine i svježeg sira

Palačinke od piletine i svježeg sira

Sastojci (za 2 osobe):

  • 3 jaja
  • 1 dcl jogurta
  • žlica svježeg sira
  • 3 žlice mljevenih zobenih pahuljica
  • vode po potrebi
  • sol
  • 200 g piletine
  • 100 g svježeg sira
  • Začini: sol, papar, curry, slatka crvena paprika

Priprema:

Za palačinke dobro umiješajte jaja, jogurt, svježi sir, zobene pahuljice, vodu i malo soli. Ispecite ih na malo masnoće.

Piletinu nasjeckajte na manje komadiće, začinite po želji te popržite na tavi. Pomiješajte sa svježim sirom i začinima te smjesom napunite gotove palačinke.

Poslužite uz jogurt ili salatu!

Objavljeno 17.04.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!