Božićna akcija: iskoristi do 30% popusta na sve trake za trčanje!

Piletina na jelovniku: začinite ga novim i ukusnim kombinacijama!

Image

Obožavate piletinu, ali nekako vam je dosta uvijek istog načina pripreme? Na pravom ste mjestu. Uz samo malo više truda, vremena i sastojaka možete napraviti mnoštvo zanimljivih obroka s ovom poznatom fit namirnicom te tako svoj jelovnik začiniti s novim, ukusnim kombinacijama.

Zdravi način prehrane nikako ne mora i ne smije biti dosadan. Zavirite u recepte koji slijede, pustite mašti na volju i uživajte u našem proteinskom favoritu, na pomalo drukčiji način.

Tikvice punjene piletinom i prosom

Tikvice punjene piletinom i prosom

Sastojci (za 1 osobu):

  • 2 tikvice
  • 200 g pilećeg filea
  • 50 g prosa
  • 1 dcl umaka od rajčice
  • pola glavice luka
  • začini: origano, bosiljak, kajenski papar
  • žlica kokosovog ulja

Priprema:

Operite tikvice, jednu prepolovite i izdubite žlicom, a drugu narežite na kockice. Izdubljeni dio pridružite kockicama tikvica i malo posolite. U duboku posudu zagrijte masnoću i na njoj popržite luk izrezan na sitno. Ubacite tikvice, podlijte umakom od rajčice, začinite te dodajte vode po potrebi, da prekrije tikvice. Kuhajte dok tikvice ne omekšaju, oko 15-ak minuta.

U međuvremenu u pećnicu stavite izdubljene tikvice da malo omekšaju, na 200 stupnjeva 10 minuta. Skuhajte proso u malo vode na 5 minuta te pustite da odstoji još 10 minuta. Piletinu narežite na komadiće te popržite na tavi.

Kada je proso gotov ubacite ga u tikvice, zajedno s piletinom te sve dobro promiješajte.

Omekšale lađice tikvica izvadite iz pećnice, nadjenite ih smjesom, zalijte s malo umaka od rajčice i po želji pospite parmezanom. Vratite u pećnicu na 15-ak minuta da se zapeku. Poslužite uz salatu!

Piletina u umaku od jogurta i senfa

Piletina u umaku od jogurta i senfa

Sastojci (za 1 osobu):

  • 100 g pilećeg filea
  • 1 dcl jogurta
  • žličica senfa
  • žlica vode
  • sol, papar
  • origano
  • žličica sezamovog ulja
  • 100 g graha

Priprema:

Piletinu izrežite na komadiće te je začinite s malo soli i papra. U dubljoj posudi zagrijte žličicu sezamovog ulja te na par minuta popržite komadiće piletine.

Od jogurta, senfa i vode napravite preljev te ga prelijte preko piletine. Pospite origanom, poklopite i pustite da kuha 5 minuta na laganoj vatri.

Poslužite sa grahom ili prilogom po želji.

Palačinke od piletine i svježeg sira

Palačinke od piletine i svježeg sira

Sastojci (za 2 osobe):

  • 3 jaja
  • 1 dcl jogurta
  • žlica svježeg sira
  • 3 žlice mljevenih zobenih pahuljica
  • vode po potrebi
  • sol
  • 200 g piletine
  • 100 g svježeg sira
  • Začini: sol, papar, curry, slatka crvena paprika

Priprema:

Za palačinke dobro umiješajte jaja, jogurt, svježi sir, zobene pahuljice, vodu i malo soli. Ispecite ih na malo masnoće.

Piletinu nasjeckajte na manje komadiće, začinite po želji te popržite na tavi. Pomiješajte sa svježim sirom i začinima te smjesom napunite gotove palačinke.

Poslužite uz jogurt ili salatu!

Objavljeno 17.04.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!