Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Jednostavnije zaista ne može: Energetske pločice od 2 ili 3 sastojka

Image

Krcate energijom, a siromašne nezdravim sastojcima i nepotrebnim dodacima - to su naše energetske pločice koje možete napraviti od svega dva ili tri sastojka. Sve što će vam biti potrebno za njihovu izradu (osim namirnica) je dobar kuhinjski blender i svega 10-tak minuta vremena. Odlične su jer ih uvijek možete ponijeti sa sobom kao zdravi snack kad vas ulovi glad.

energetske plocice

Sastojci:

  • 170 g datulja, bez koštice
  • 1 šalica mješavine badema i kikirikija (iz ljuske, neprženi, neslani) - može i drugo orašasto voće poput oraha i lješnjaka

energetske plocice

Priprema:

  1. Datulje namočiti večer prije u hladnoj vodi, tako da budu prekrivene tekućinom. Sutradan ih ocijediti.
  2. Datulje staviti u blender zajedno s orašastim plodovima po želji. Blendati dok se smjesa skroz ne usitni i poveže. Bit će potrebno par puta zaustaviti blender i špatulom pogurati smjesu prema oštricama, a ako je smjesa baš jako presuha dodajte žličicu vode. Također možete smjesu malo doraditi usitnjavanjem nožem, ako vidite da ju blender ne može dovoljno usitniti.
  3. Smjesu prebaciti u mali lim obložen papirom veličine oko 20 x 10 cm. Poravnajte prstima ili špatulom. Stavite u hladnjak na par sati ili na sat vremena u zamrzivač. Kad se dovoljno stisnulo, oštrim nožem režite pločice i poslužite. Dalje držite u hladnjaku i potrošite u roku 4-5 dana.

energetske plocice

Objavljeno 12.12.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!