Slatko započnite dan: Cornflakes mix, kuhane jabuke i griz od pira i čokolade s narančama!
Prehrana

Slatko započnite dan: Cornflakes mix, kuhane jabuke i griz od pira i čokolade s narančama!

Volimo doručke koji obiluju zdravim namirnicama, nutrijentima, finim okusima i aromama.

Cornflakes mix s kremom od banane

Cornflakes je u fitness krugovima često na lošem glasu zbog količine šećera koji se obično tvornički dodaje u njega. No, s dm-ovim kukuruznim pahuljicama bez šećera, tog straha nema - samim time možete ga i češće ubaciti u prehranu (ako Vam ponekad dojade zobene pahuljice). Isprobajte ovu zanimljivu verziju doručka u čaši koji garantira šaren i ukusan početak dana.

Pogledajte video:

Sastojci (za 2 osobe):

  • 50 g suhih marelica
  • 50 g dmBio komadića manga (suhog)
  • 50 g dmBio sušenih brusnica
  • 1 banana
  • 1 žličica limunovog soka
  • 3 žlice soka od namakanja suhog voća
  • 200 g kefira
  • Oko 6 žlica dmBio kukuruznih pahuljica nezaslađenih

Priprema:

  1. Suho voće (marelice i mango) nasjeckajte na manje komadiće, dodajte brusnice pa prelijte s oko 200 ml vode (tako da vode prekrije voće), i ostavite par sati ili preko noći da se voće namače. Zatim ga ocijediti od suvišnog soka, ali sok sačuvajte.
  2. Bananu izmiksati u blenderu s kefirom i 3 žlice sačuvanog soka u kojem se namakalo voće te limunovim sokom.
  3. U čaše ili zdjelice slagati naizmjence red (po žlicu-dvije) cornflakesa, red suhog voća, pa red kreme. Sve ponovite još jednom te poslužite odmah.

Cornflakes mix s kremom od banane

Kuhane jabuke s pahuljicama i lanom

Što kažete da napravimo mali odmor od zobene kašice za doručak i skuhamo nešto totalno drugačije, a neodoljivo fino?

Jabuke kuhane u prirodnom jabučnom soku s grožđicama i medom postaju prava delicija kakvoj ste nikada niste nadali u doručku! Dodatak pahuljica od pšenice i napitka od badema te lana upotpunit će ovaj prefini doručak svim potrebnim nutrijentima za najzdraviji početak novog dana!

Pogledajte video:

Sastojci (2 osobe):

  • 200 g jabuka
  • Oko 8 žlica dmBio blagog prirodnog soka od jabuke
  • 1 žlica dmBio grožđica
  • 1/2 žličica tapioka škroba
  • 1 žlica dmBio cvjetnog meda
  • 100 g dmBio prženih pahuljica od pšenice
  • 600 ml dmBio napitka od badema
  • Malo šumskog voća po želji
  • 1 žličica dmBio lana

Priprema:

  1. Jabuke oguliti, maknuti koštice i narezati na kockice. Staviti ih kuhati u 6 žlica soka od jabuke u manji lončić, dodati grožđice pa sve kuhati oko 5 minuta da jabuke samo malo omekšaju.
  2. Tapioka škrob pomiješati s 2 žlice jabučnog soka, pa dodati u kuhane jabuke. Miješajući kratko kuhati, a kad se malo zgusnulo, isključiti vatru i dodati med te sve promiješati.
  3. U zdjelicu staviti pahuljice, dodati kuhane jabuke pa preliti napitkom od badema. Sve posuti kratko samljevenim lanom i bobicama šumskog voća.

Kuhane jabuke s pahuljicama i lanom

Griz od pira i čokolade s narančama

Svi smo kao djeca obožavali jesti griz za doručak, zar ne? Nama osobno je griz s “krašekspresom” bio jedna od najdražih uspomena na djetinjstvo.

Sad smo odrasli, veliki i fit te znamo da to možda i nije baš najzdravija opcija za doručak… Ali to ne znači da ga se moramo odreći. Umjesto običnog griza koristite onaj od pira, umjesto krašekspresa namaz od čokolade i lješnjaka, a za dodatnu porciju vitamin C dodajte i fine slatke kriškice naranče - i savršeni doručak je poslužen!

Pogledajte video:

Sastojci (za 2 osobe):

  • 1 naranča
  • 1 žlica dmBio chia sjemenki
  • 600 ml dmBio napitka od badema
  • 80 g dmBio griza od pira
  • 2 žličice dmBio meda od bagrema
  • 1-2 žlice dmBio namaza čokolada/lješnjak
  • 1 žličica sjeckanih dmBio badema

Priprema:

  1. Naranču operite pa joj uklonite koru i bijelu opnu oštrim nožem. Prepolovite te, te joj, zarezujući nožem između opni, vadite kriškice čistog mesa.
  2. Chia sjemenke namočite u maloj zdjelici, u par žlica vode (dobro izmiješajte). Pustite ih 10-tak minuta da nabubre.
  3. Napitak od badema zagrijte do vrenja. Zatim u tankom mlazu dodajte griz i cijelo vrijeme miješajte pjenjačom, da se ne naprave grudice. Cijelo vrijeme miješajući, kuhajte na umjerenoj vatri dok se ne zgusne do željene gustoće (par minuta).
  4. Maknuti s vatre, pa umiješati malo meda, nabubrile chia sjemenke i namaz od čokolade.
  5. Poslužite uz dodatak filetiranih naranči te pospite sjeckanim bademima. Jesti odmah, dok je još toplo.

Griz od pira i čokolade s narančama

Sve dmBio namirnice iz recepata kupite u DM trgovinama.

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 09.03.2018
Piše:
Native sadržaj