3 slatka i zdrava jesenska recepta

Image

Jesen je godišnje doba koje mnogima miriši na bundeve, kestene, a kako se približavamo zimi tako dominantni postaju mirisi kuhanog vina i klinčića. Kako i sva druga godišnja doba, i u jesenje vrijeme možemo uživati u zdravim obrocima, pripremljenima od karakterističnih sezonskih namirnica.

Donosimo 3 recepata za uživanje u zadnjim tjednima u godini:

Zobeni keksići s jabukom i cimetom

keksici jabuke

Sastojci:

Postupak:

  1. Pomiješajte zobene pahuljice, brašno, prašak za pecivo,. Cimet i sol u srednje velikoj posudi. U drugoj posudi umiješajte kokosovo ulje, jaje i ekstrakt vanilije. U tu smjesu potom umiješajte med.
  2. Polako dodajte u smjesu brašna uz stalno miješanje. Potom u smjesu umiješajte naribanu jabuku i pustite da odstoji 30-ak minuta.
  3. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva, a na protvan stavite papir za pečenje.
  4. Na papir rasporedite kolačiće koje ste oblikovali među dlanovima. Pecite u pećnici 12-15 minuta, pa potom ostavite 10-ak minuta da se hlade.

Od ove količine može se napraviti 15-ak kolačića, ovisno o debljini i veličini koju budete oblikovali. 

Čokoladni brownie s bučom

brownie

Sastojci:

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a u tepsiju stavite papir za pečenje.
  2. Bundevu skuhajte i vilicom stisnite u oblik pirea.
  3. U većoj posudi pomiješajte sve sastojke osim čokolade. Dobro sve izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  4. Smjesu preselite u tepsiju i pecite dok čačkalica kojom probijete smjesu nije suha, tada znate da je kolač pečen. Peče se oko 35 minuta.
  5. Pustite da se malo ohladi. Čokoladu otopite pa prelijte preko kolača pa ohladite, da se stvrdne korica.

Kolačići s bananom i kokosom

kolacici banana

Sastojci:

Podloga:

Gornji sloj:

  • 3 banane
  • 50 g čokoladnih kapljica ili ribane tamne čokolade
  • 50 g kokosovih mrvica
  • 80 g usitnjenih orašastih plodova, miješanih

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Ubacite u blender zobene pahuljice i miksajte ih na najsporijoj brzini, a polako dolijevajte med, dok ne dobijete ljepljivu smjesu.
  3. Smjesu potom izvadite iz blendera i istresite u protvan u koji ste stavili papir za pečenje. Pecite 15-ak minuta pa izvadite i ostavite da se ohladi barem još 15 minuta.
  4. Dok se hladi, banane ubacite u blender izmiksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Istresite potom banane na podlogu pa pospite mješavinom čokolade (kapljica), kokosovih mrvica i usitnjenih orašastih plodova.
  5. Nježno sve dlanom utisnite u mekane banane pa vratite u pećnicu i pecite još 30-ak minuta u pećnici, na 180 stupnjeva.

Ohladite prije rezanja.

Objavljeno 14.12.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!