VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Superukusne čokoladne raw proteinske kuglice

Image

Jednostavnije, brže, zdravije i finije od ovoga naprosto ne ide. Brzinski “izblendani” desert koji je SOS pomoć u kriznim situacijama, a za njega vam je potreban dobar blender i svega 5 sastojka koja se ionako pretežno mogu pronaći u kuhinjskom ormariću svakog ljubitelja fitnessa i zdravog života.

Još čitate uvod? Radije se primite posla ;)

Pogledajte video:

Sastojci (za 20-ak kuglica):

 • Oko 12 datulja (bez koštica)
 • 120 g badema
 • 20 g brusnica
 • 1 mjerica whey proteina od čokolade
 • Vode po potrebi
 • Oko 50 g kokosovog čipsa

kuglice

Priprema:

 1. Datulje preliti vodom te ostaviti da se namaču oko 15 minuta. Ocijediti.
 2. Bademe fino usitniti tj.samljeti u blenderu. Dodati ocijeđene datulje pa ponovno izblendati da se poveže u kompaktnu smjesu.
 3. Dodati whey protein i brusnice te oko 50 ml vode. Sve dobro izblendati da se poveže. Ukoliko je potrebno, dodati još mrvicu vode (ali ne previše jer će u suprotnom kuglice biti premekane i preljepljive - dakle dodajemo vode tek toliko da se smjesa poveže u blenderu). Par puta će biti potrebno ugasiti blender i žlicom pogurati smjesu prema oštricama te ponoviti blendanje. Kad ste dobili jednoličnu smjesu, prebacite u zdjelicu te ohladite barem 2 sata.
 4. Kokosov čips lagano usitnite u blenderu pa prebacite na tanjur. Od ohlađene smjese žličicom vadite po malo smjese te rukama oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u kokos.
 5. Kada ste na ovaj način potrošili svu smjesu, kuglice stavite na još sat vremena u hladnjak prije posluživanja (može i na pola sata u zamrzivač).

Objavljeno 29.05.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!