Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Kreativni načini pripreme zdrave hrane za mališane

Image

Iako posljednjih godina u svijetu vlada trend promoviranja zdrave prehrane po školama, čini se da su velikom broju djece lanci brze prehrane i dalje prvi na popisu najomiljenijih mjesta za obrok. Činjenica je to koja zabrinjava s obzirom na to da je svima već dobro poznato da se loših navika ukorijenjenih u djetinjstvu teško riješiti, a i nerijetko ih nosimo kroz cijeli život. Stoga je iznimno bitno u tom kritičnom periodu steći zdrave navike.

Lijepo zvuči, no ako ste i sami roditelji itekako znate kako nekad zna biti teško djecu natjerati da jedu pravilno. Istraživanja kažu svoje - najlakši način kako da djecu naučite zdravim navikama je učiniti te navike zabavnima! Budite kreativni u prezentaciji ukusnih i zdravih namirnica te ćete uskoro vidjeti kako će vaši mališani, a i ostali ukućani jedva dočekati svoju dnevnu porciju cjelovite hrane.

Kada se dijete oduševi tako maštovitim jelom, potaknite ga da i samo sljedeći put sudjeluje u njegovoj izradi. Time ćete mu omogućiti da razvije maštu te naučiti cjeloživotnim zdravim navikama i vještinama pripreme zdrave hrane na jedan nov i zabavan način.

Pogledajte naše prijedloge kreativnih jela i postanite primjer drugima kako se i one najtvrdoglavije mališane može naučiti jesti pravilno i zdravo.

Mudra sova

mudra sova

Način pripreme ovog maštovitog sendviča brz je i jednostavan. Za podlogu se poslužite tostom od cjelovitog brašna, jaje skuhajte na tvrdo te prerežite na pola, a mrkvu, krastavac i maslinu narežite na oblike prigodne za ukrašavanje. Sendvič poslužite na velikom listu salate, a cijeli obrok začinite lijepom pričicom o mudroj sovi.

Sretni slonić

sretni slonic

Omlet u obliku slona idealan je za zdrav i ukusan početak jutra. Omlet napravite na klasičan način, a za dodatne ukrase poslužite se šunkom, kriškama rajčice te svježim krastavcima izrezanima na male krugove. Dalje pustite mašti na volju i poigrajte se s ostalim namirnicama kako biste na djetetovom licu izmamili još veći osmijeh.

Voćna pčelica

hrana za djecu

Djeca uglavnom vole jesti voće, no zašto ga ne učiniti još primamljivijim i od raznog voća kreirati ono što najviše vole kako bi to njih ostavilo još jači dojam i učvrstilo tu dobru naviku. Varijante su beskonačne, a mi vam za početak predlažemo jednostavnu kreaciju od banane, mandarine, kiwija, ananasa i marelice – pravu energetsku bombu za jačanje imuniteta i zabavan međuobrok.

Šarena ribica

hrana za djecu

Za razliku od voća, povrće je često zadnje što djeca požele jesti. Kako bi to izbjegli i takav obrok učinili poželjnim, dajte si malo vremena i izradite ovu simpatičnu ribicu od graška, kukuruza, sitno narezane mrkve i paprike, malo kuhane brokule te riže i par maslina. Eksplozija boja i bogatstvo nutrijenata glavna su odlika ovog jela, a motiv ribice sigurno će ostaviti dubok dojam na dijete pa se imajte spremne sastojke ako zatraži još!

Vesela zobena kašica

hrana za djecu

Još jedan idealan način da vaše dijete započne jutro – zobene pahuljice, sušeno voće, malo voća i osmijeh djevojčice od uha do uha! Zobene pahuljice po želji skuhajte u vodi ili mlijeku po izboru te ih ukrasite sušenim voćem, par malina i breskvom odrezanom u odgovarajućem obliku…i s obzirom na vizualan dojam i odličan okus pripremite se da se i sutradan ustanete malo ranije kako biste svom mališanu složili ovaj divan doručak – a možda i sebi.

Objavljeno 12.01.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!