Akcija: do 40% popusta na odabrane trake za trčanje

Isprobala sam 6 proteinskih čokoladica, evo koje su mi se svidjele, a koje ne

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Tržište proteinskih čokoladica raste iz dana u dan i danas i u običnim kvartovskim trgovinama u ponudi možete pronaći proteinske čokoladice.

Priznajem, ja sam jedna od onih koje posežu za proteinskim čokoladicama i rijetko koju na tržištu nisam probala. Kupujem ih za putovanja, za snack na poslu, za boravak u prirodi ili bilo kakvu drugu prigodu kad znam da neću imati vremena pojesti pravi obrok. One su praktične i nutritivno prihvatljivo rješenje za takve situacije.

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Tigger Protein Bar - 60 g

Proteinska čokoladica proizvedena inovativnom 4-slojnom tehnologijom s izuzetno malom količinom uglj...

  • 2,00 €
Protein Wafer Bar - 35 g

Ukusna čokoladica s 36% proteina, hrskavim vaflom i kremastim punjenjem. Dodatno je obogaćena s 12 v...

  • 1,49 €

Prije par dana sam bila u obnovi zaliha svojih proteinskih čokoladica pa sam vam odlučila napisati recenziju čokoladica koje sam uzela. Odabrala sam 6 različitih:

čokoladice

Prvo ću vam napisati svoje dojmove svake od isprobanih čokoladica, bez osvrtanja na sastav, a na kraju ću vam staviti i tablicu s nutritivnom vrijednostima i svojim zaključkom.

1. 32% Protein Bar - 60 g, okus kokos

protein bar

Weiderova 32% Protein Bar je po mome mišljenju sve ono što bi jedna proteinska čokoladica trebala biti. Mekana je, punog je okusa, aroma kokosa je jaka i topla, čokoladna je fina i kvalitetna, a čokolada je lagana. Ugodna je za griženje, ne lijepi se za zube i uživat ćete u njoj u svakom zalogaju. Iako je gramažom najveća od ovih koje sam odabrala, neće vam biti problem pojesti cijelu.

Uz ovaj okus (kokos), dostupni su i okusi banana, cookie&cream, čokolada, jagoda i vanilija.

Moja ocjena: Ocjena 5/5 5/5

2. X-treme Protein Pack - 35 g, okus choco brownie

x-treme

Kad zagrizete Inkosporovu X-treme Protein Pack čokoladicu prvo što ćete zamijetiti jest sličnost njezinog okusa s Rumko čokoladicama, pa će svim ljubiteljima ove čoksice, ova proteinska čokoladica biti izvrsno rješenje. Okus je pun, a crunchy komadići u čokoladici ubijaju monotoniju klasičnog čokoladnog punjenja. Jedina zamjerka koju bih dala ovoj čokoladici jest ta da je malo suha.

Uz ovaj okus (čokolada brownie), dostupni su i okusi bijela čokolada, classic i stracciatella.

Moja ocjena: Ocjena 4/5 4/5 

3. Fitking Delicious Protein Bar - 55 g, okus choco karamela

fitking

Strukturom je ova čokoladica najzanimljivija od svih koje sam odlučila ocijeniti u ovom tekstu. Imamo kremastu podlogu, sloj karamele i crispyja, a sve je obliveno finom čokoladom. Unutrašnji čokoladni sloj je mekan i arome su fino spojene. No, upravo ovo bogatstvo okusa i teksture ovu čokoladicu čini i relativno teškom. Osim ako ste baš jako gladni, moglo bi vam se dogoditi da je ne uspijete pojesti odjednom cijelu.

Uz ovaj okus (čokolada-karamela), dostupan je i okus kikiriki-karamela.

Moja ocjena: Ocjena 4/5 4/5

4. 32% Yippie Nuts Bar - 45 g, okus karamela peanut butter

yippie

Budući da mi je Weiderova 32% protein Bar jedna od najboljih proteinskih čokoladica, od ove također Weiderove čokoladice sam puno više očekivala. No, zagrizla sam je i odmah sam doživjela razočarenje – okusi su preslabi do te mjere da ne možete prepoznati koji okus jedete. Karamela se osjeti minimalno, dok maslac od kikirikija (koji inače ima prilično dominantan okus) ne osjetite uopće.

Budući da je tekstura čokoladice dobra i fino je kremasta, dobila je prolaznu ocjenu, ali ovo definitivno nije čokoladica koju bih uzela pored drugih s popisa.

Moja ocjena: Ocjena 2/5 2/5

5. Proteinella (čokoladica) - 35 g, okus lješnjak čokolada

proteinella

Ako ste ikada probali Proteinella namaz, vjerojatno ćete od ove čokoladice očekivati jednako dobru aromu i teksturu. No, nažalost to nije slučaj. Proteinella čokoladica je jako slatka, ali crunchy dijelovi donekle popravljaju dojam. Čokoladica je lijepo kremasta, ali se lješnjak ne osjeti koliko bi trebao. Dodatno, ova čokoladica se lijepi za zube, pa je ukupan dojam više negativan nego pozitivan.

Moja ocjena: Ocjena 2/5 2/5

6. Protein Wafer Bar - 35 g, okus vanilija

wafer

Jednom riječju – idealna! Izvrsna proteinska napolitanka, savršeno hrskava, fino kremasto punjenje s lijepom aromom vanilije, sve obliveno finom mliječnom čokoladom. Dodatno, ova čokoladica je obogaćena vitaminima.

Uz ovaj okus (vanilija), dostupan je i okus jagoda.

Moja ocjena: Ocjena 5/5 5/5

Usporedba nutritivne vrijednosti

U sljedećoj tablici pogledajte nutritivnu vrijednost svih čokoladica koje sam ovaj put probala i podijelila s vama svoje dojmove:

čokoladice

Zaključak

Od šest isprobanih proteinskih čokoladica, kako ste vidjeli u tabličnom prikazu, sastav je po pitanju šećera jako različit, a i energetska vrijednost na 100 g značajno se razlikuje. Ipak, računajte da su i veličine čokoladica u rasponu od 35 do 60 g, pa se ta razlika po samim pločicama donekle izjednačava.

Ako ćete birati po sastavu, dat ćete prednost onima koje imaju manje šećera, no ako u čokoladici želite uživati povremeno i ne brinete toliko o sastavu tada birajte one koje su vam okusom najbolje. Meni su u ovom slučaju pobjednice 32% Protein Bar i Protein Wafer Bar i zacijelo ću ih ponovo kupiti.

U situaciji kad budem brinula o šećerima, prednost će dobiti Fitking Delicious Protein bar jer je i okusom vrlo dobra i sastav je jako dobar. 

Objavljeno 16.03.2021.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!