Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Marica iz Života na vagi otkriva kako je istopila 52,3 kg

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Ako ste gledali jesenjsku sezonu showa Život na vagi, sigurno ste zapamtili ime i lik Marice Korolije, jedine djevojke koja je ušla u finale. Marica je tijekom showa pokazala iznimnu razinu discipline, ustrajnosti i jedna je od rijetkih koja je baš svakom zadatku pristupala "do kraja". Zbog svega, Marica je mnogima bila najdraža kandidatkinja i njezin ulazak u finale je zaslužena nagrada njezinom radu. 

Često se svi pitamo gdje su kandidati nakon završetka showa i finalne emisije, pa smo danas potegnuli do Novigrada Podravskog i ondje razgovarali s Maricom. 

marica

Naši čitatelji su te upoznali kao natjecateljicu i finalisticu ovogodišnje emisije Život na vagi. Predstavi se u par rečenica našim čitateljima, tko je Marica izvan ovog showa?

Pozdrav svim čitateljima Fitness.com.hr portala. Dolazim iz Koprivnice, a zadnje 4 godine živim u Novigradu Podravskom. Imam 33 godine. Privatna sam poduzetnica, trenerica u ŽKK Koprivnica te u Maloj sportskoj školi, a od prosinca radim i kao instruktorica u autoškoli. U slobodno vrijeme sam sam svoj majstor te igram futsal za ŽMNK Mirlović Zagora.

Kako si se odlučila na prijavu u ŽNV, je li se dogodio neki klik?

Prijavila sam se nakon krstitka moje nećakinje jer sam tada vidjela slike kolika sam i shvatila da ovako više ne ide. To je bio taj neki prijelomni trenutak i konačno osvještavanje da moram nešto poduzeti i učinit sa sobom.

Koliko si imala kilograma na prvom vaganju, kod ulaska u show? Što misliš, sad iz ove perspektive, što je najviše doprinijelo toliko gomilanju kilograma?

Na ulasku u show imala sam 134,1 kg. Tijekom boravka u kući, uz razgovore sa stručnjacima, osvijestila sam da se radilo o emocionalnom prejedanju te vjerojatno potrebi za pažnjom obitelji, koju nisam dobivala.

Ulazak u kuću je velika promjena, poput karantene s napornim treninzima i novim režimom prehrane. Opiši nam jedan svoj dan u kući. Čega ti je bilo najteže pridržavati se?

Opisala sam vam u uvodnom dijelu što sve radim, pa je svima jasno koliko je meni ispunjen dan. Doslovno od jutra do mraka tu su oduvijek neke obaveze. Upravo radi toga, ja sam tu promjenu koju je donijela „karantena“ života u kući objeručke dočekala jer nakon 14 godina sam imala vremena samo za sebe i mislila sam samo za sebe. Tijekom boravka u kući vježbali smo 2 puta na dan, jeli 5 puta na dan.

marica

Donosimo vam ovdje jedan svoj najdraži recept koji sam naučila pripremati u kući i nastavila vrlo često jesti i nakon izlaska iz showa:

Zapečene punjene tikvice

punjene tikvice

Sastojci (za 1 osobu):

 • 1 tikvica
 • 1 kapula, sitno sjeckana
 • 1/2 paprike, sitno sjeckane
 • 1 manja rajčica
 • 100 g mljevene junetine
 • 1-2 žlice ribane gaude
 • Malo vode
 • Kurkuma, mediteranske trave

Priprema:

 1. Tikvicu prepolovite na pola, izdubite
 2. Na ulju prepržite kapulu, tivice i papriku sitno sjeckanu dok ne omekšaju i zatim dodajte mljeveno meso, pirjajte
 3. Nakon nekoliko minuta dodajte sitno sjeckan paradajz na kockice, podlijte s malo vode i pirjajte oko desetak minuta
 4. Začinite meditersnakim travama (bosiljak, ružmarin...), malo papra i soli te kurkume ili curryja
 5. U smjesu kada se malo ohladi umiješajte ribani sir i napunite tikvice koje ste prethodno izdubili
 6. Posložite tikvice na masni papir i stavite peći u pećnicu na 160-180C kroz 30-ak minuta
 7. Punjene tikvice servirajte tople

Jesi li tijekom boravka imala krize i što misliš, što ih je izazvalo i kako si ih riješila?

Bilo je situacija koje su bile jako teške. Svi smo ih prolazili, više ili manje intenzivno. I ja sam imala psihološke krize, ali sam ih rješavala uz pomoć psihologa iz Mentalnog treninga i trenera Ede Mehmedovića.

marica

Kolika je uloga trenera i nutricionista u ovoj priči bila?

Njihova uloga je zaista – ogromna! Kako sam navela u prethodnom odgovoru, bez njih bi nam svima neke situacije bile nerješive. Bez njih moj put ne bi bio ovako uspješan. Edo je uvijek bio tu za mene, s i bez kamera, a s nutricionisticom Martinom Linarić sam, mogu slobodno reći, postala i prijateljica od kako smo izašli van.

Ona nas je pratila do finala i stvarno se vidi da zna posao i da je u tome svim srcem. Vani mi je s treninzima pomogla Melita Jug iz Happy stepa, koja je isto morala skužiti kako koji dan sa mnom, kada mi treba pauza od svega a kada me može "gaziti".

Koja je bila najveća prepreka koju si morala prijeći za ovaj uspjeh?

Donijeti tu odluku da se prijavim. To je bez sumnje bio najveći i najteži korak. Kad sam ušla u kuću znala sam koji mi je cilj i po što sam došla.

Budući da si sportašica, koliko misliš da ti je to bila prednost u kući?

Da, moja sportska povijest je u nečemu bila prednost, ali u drugim aspektima je moj napredak bio manji nego kod kandidata koji nisu nekada bili sportaši. Naime, velika je to prednost što se tiče discipline i samokontrole, ali sam zbog mišićne mase i drugačijeg sastava tijela dosta manje gubila s obzirom na moj angažman.

marica

Kako ti je bilo suočiti se sa „stvarnim svijetom“ i kako si uspjela održati ritam i prehrane i treninga u periodu od izlaska iz kuće do finalne večeri?

Da, između izlaska i kuće i finalne večeri smo imali točno 2 mjeseca. To je bio prvi i pravi test za sve nas, kako ćemo se prilagoditi drugim i novim-starim okolnostima i kako ćemo posložiti svoje prioritete da zadržimo i dodatno poboljšamo svoje rezultate.  Ja moram reći da sam jako zadovoljna kako sam se prilagodila „stvarnosti“ - uspjela sam izdržati sličan ritam kao i iz kuće uz sve poslovne obaveze.

Kakvi su ti planovi za budućnost? Jesi li postigla željenu kilažu?

Plan je ostati dosljedan i živjeti zdravo. Do finala sam izgubila 52,3 kilograma i vaga je taj dan pokazala 81.8 kilograma. Cilj mi je do mog rođendana (10. travnja) doći na 75- 76 kg i to održavati, a na putu samo prema ostvarenju toga cilja. Do ljeta možda i pločice :)

Kakve su reakcije tvoje okoline na tvoje rezultate?

Naravno, sve reakcije su pozitivne. Svi su oduševljeni, a pozitivni komentari me samo tjeraju dalje i još jače i bolje u novi život.

marica

Kome bi preporučila da se prijavi u ŽNV?

Svima koji žele doista tu promjenu načina života. Promjena se naravno, mora dogoditi u svakome od nas, ali Život na vagi je zaista show koji nam je svima dao sve preduvjete da sami sa sobom dogovorimo i ostvarimo tu promjenu, a danas je na nama da u tome ustrajemo i nikada više se ne vratimo na staro.

Foto: RTL

Objavljeno 15.01.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!