VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Intervju s Damirom: "Trenirao sam dva do tri puta dnevno!"

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Napravili smo intervju s Damirom koji će motivirati mnoge. Nastaviti ćemo s objavama transformacija pojedinaca kako bi pomogli svima onima koji tek kreću u ovaj proces.

Zašto ste se odlučili na transformaciju?

Iako treniram već dulje vrijeme nikad nisam imao pravilno izbalansiranu prehranu pa su i samim time rezultati izostajali.Transformacija nije bila planirana,međutim upoznavši sadašnjeg trenera izrazio sam želju da se pokušamo pripremiti za državno natjecanje u man physique kategoriji ove godine te je sve zapravo tako i počelo.

Transformacija Damir

Kako ste postigli ovaj super rezultat?

Prvenstveno čvrstom odlukom da budem ustrojan u ostvarenju cilja (državno prvenstvo). Međutim većinu zasluga dugujem i pripisujem prijatelju i sadašnjem treneru Damiru Božiru koji me planovima prehrane, treninga a pogotovo motivacijski vodio kroz svo ovo razdoblje.

Koliko dugo je trajala transformacija?

Transformacija je trajala 4 mjeseca i u tom periodu sam smršavio 11 kg (početna kilaža 94 kg i konačna kilaža 83 kg).

Kako izgleda vaš dnevni jelovnik?

Pa teško je to sada reći s obzirom da se jelovnik mijenjao čak iz tjedna u tjedan. Mogu samo reći da je više faktora utjecalo na isti, a to su: forma, trening, umor, vremenski rok itd. Uglavnom visokoproteinska prehrana sa čistim izvorima ugljikohidrata te nezasićenim masnim kiselinama.

Transformacija Damir

Dnevni jelovnik sastojao se od 6 pa i više obroka. Pošto su bili iskalkulirani kako bih bio u deficitu neki su se sastojali od proteina i masti a neki od proteina i ugljikohidrata. Uglavnom namirnice koje su bile dopuštene jesu sljedeće:

Proteini: meso, jaja, riba, whey i casein
Ugljikohidrati: riža, ponekad krumpir, integralna tjestenina, rižini keksi, integralno pecivo
Masti: omega 3, bademi, maslac od kikirikija itd.

Uzimate li što od dodataka prehrana (suplemenata) i što?

Naravno. Sve što mi nije dostupno regularnom prehranom a neke koje bih izdvojio te preporučio svakome su: whey protein, casein, bcaa, glutamin, kreatin, multivitamini i minerali itd.

Kako izgleda vaš trening?

Kod treninga je slična situacija kao kod prehrane. Ovisi o više faktora.od treninga gdje se pokušava popraviti neka mišićna skupina koja zaostaje..do trena kad treba početi skidati masne naslage gdje su uključeni nezaobilazni cardio treninzi, HIT, superserije i sl. Naravno i broj treninga se mijenjao na dnevnoj bazi.jednom, dvaput pa nerijetko čak i tri puta dnevno.

Transformacija Damir

U fazi priprema trenirao sam 6 puta tjedno. Ponekad je to bilo i 2 puta dnevno. Nakon svakog treninga utezima radio se još i cardio trening na traci, biciklu ili atletskoj stazi.

Uglavnom ujutro natašte bih odradio 30 min do sat vremena laganog hodanja ili trčanja nakon kojeg bi otišao na posao. Nakon posla čekao me je trening utezima.

Treninzi miksani, odnosno počeo bih sa većom kilažom i manjim brojem ponavljanja, do umjerenih serija. Kraj treninga bi znao završavati super serijama od 2 vježbe, odnosno ponekad i 3.

Koji dio u transformaciji vam je bio najteži?

Pa definitivno najteže mi je bilo uskladiti sve obaveze. pritom mislim na posao, fakultet koji sam upisao ove godine, privatne obaveze sa treninzima i dijetom (koji su u jednom trenutku bili vrlo naporni, a dijete niskokalorične).

Vaši budući fitness planovi?

Pokušati ću iskoristiti „off season“ za rad na mišićnim skupinama koje zaostaju. Ukoliko mi privatne obaveze to dopuste, pokušati ću se pripremiti za državno prvenstvo u classic bb-u preko 180 cm.

Imate sugestije / savjete za ljude koji tek ulaze u proces transformacije?

Meni je najviše pomoglo imati neki cilj te se nagraditi za ostvarenje istoga (nagrada mi je bila sam izlazak na binu npr). Ne mora to biti neko natjecanje.

Transformacija Damir

Započnite nečim laganim, npr. zadajte si neku određenu formu koju planirate postići u nekom vremenskom roku, recimo prije dolaska na ljetovanje, neki event i sl. Nakon toga vjerujem da će vas to tako povući da će trening i pravilna prehrana postati vaš lifestyle i životna navika jer nema boljeg osjećaja od onog kad se ugodno osjećate u vlastitom tijelu.

Ujedno ako ste u mogućnosti svakako potražite pomoć profesionalnog trenera ili nutricionista koji će vam uštedjeti i vrijeme i novac te slušajte samo njega kako ne bi skretali sa puta.

Objavljeno 15.10.2014.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!