Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Testirali smo: Mi Body Composition Scale 2 - odlična vaga za malo novca!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Mi body composition scale 2 je Xiaomijeva pametna vaga 2. generacije kod koje za vrlo malo novaca dobivate jako puno, uostalom, kao i kod svih Xiaomijevih uređaja.

Osim tjelesne težine koju je moguće izmjeriti u kilogramima i poundsima ova vaga nam pruža uvid u još mnogo parametara vezanih uz naše tijelo, poput tjelesne masnoće, visceralne masnoće, udio mišića i vode u tijelu i slično.

U nastavku recenzije pozabavit ćemo se dizajnom vage i njenim širokim, već spomenutim spektrom funkcija.

Mi body composition scale 2

Dizajn

Ovu vagu pogone 4 AAA baterije koje nisu uključene u paket, tako da ovo imajte na umu kako ne biste morali nakon kupovine vage ponovno trčati do trgovine da biste je i pokrenuli.

Izgled vage je jako lijep, staklo bijele boje s 4 metalne pločice za očitavanje kompozicija tijela daje određenu dozu elegancije. Za razliku od nekih skupljih, kod Xiaomijeve pametne vage na njoj samoj se prikazuje samo tjelesna težina (bijelo osvijetljena i lako čitljiva tek nakon što se na vagu stane) dok ostale parametre je moguće vidjeti u aplikaciji Mi Fit.

Mi body composition scale 2

Aplikacija

Već spomenuta aplikacija Mi Fit nije nužno potrebna. Pametnu vagu moguće je koristiti kao običnu, samo za mjerenje težine, ali ukoliko se odlučite za ovu vagu vjerujem da vas zanimaju i ostali parametri koje ona može izmjeriti, tako da u svakom slučaju savjetujem preuzimanje aplikacije Mi Fit.

Korištenje je vrlo jednostavno, kada uključite bluetooth na svome mobilnom uređaju, otvorite aplikaciju i stanete na vagu kroz 10-ak sekundi imat ćete hrpu informacija o svome tijelu na svome dlanu.

Mi body composition scale 2

Funkcije (parametri)

Ova vaga osim detaljnih informacija o vašoj težini, pruža vam na uvid informacije o još mnogo parametara a oni su:

 • Tjelesna težina
 • Zastupljenost vode u tijelu
 • Tjelesna masnoća
 • Visceralna masnoća
 • BMI (težina/visina)
 • Udio mišića u tijelu
 • Unos proteina
 • Bazalni metabolizam (minimalna vrijednost kalorija koju je potrebno unijeti u organizam)
 • Koštana masa
 • Godine tijela
 • Idealna težina

Tjelesna masnoća

Ova stavka je vjerojatno najveći razlog zašto se ljudi odlučuju za kupovinu pametne vage. Osim bodybuildera koji se pripremaju za natjecanja i žele imati uvid u progresivan gubitak masti, ovaj parametar je vrlo koristan i osobama koje žele samo smršaviti.

Iako podaci nisu 100% točni (odstupanje +/- 5%) vrlo su korisni jer kako gubite masno tkivo vaga će to prepoznati i dati vam okvirno stanje, ako se postotak masti ne smanjuje znači da nešto ne radite kako treba i potrebno je mijenjanje u prehrani ili treningu.

Visceralna masnoća

Ovo je vrsta masnoće koja se nalazi duboko u trbušnoj šupljini, ispod mišićnog sloja i obilazi  organe poput jetre, bubrega, srca i gušterače. Visceralna masnoća je ta koja je odgovorna za različita patološka stanja kao što su pretilost, visoki krvni tlak i kardiovaskularne bolesti. Pokušajte razinu ove masnoće držati što je niže moguće!

Mi body composition scale 2

Zastupljenost vode u tijelu

Ukoliko kroz dan konzumirate dovoljnu količinu vode (između 2 i 4 litre), zastupljenost vode u tijelu će biti na normalnoj razini. Ukoliko nakon vaganja primijetite da je razina ispod potrebne, pokušajte povećati unos tekućine!

Udio mišića u tijelu

Mišićna masa se odnosi na masu kostura i glatkih mišića i drugog mišićnog tkiva sadržanog vodom. U aplikaciji ćete dobiti vrijednost vaše mišićne mase u kg kao i informaciju je li ona nedovoljna, normalna ili dobra.

Bazalni metabolizam

Bazalni metabolizam je minimalna vrijednost kalorija koju je potrebno unijeti u organizam kako ne bi gubili na težini. Vrijednost koju dobijete u aplikaciji odnosi se na dane kada ne radite apsolutno ništa, npr. cijeli dan ležite u krevetu. Ukoliko u danu imate razne aktivnosti, treninge i sl. vrijednost kalorija koju je potrebno unijeti je veća!

Mi body composition scale 2

Godine tijela

Kod ove funkcije vaga na temelju ostalih parametara određuje vašu starost tijela, idealno bi bilo da je procijenjena starost tijela približna vašim stvarnim godinama.

Ukoliko dobijete vrijednost kakvu sam i ja dobio, da je vaše tijelo starije u odnosu na vašu stvarno dob, dobit ćete par savjeta kako biste ostali mladi i energični.

Idealna težina

S obzirom na Vašu visinu, koštanu masu, mišiće i ostale parametre vaga će procijeniti koja bi bila vaša idealna težina. Ukoliko aktivno trenirate u teretani ovo možete uzeti s blagom rezervom jer će vaša težina biti nešto veća u odnosu na idealnu.

Za što veću dugotrajnost vašeg tijela, trenirajte, hranite se zdravo i držite se u kilaži koja vam je preporučena jer nekada i višak mišića nije najbolja opcija za zdravlje vašeg tijela.

vaga

Prednosti i nedostaci

Prednosti

 • Cijena
 • Prekrasan dizajn
 • Mnoštvo dobivenih parametara nakon vaganja
 • Savjeti u aplikaciji kako Vaše tijelo održati zdravim i mladim

Nedostaci

 • Prikaz samo tjelesne težine na zaslonu vage (ostale parametre moguće je vidjeti samo u aplikaciji)
 • Baterije nisu uključene u paket

Zaključak

Mi Body Composition Scale 2 me oduševila u svakom pogledu. Njen dizajn, cijena, pregršt informacija koje dobijete o svome tijelu su definitivno razlog zašto bih je nekome preporučio.

Nekome će nedostatak predstavljati to što na zaslonu vage je moguće očitati samo vrijednost tjelesne težine, meni ovo nije predstavljalo nikakav problem, vaga izgleda elegantnije, a mobitel i ovako i onako uvijek imamo uza sebe. Za jednu dodatnu aplikaciju od koje ćete imati ovoliko koristi zasigurno trebate pronaći mjesto na svom pametnom uređaju (mobitelu)!

Ukupna ocjena: 4,8 / 5  

Pametnu digitalnu vagu Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 možete naručiti u Fitness.com.hr Webshopu. 

Objavljeno 16.04.2023.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!