Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

SportyPal - aplikacija koja prati vaš kardio trening

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Mobilne aplikacije postale su nezaobilazna pomoć pri praćenju treninga pa ih na svoje mobilne uređaje instaliraju svi - od rekreativaca do profesionalnih sportaša. Jedna od aplikacija koja je pronašla svoje mjesto u pametnim telefonima mnogih jest SportyPal, trening alat koji bilježi podatke za niz aktivnosti omogućavajući vježbaču da prati svoj napredak po nizu kriterija.

Osim što preko GPS mreže prati vaše treninge, u SportyPal možete i preko računala sami upisati svoje treninge, rute i vrijednosti te ih jednostavno prenijeti u telefon. Sinkronizacija podataka između pametnog telefona i web računa na SportyPal službenoj stranici omogućuje prijenos podataka, praćenje rezultata, ali i komunikaciju i razmjenu iskustava na forumu koji postoji uz ovu aplikaciju.

Sportypal

Ovu će aplikaciju odabrati svi koji traže program jednostavan za korištenje, a vizualno vrlo prihvatljiv, korisnički prilagođen te s dobrim grafičkim prikazima brzine i udaljenosti. Sučelje programa je vrlo jednostavno, nakon pokretanja aplikacije, odabire se vrsta aktivnosti i, po pronalasku GPS signala, pokreće se aplikacija. Među vrstama aktivnosti moguće je pronaći gotovo sve: od hodanja, trčanja, rolanja, MTB vožnje, vožnje na cestovnom biciklu, skijanja, boardanja, pa čak do golfa, paraglidinga ili jahanja konja.

Postavljanje ciljeva, ruta, intervala

Osim klasičnog registriranja treninga, moguće je aplikacijom postavljati ciljeve, rute ili intervalne treninge. Ciljeve je moguće postaviti prema željenoj udaljenosti, prosječnoj brzini, vremenu ili utrošenim kalorijama. Intervalne treninge je moguće unaprijed pripremiti (prema udaljenosti ili vremenskim intervalima). U postavkama aplikacije je moguće postaviti glasovne oznake koje vas (prema odabiru ponuđenih glasova) obavještava o udaljenosti, vremenu, brzini, kadenci, prosječnom broju otkucaja, kalorijama itd. Na taj način, informacije dobivate u glasovnom obliku bez potrebe provjeravanja podataka n pametnom telefonu.

Također, među opcijama ove aplikacije je i postavljanje ciljeva treninga, poput udaljenosti, trajanja, potrošenih kalorija i slično. Uz uređaje poput ANT+, Zephyr HxM, Polar WearLink®+ transmitera s Bluetooth® podrškom, možete se spojiti na PRO verziju SportyPala koji će vam tada računati i otkucaje srca što je dodatno važno mnogim profesionalnim sportašima, ali i primjerice rekreativcima koji žele kardio treningom potaći topljenje masnog tkiva pa je bitno da puls održe na određenom broju otkucaja.

Sportypal

Aplikacija ima dvije verzije: Basic i PRO. U osnovnoj Basic verziji korisniku su dostupni podaci poput proteklog vremena, prijeđene udaljenosti, trenutne brzine, tempa i prosječnog tempa, otkucaja srca, potrošenih kalorija, nadmorske visine i promjena itd. Aplikacija je opremljena "Auto-start" funkcijom koja pokreće aplikaciju čim je GPS uspostavljen i aplikacija prepozna kretanje. Istovremeno, "Auto-pauza" funkcija izaziva automatsko zaustavljanje aplikacije i proteka vremena ako se osoba prestane kretati, ali i automatski nastavlja s radom s pokretanjem s mjesta. Tijekom aktivnosti aplikacije, moguće je uživo pratiti mapu i poziciju u stvarnom vremenu. Aplikacija stvara jasne grafikone kretanja i učinka po različitim parametrima. Također, aplikacija je povezana s datotekama s glazbom mobilnog uređaja pa je moguće iz aplikacije pristupiti glazbi i neometano je slušati tijekom treninga.

Po završetku treninga, moguće ga je podići na SportyPal račun koji je kreiran prilikom instalacije uređaja na mobilni telefon. Internetska aplikacija omogućava još neke funkcije, te detaljniju analizu podataka skupljenih treninga.

Korisnici aplikaciju ocijenili s 4,1

Svi treninzi se mogu podijeliti na Facebook i Twitter račun. Na službenoj internetskoj stranici se nalazi i SportyPal forum na kojem korisnici ove aplikacije dijele iskustva, rute i komentare o treninzima i aplikaciji stvarajući SportyPal zajednicu.

Korisnici ove aplikacije vrlo dobro ocjenjuju aplikaciju pa je ona dobila ocjenu 4,1. Među prednostima aplikacije ističe se jednostavnost korištenja, relevantnost podataka, brzina podizanja treninga na glavni račun te količina podataka koje aplikacija prati i računa.

Sportypal

Nedostataka ove aplikacije je malo, ali jedna vrlo bitna je značajna potrošnja baterije. To nećete osjetiti na kraćim rutama, ali ako se uputite na višesatnu vožnju biciklom budite spremni da će vam ova aplikacija „pojesti“ dosta baterije. Također, tijekom rada aplikacije, ukoliko dobijete poziv ili poruke, mobitel će izaći iz aplikacije (neće je zaustaviti) pa po završetku poziva ponovno morate ulaziti u aplikaciju, a neće vas automatski vratiti.

Zaključno, SportyPal je aplikacija za preporučiti, unatoč sitnim nedostacima. Uz nju ćete jednostavno moći pratiti svoje treninge, napredak ili rute te ih uspoređivati s prijašnjim rezultatima ili drugim članovima SportyPal zajednice. Također, „user friendly“ sučelje je vrlo pregledno i jasno, unatoč velikoj količini podataka koji trening čine kompletnim, a vas bezbrižnima.

Objavljeno 13.04.2015.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!