Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Drugi ReebokXchallenge trening: Get Stronger - Osnaži se uz Krav Magu!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Želite li naučiti moderan sustav samoobrane namijenjen muškarcima, ženama ili djeci? Želite li savladati praktičnu metodu borbe koja obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada? Ako je odgovor pozitivan, Krav Maga je rješenje!

Dodatno, Krav Maga je laka za učenje i pamćenje, izvodi se prirodno i instinktivno, te se praktično može upotrijebiti u stresnim uvjetima. 

S Krav Magom se možete upoznati na drugom ReebokXchallenge treningu, u subotu 11. ožujka u zagrebačkom City Center one EAST, na razini 0, kod glavnog ulaza. Sudjelovanje se ne naplaćuje, a namijenjeno je svim uzrastima! 

Uz Krav Maga trening, iskoristite drugi ReebokXchallenge i testirajte nove Reebok Everchill TR tenisice i osvojite nagrade!

Krav Maga će ti uz trajno znanje samoobrane omogučiti bolju kondiciju i ojačati samopouzdanje. Pridruži nam se na demonstraciji Krav Maga trenera nakon koje slijedi trening koji će ti pokazati kako kontrolirati reakcije u stresnim i/ ili opasnim situacijama. Osnaži se i budi dio #BeMoreHuman priče! 

reebok xchallenge

Raspored događanja / Izaberite jedan od 2 termina:

1. TERMIN

10:45 – 11:00    Prijave
11:00 – 11:10    Demonstracija Krav Maga trenera
11:20 – 12:30    Trening

2. TERMIN

16:15 – 16:30    Prijave
16:30 – 16:40    Demonstracija Krav Maga trenera
16:50 – 18:00    Trening

Sudjelovanje je besplatno, a za treninge se potrebno prijaviti na reebokxchallenge.hr.

Što je Krav Maga?

Jedan od voditelja drugog ReebokXchallenge treninga je i Marijan Škiljić, glavni instruktor Krav Maga Hrvatska koji je pobliže pojasnio što je Krav Maga, kome je namijenjena te postoje li ograničenja u bavljenju ovim sustavom samoobrane. 

"Krav Maga instruktorski tim broji više od 40 instruktorica i instruktora, diljem Hrvatske, a moja uloga je da koordiniram rad svih centara, te brinem o procesu edukacije instruktora. Naša najveća vrijednost je upravo taj tim ljudi, koji svojim radom, i svojim kontinuiranim usavršavanjem našim polaznicima prenose znanje i vještine, koje im pomažu ne samo u treningu, nego i u svakodnevnom životu.

Isto tako, naši polaznici su esencijalan dio našeg tima, jer koliko mi prenosimo svoje znanje njima, isto toliko i mi učimo od njih i upravo ta činjenica između ostalog čini Krav Maga sustav toliko posebnim.", ističe Škiljić. 

krav maga

Krav Maga je cjelovit sustav samoobrane, koji nas uči kako uočiti, izbjeći ili razriješiti bilo koju vrstu napada odnosno nasilja. Naravno kada govorimo o samoobrani, uglavnom mislimo na same tehnike samoobrane, ali bitna prednost Krav Maga sustava je u toj cjelovitosti. To znači da Krav Maga sustav educira polaznike kako prepoznati potencijalno opasne situacije, kako se postaviti u određenim situacijama, da probamo izbjeći sam napada ukoliko je to moguće i naravno da pravilno i pravovremeno reagiramo kada do samog napada dođe.

U tom slučaju, kada se nađemo, u neugodnoj situaciji, bilo da se radi o napadu od strane jednog ili više napadača, ili o nekom za nas stresnom događaju, imamo dva problema koja moramo riješiti.

1. problem je taj vanjski faktor, u ovom slučaju napadač ili više njih. Međutim tu imamo još vanjskih faktora s kojima se moramo suočiti, a to je možda smanjena vidljivost, ako je vani mrak, skučeni prostor, ako smo u nekakvom objektu, skliska podloga, itd. odnosno svi oni faktori koji mogu utjecati na ishod samog događaja.

Naravno, Krav Maga nam daje alate, da bismo se mogli nositi sa svim tim vanjskim stresorima. Osnovna zadaća Krav Maga je da se može koristiti u raznim situacijama, pod raznim okolnostima te prilikom svih vrsta napada.

Isto tako, zadaća Krav Maga sustava je proučavanje ljudskih sposobnosti prilikom stresnih situacija stoga je svaka tehnika prilagođena ljudskom refleksu, odnosno alatima koje već imamo u sebi.

2. problem koji imamo u trenutku samog napada, odnosno u svim stresnim situacijama, je unutarnji problem. To znači da se u nama odvijaju određeni procesi koji nas onemogućavaju da reagiramo učinkovito. Tu prvenstveno mislim na tzv. "efekt smrzavanja" kada nam se tijelo jednostavno paralizira u trenutku stresa. Isto tako znamo da pod stresom često donosimo pogrešne odluke, gubimo fokus, gubimo finu motoriku i sl.

Krav Maga sustav se godinama bavi proučavanjem ljudskih reakcija, te vrši istraživanja koja uključuju i iskustva osoba koje su bile žrtve napada. Na treninzima, dakle podjednaku važnost pridajemo rješavanju problema uzrokovanim vanjskim i unutarnjim faktorima i to je ono što sustav čini cjelovitim.

Kome je namijenjena Krav Maga?

krav magaKrav Maga treninzi su pogodni za sve, bez obzira na dob, spol i predznanje. Dio našeg tima može biti svatko tko želi ispuniti svoje fizičke i mentalne potencijale kroz trening. Najstariji polaznici nerijetko su stariji od 50 godina.

Naravno, treninzi za djecu se razlikuju od treninga za odrasle, jer se u treninzima za djecu veći naglasak stavlja na razvoj opće motorike, brzine, agilnosti, koordinacije, a manji je naglasak na samim tehnikama samoobrane. Kako se mijenja dob djeteta, odnosno kako dijete sazrijeva tako tehnike i mentalni aspekt više dolazi do izražaja.

Ukoliko neka osoba ima zdravstveni problem, u smislu nekih kroničnih oboljenja tipa dijabetes, hipertenzija, neka respiratorna oboljenja, problemi s kralježnicom i sl. njima se prilagođavaju određeni dijelovi treninga, tako da i oni mogu trenirati, naravno u dogovoru s liječnikom.

Što možemo očekivati na ReebokXchallenge treningu Krav Mage?

Bit će to u svakom slučaju jedan zanimljiv događaj, na kojem ćemo vidjeti demonstracije naših instruktora i polaznika, te elemente tipičnih Krav Maga treninga, na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani građani.

Izrazito nas veseli suradnja s Reebokom, te će svi posjetitelji City Centra East, moći isprobati Krav Maga trening, ali i novu kolekciju Reebokove sportske obuće i odjeće.

Vidimo se svi u subotu 11. ožujka u zagrebačkom City Center one EAST, na razini 0, kod glavnog ulaza na treningu Krav Mage!

Sudjelovanje je besplatno, a za treninge se potrebno prijaviti na reebokxchallenge.hr.

Objavljeno 06.03.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!