Božićna akcija: iskoristi do 30% popusta na kettlebelle, bučice i pločaste utege!

Kako potrošiti 5 tisuća kalorija koje ćemo danas pojesti i popiti?

Image

Božić nikako nije dan kada ćete paziti što jedete. Nitko od vas to ne očekuje.

Pred vama će se danas redati sve moguće i nemoguće delicije koje, možda, tijekom godine jako rijetko jedete. Bakalar ili neka druga vrsta ribe, juhe, purica i mlinci, junetina  i patka, janjetina s polama, francuska salata i odojak, orehnjače, makovnjače, kiflice, štrukle, čupavci, biskupski kruh… Zaista će teško biti odoljeti.

E sad, zaboravili smo još i aperitive, digestive i još pokoju čašicu alkohola s kojom ćete nazdraviti…

bozic

Zamislite ovaj podatak, prema jednoj studiji koja se bavila upravo količinom kalorija koje prosječna osoba unese u sebe tijekom 25. prosinca, tijekom ova 25 sata unijet ćemo preko 5000 kalorija!

Koliko će nam aktivnosti trebati za potrošiti 5000 kalorija?

10. Hodanje - 19 sati

U 60 minuta hodanja sporijom brzinom prosječno možemo potrošiti oko 260 kalorija. Dakle, za potrošiti kalorije unesene na Božić potrebno nam je nešto više od 19 sati!

9. Kuglanje - 18 sati

Kuglanje je aktivnost koju mnogi vole provoditi tijekom hladnijih dana. U 60 minuta kuglanja potrošit ćete 275 kalorija. Dakle, nakon malo više od 18 kuglanja, riješit ćete sve božićne kalorije.

kuglanje

8. Vožnja biciklom - 14 sati

Polagana vožnja biciklom troši oko 360 kalorija u sat vremena. Nakon nešto manje od 14 sati bicikliranja, spržit ćete kalorije unesene 25. prosinca.

7. Skijanje - 13 sati

Snijega ima dovoljno na planinama u regiji pa je jako dobra ideja nakon Božića odlučiti se za dan na snijegu. U sat vremena skijanja potroši se oko 390 kalorija. Dakle, nakon malo manje od 13 sati riješili ste hranu i piće koje ćete danas pojesti.

skijanje

6. Planinarenje ili veslanje na ergometru - 9 sati

Planinarenje je izvrsna aktivnost, na svježem ste zraku, a istovremeno trošite jako puno kalorija: u 60 minuta hodanja po neravnom i brdovitom terenu možete potrošiti i do 550 kalorija. Sa 9 sati na planini, nema grižnje savjesti oko obilnog blagovanja na Božić.

Ako ste zimogrozni i ne želite kalorije trošiti na otvorenom, veslački ergometar je pravi trenažer za vas: u 60 minuta trošite jednako kao na planinarenju. Sjednite na ergometar i veslajte 9 sati i potrošili ste tih ogromnih 5000 kalorija.

5. Skijaško trčanje (nordijsko skijanje ili cross country skijanje) - 8 sati

Skijaško trčanje je pravi način za veliku kalorijsku potrošnju. U 60 minuta možete potrošiti oko 620 kalorija. Skije na noge, štapove u ruke i nakon 8 sati nema kalorija koje ste unijeli za Božić.

4. Klizanje na ledu - 7,5 sati

Klizanje na ledu je hit tijekom božićnog perioda. A ako znate da se u sat vremena klizanja na ledu može potrošiti i do 640 kalorija, svi ćete pohitati na led. Nakon 7,5 sati klizanja spržili ste sve božićne slastice.

klizanje

3. Rolanje - 7 sati

Ako ozbiljno rolate, onda je to aktivnost koja doslovno topi kalorije. U 60 minuta riješit ćete se 680 kalorija. Dakle, za dan Božića trebate samo odrolati malo više od 7 sati. Sitnica, jelda?

2. Trčanje - 6,5 sati

Trčanje brzinom od oko 8 km/h može potrošiti i do 750 kalorija, ovisno o vašoj fizičkoj spremnosti. Dakle, ovom ne prevelikom brzinom trčanja trebat ćete oko 6,5 sati za potrošiti 5000 kalorija.

I na kraju – pobjednik:

1. Preskakanje vijače - 4,5 sata

Možete li zamisliti da preskakanjem vijače u sat vremena možete potrošiti čak do 1100 kalorija!! Dakle, nakon 4,5 sata preskakanja riješili ste sve unesene kalorije.

vijaca

No, šalu na stranu, tko još broji kalorije na Božić. Tko se još gleda u ogledalo dan nakon Božića?

Uživajte i fino papajte, kasnije ćemo se svi skupa patiti da to potrošimo!

bozic

Objavljeno 25.12.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!