Akcija: do 40% popusta na odabrane trake za trčanje

Intervju s Janom: "Trening me je promijenio u potpunosti!"

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Napravili smo intervju s Janom koji će motivirati mnoge. Nastaviti ćemo s objavama transformacija pojedinaca kako bi pomogli svima onima koji tek kreću u ovaj proces.

Zašto ste se odlučili na transformaciju?

Pa početna motivacija je bila ista kao i kod velike većine ljudi koji poput mene uđu u fitness od nule, a to je bila želja da dobro izgledam. Budući da sam tada imao 16 godina, naravno da mi je primarni cilj te transformacije zapravo bio privući više žena u svoj život, što se na kraju i dogodilo. Ali kako sam duže trenirao i ostvarivao zadane ciljeve, motivacija se postepeno mijenjala i razlog zbog kojeg sad treniram je puno drugačiji i dublji od onog zbog kojeg sam počeo. Sad radim trening zbog sebe i onog zadovoljstva kojeg dobijem za vrijeme i nakon treninga.

Jan prije transformacije

Kako ste postigli ovaj super rezultat?

Krenuo sam sa jednostavnim treninzima za koje bih saznao od tipova u teretani ili na netu i onda bih ih isprobavao. Počeo sam s 3 treninga tjedno s klasičnim splitom: prsa-biceps, leđa-triceps, noge-ramena, a prehrana mi je bila van kontrole.

Sjećam se scene kad sam došao na jedan trening s porcijom kokica u rukama i kad me voditelj teretane vidio, samo mi je to istrgnuo iz ruku i ljutito bacio u koš za smeće haha. Tad sam mislio da su kokice dobar pre-workout.

Uglavnom, u ove četiri godine isprobao sam svašta i naučio puno toga, a najbolji rezultati su krenuli stizati 2,5 godine otkad sam počeo jer sam tek tad prehranu ozbiljno shvatio. Ono što mi je do sad dalo najbolje rezultate je program pod imenom OVT (Optimized Volume Training) koji je definitivno bio najintenzivniji od svih, ali je najbolje funkcionirao, a za skidanje sala IF (Intermittent fasting).

Koliko dugo je trajala transformacija?

4 godine je transformacija trajala, a zadnjih godinu dana sam samo održavao postignuto što mi je zapravo bilo lakše od cijele transformacije.

Kako izgleda vaš dnevni jelovnik?

Obrok 1: Palačinke a la Jan (smjesa: rižino integralno brašno, bjelanjci, cimet, stevija, pola mjerice proteina, 1 banana)
Obrok 2: 250 g posnog sira s orašastim plodovima
Obrok 3: 200 g bijelog mesa s nekim povrćem
Obrok 4: 150 g tune (ili neke druge nemasne ribe) s povrćem i nekim mahunarkama
Obrok 5: 150 g bijelog mesa s povrćem

Uzimate li što od dodataka prehrana (suplemenata) i što?

Koristim kreatin i katkad kupim whey. Nedavno sam otkrio i NoniNitro koji mi pomaže i kod učenja i kod treninga.

Kako izgleda vaš trening?

Trenutno izgleda ovako:

Ponedjeljak: 30 minuta HIIT treninga 2 sata nakon prvog obroka ili navečer prije zadnjeg
Utorak: Prsa, triceps, ramena, ne više od 3 vježbe po dijelu tijela
Srijeda: 30 minuta HIIT
Četvrtak: Leđa, biceps, trapez
Petak: 30 min HIIT
Subota: Noge
Nedjelja: odmor

Treninzi mi obično traju 60 do 90 minuta, a omiljene vježbe su mi čučanj i potisak bučicama na kosom benchu.

Koji dio u transformaciji vam je bio najteži?

Kada sam počeo nisam imao pojma niti o prehrani niti o treninzima, nisam imao love za privatnog trenera i po prirodi znam bit pomalo blesav i neorganiziran i ova kombinacija osobina je potpuna suprotnost od onoga što je potrebno imati da bi živjeli dobar, uspješan život i još uz to bili fit. Fizička transformacija nije bila tako izazovna koliko psihička, ali zahvaljujući tome sada sam potpuno drugačija osoba od one koja sam bio kada sam počeo.

Jan poslije transformacije

Vaši budući fitness planovi?

Nemam namjeru postaviti fitness kao primarni cilj oko kojeg će mi se vrtiti život, ali definitivno ne mislim ikad prestat trenirat i zdravo se hranit jer takav stil života ima jako pozitivan učinak na sve ostale aspekte mog života u kojima želim napredovati. Ali tko zna, za godinu, dvije biti ću drugačija osoba nego sad pa se s time možda i uloga fitnessa u mom životu promijeni. Vidjeti ćemo.

Jan poslije transformacije

Imate sugestije / savjete za ljude koji tek ulaze u proces transformacije?

Apsolutno. Nemojte bit blesavi kao što sam ja bio i nabavite dobrog, provjerenog privatnog trenera koji će bit s vama na tom putovanju. Ako nemate novaca za tako nešto, preporučujem knjigu Četverosatno tijelo autora Tima Ferrissa. Upute su jednostavne, treninzi su učinkoviti i ako vam nije jasna neka vježba, stavite ego u džep i pitajte nekog od velikih frajera u teretani kako se ona izvodi.

Objavljeno 02.10.2014.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!