Vježbaj kod kuće - pogledaj najpopularniju fitness opremu za kućni trening!

Poziv: Fitnes učilište otvorilo upise nove generacije polaznika!

Image

Kad govorimo o fitnesu, govorimo ujedno i o zdravlju. Ili bi bar trebali. Fitnes se definira kao stanje i kao usluga. Kao stanje odnosi se na optimalnu kvalitetu tjelesnog i mentalnog sustava, a kao usluga odnosi se na centre u kojima se provodi vježbanje.

Ciljevi u fitnesu

Imamo li išta bolje na raspolaganju za naše zdravlje od kvalitetne prehrane i tjelesne aktivnosti? Trenutno nema magične pilule koja to nadmašuje, a gotovo sigurno je neće ni biti.

Zvuči jednostavno, ali iza prehrane i tjelesne aktivnosti krije se mnogo toga

Kod prehrane puno toga ovisi o spolu, dobi, razini tjelesne aktivnosti, povijesti bolesti, itd. Osnovna podjela je na makro i mikronutrijente, zatim u priču ulaze ugljikohidrati, masti, proteini, vitamini, minerali… malo kasnije i aminokiseline, trigliceridi itd., itd. U konačnici, svodi se na namirnice koje konzumiramo.

Tjelesna aktivnost (pokret tijela nastao djelovanjem skeletnih mišića, a zahtjeva potrošnju energije) slična je prehrani po tome. Tjelesna aktivnost uključuje vježbanje, ali i svakodnevne poslove kod kojih je uključeno kretanje tijela (rad, kućanski poslovi, šetnje, itd.).

Ako govorimo o treningu, nije isti trening za dijete od 6 ili osobu od 76 godina. Razlike su također i za spol, eventualne ozljede, trenažno iskustvo i sl. Vrhunski sportaš više sliči praznoj tubi paste za zube, kod koje treba točno znati gdje treba pritisnuti (odnosno koji sadržaj mu zadati) da bi se dobio napredak, dok je početnik nalik na punu pastu - razne aktivnosti donose napredak (u slučaju paste - izlazak paste van).

Jedna od podjela treninga je na funkcionalni (aerobni i anaerobni) i živčano-mišićni prostor. Kasnije se uključuju razne sposobnosti i otpori, a za kraj "konzumiramo" vježbe. Prije početka treninga, uvijek bi trebali imati spreman odgovor na pitanje „a zašto?“. Zašto danas radim trening? Koji mi je cilj danas? Sutra? Za pola godine? Za 10 godina? Kada znamo „zašto?“, tek onda možemo krenuti na pitanja „kako?“ i „što ćemo koristiti?“.
U fitnesu bi ciljevi trebali biti dugoročni – poboljšanje kvalitete života i smanjenje rizika od bolesti.

fitnes uciliste

Imajući to na umu, možemo sustavnije i kvalitetnije planirati naše aktivnosti. Postepeno ćemo raditi progresiju, nećemo ugrožavati naš organizam sadržajima za koje nismo spremni, raditi pokrete za koje mišići i zglobovi nisu pripremljeni i  očekivati brze transformacije. Na trening ćemo gledati kao proces u kojem je bitno ići „step by step“.

U protivnom, „ako ne znamo u koju luku želimo stići – onda je svaki vjetar dobar“. Svaki trening nam odgovara, ali nemamo dugoročan plan što može rezultirati frustracijama u početku, a kasnije ozljedama ili prestankom vježbanja.

U redu, vidite smisao u tome. Trenirate sami, možda čak i vodite privatne ili grupne programe, uživate u tome i vidite budućnost u bavljenju fitnesom, ali fali vam odgovora na pitanje „zašto“? Htjeli bi se ozbiljnije uključiti u proces, naučiti kontrolirati proces i spojiti ugodno s korisnim?

Prednosti Fitnes učilišta

Fitnes učilište, prvo privatno učilište i vodeća ustanova za obrazovanje odraslih u segmentu fitnesa u RH, Vam omogućava nadogradnju znanja i mogućnost stjecanja diplome za rad.

Nakon još jedne vrlo uspješne generacije u Zagrebu za Instruktora fitnesa u teretani i Instruktora grupnog fitnesa uz glazbu, Fitnes učilište je raspisalo natječaj za jesenske upise za Zagreb, Rijeku i Split.

Budite i vi dio priče Fitnes učilišta. Uživajte u educiranju uz predavački kadar, vrhunske stručnjake priznate ne samo u Hrvatskoj već i u regiji. Uz idealan ambijent za učenje tehnike, metodike i teorije, priručnike koji su uključeni u cijenu, revidirani i nadopunjeni informacijama iz najnovijih istraživanja.

fitnes uciliste

Programi Fitnes učilišta nisu samo verificirani od strane MZOŠ već su revidirani, priznati i pozitivno ocijenjeni od vodeće europske zdravstvene i fitnes asocijacije (EuropeActive) kako bi osigurali svojim polaznicima da njihova edukacije na Fitnes učilištu bude priznata i u ostatku zemalja Europe.

Bivši polaznici Fitnes učilišta najbolji su ambasadori kvalitete Fitnes učilišta, što možete pročitati u brojnim intervjuima koji su objavljeni s njima na našoj web stranici. Mnogi od njih upisuju dodatne programe osposobljavanja kao i usavršavanja.

fitnes učiliste

Fitnes učilište je jedina ustanova ove vrste koja nudi program usavršavanja.

Također, organizator su međunarodnih medicinskih kongresa, kao i svog vlastitog projekta Kongresa Fitnes učilišta, kojim su napravili iskorak u kvaliteti ovakvog tipa usavršavanja iz svijeta fitnesa, ali i sporta. Najnoviji projekt je Brighter Side of Exercise u sklopu Erasmus + Sport programa i sufinanciran je od EU. Polaznici Fitnes učilišta su uvijek raspoloženi za suradnju na projektima gdje imaju dodatnu priliku za stjecanje iskustva.

Ima mnogo razloga zašto odabrati Fitnes učilište. "Ponajprije zbog razine znanja i stručnog usavršavanja koje neprestano upijamo i nesebično dajemo dalje, zato rastemo. Trudimo se i dalje napredovati - učeći druge i učeći od njih. Programi za koje vršimo osposobljavanje su: Instruktor fitnesa u teretani, Instruktor grupnog fitnesa uz glazbu, Instruktor Pilatesa i Maser (samo u Zagrebu).", ističu iz Fitnes učilišta.

Fitnes učilište trenutno vrši jesenske upise za novu generaciju polaznika u Zagrebu, Rijeci i Splitu. 

9. rujna će se održati razredbeni postupci u Zagrebu i Rijeci, a 10. rujna u Splitu, na kojima će budući polaznici dati sve od sebe kako bi ostvarili što bolje rezultate na rang listi.

Datum 2. razredbenog postupaka za Rijeku je 30.9., a za Split i Zagreb 1.10.2017.

Nastava u Splitu i Rijeci počinje 7. listopada, a u Zagrebu 14. listopada.

fitnes uciliste

Želim se upisati na Fitnes učilište. Koji je prvi korak?

Prvi korak je online prijava koje je NEOBVEZUJUĆA. Prijavom ulazite u sustav Fitnes učilišta i umjesto da brinete hoćete li propustiti rok, iz Fitnes učilišta Vam šalju sve potrebne informacije. Nakon što se objavi službeni natječaj, dostavljate im dokumentaciju (poštom ili osobno). Zatim slijedi razredbeni postupak te, ukoliko sve prođe u redu, potpisivanje ugovora i početak nastave.

Koraci:             

  1. Online prijava (neobvezujuća) – online prijavom ulazite u sustav Fitnes učilišta te Vam pravovremeno šalju sve potrebne informacije o terminima i potrebnoj dokumentaciji.
  2. Predaja dokumentacije – najkasnije 4 dana prije razredbenog postupka.
  3. Razredbeni postupak – sami birate želite li izaći na 1. ili 2. rok, termini su neovisni.
  4. Upisi – potpisivanje ugovora (prilikom potpisivanja ugovora potrebno je predati potvrdu o uplati školarine ili prve rate).
  5. Početak nastave.

Možda imate pravo na IZRAVAN UPIS?

  • Pristupnici koji su na Kineziološkom fakultetu, Studijskom centru za izobrazbu trenera ili nekom drugom visokom učilištu s uspjehom završili razredbeni postupak na provjeri specifičnih motoričkih sposobnosti i znanja (tj. postigli najmanje razredbeni prag).
  • Pristupnici koji su po drugoj osnovi ostvarili pravo na upis te bili upisani na Kineziološki fakultet, aktivni su studenti na Kineziološkom fakultetu ili na Studijskom centru za izobrazbu trenera.
  • Vrhunski sportaši kategorizirani pri Hrvatskom olimpijskom odboru.

Ti pristupnici također su dužni prijaviti se putem kontakt obrasca na internet stranici Fitnes učilišta i u rubriku Vrsta upisa navesti „Izravan upis“ nakon čega će biti pozvani da predaju svu dokumentaciju za upis.

O ostvarenom uspjehu na razredbenom ispitu kandidat mora prilikom upisa priložiti odgovarajući pisani dokument – potvrdu o ostvarenom broju bodova na razredbenom postupku, indeks s Kineziološkog fakulteta ili rješenje o kategorizaciji HOO-a.

Detalje datuma izravnih upisa pogledajte na web stranici Fitnes učilišta pojedinačno po gradovima.

Osim praktične i teorijske nastave u cijenu su uključene konzultacije, kolokviji, 2 priručnika, online nastavni materijali te prvi izlazak na ispit.

Za sve dodatne informacije posjetite web stranicu Fitnes učilišta, pošaljite mail na [email protected] ili nazovite 01/ 6521 265.

Pridružite se Fitnes učilištu u ostvarivanju Vaše budućnosti i postanite dio Fitnes učilište obitelji. Mi smo Committed to Excellence, budite i Vi!

Objavljeno 20.06.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!