Akcija: do 40% popusta na odabrane trake za trčanje

10 zabavnih načina za produljenje života

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Zdrav način života ne treba ultimativno značiti trake za trčanje i salate svaki dan. Mnoge zabavne i ugodne aktivnosti također su dobre za vas. Shvaćajući kako vam ove aktivnosti mogu pomoći da dulje živite i što trebate napraviti da biste najviše profitirali, unijet ćete malo zabave u zdrav način života.

Crno vino

1. Pijte crno vino

Crno vino je krcato antioksidansom resveratolom. Oni rade na zaštiti vašeg tijela od efekta starenja. Jedna do dvije čaše crnog vina na dan pomoći će održati vaše tijelo mladim.

2. Jedite tamnu čokoladu

Tamna čokolada je super hrana koja sadrži velike količine antioksidansa koji štite vaše tijelo od starenja. Pronađite kvalitetnu tamnu čokoladu, naučite je cijeniti i pojedite komadić svaki dan. Jedenje čokolade može sniziti vaš krvni tlak i kolesterol dok istovremeno daje energiju. Naravno, nemojte pretjerati!

Tamna čokolada

3. Smijte se

Smijeh je odličan način za mijenjanje vašeg stava, povezivanje s ljudima, a k tome čini dobro vašem tijelu. Kao i opuštanjem, smijanjem se možete suprotstaviti učincima stresa. Prisiljavajući se na smijeh, ˝varamo˝ naše tijelo da povjeruje da je sve dobro i time smanjujemo stres. Smijanje može zbilja, poput prekidača, promijeniti vaše raspoloženje. Zato se nasmiješite, čak i ako niste za to raspoloženi i ubrzo ćete se stvarno smijati.

4. Više vodite ljubav

Smatra se da su seks i dodirivanje bitni dijelovi zdravlja. Seks otpušta cijeli asortiman korisnih kemikalija u tijelo. Seks i dodirivanje pomaže nam da se povežemo s drugima, učvršćuju veze i povećava naše samopouzdanje. Često vođenje ljubavi može vam produžiti život.

5. Opustite se

Opuštanje je suprotnost stresu. Dok stres donosi štetne učinke na zdravlje, opuštanje pomaže našem tijelu da se odmori, zacijeli i funkcionira bolje. Prakticirajući dnevne metode opuštanja, učite se isključiti stres i zamijeniti ga mirnom energijom. To će poboljšati vaš krvni tlak, srčani ritam i sposobnost da se nosite sa životnim izazovima.

Opuštanje u wellness centru

6. Učinite tjelovježbu zabavnom

Fizičke aktivnosti i sportovi odličan su način za održavanje vašeg tijela i uma zdravim. Jednostavne rutine za vježbanje odlične su za održavanje ravnoteže, fleksibilnosti, izdržljivosti i snage. Timske igre i sportovi mogu vježbati i vaš um, kada predviđate poteze drugih te način na koji surađujete. Pronađite igru i aktivnost koja pristaje vašoj razini tjelesne sposobnosti i često igrajte.

Reket i loptica za badminton

7. Spavajte

Spavanje je bitna tjelesna funkcija. Većina Hrvata ne spava dovoljno. Lijekovi, stres, bolesti i loše navike spavanja mogu vas spriječiti da spavate 7 do 9 sati na noć. Zdravstvene povoljnosti spavanja uključuju više energije, bolje imunološke funkcije i puno više!

8. Provodite vrijeme s voljenima

Veze su važan dio zdravlja. Snažna povezanost s drugim ljudima ne znači samo da ćete imati pomoć kada je trebate, nego znači i zaštitu od usamljenosti, depresije i mentalnih bolesti. Provedite vrijeme njegujući vaše veze s prijateljima i obitelji da biste poboljšali vaše zdravlje i vaš život.

9. Naprežite mozak

Igre kojima naprežete mozak odličan su način da ostanete angažirani u svijetu. Igre mogu vježbati različite dijelove mozga i privući vašu znatiželju. Ako je moguće, izaberite društvenu igru poput šaha ili bridža koji vježbaju vaš mozak dok ostajete povezani s drugima.

10. Budite Pozitivni

Prema istraživanjima, pozitivan stav o starenju može vašem životu dodati preko sedam godina. Izbjegavajte kulturološko zagovaranje koje glorificira mladost i žali za svakom prošlom godinom. Pronađite načine da ugodite vašem starenju i uživajte u učenju, iskustvu i kontroli u vašem životu.

Objavljeno 08.03.2011.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!