Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Trener holivudskih zvijezda provodi „17/20 plan prehrane“ – Nema zabranjenih namirnica!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Magnus Lygdback je osobni trener i nutricionist koji se može pohvaliti suradnjom s nekim od najvećih holivudskih zvijezda te njihovim vrhunskim rezultatima.  Ovaj švedski trener spremao je Aliciju Vikander za ulogu u filmu "Tomb Raider," Gal Gadot za "Wonder Woman," i Bena Afflecka za ulogu u  "Justice League." Osim njih, na popisu zvijezda s kojima je radio su Alexander Skarsgard, Katy Perry i Harry Styles.

Osim što svoje klijente vodi kroz trenažne procese, Lygdback vodi brigu i o prehrambenim navikama i provedbi plana prehrane svojih klijenata koji će im omogućiti ostvarenje fitness cilja. Ono što je drugačije od drugih trenera je Lygdbackov pristup prehrani i jelovnicima koji je jedinstven i istovremeno, jako jednostavan.

Lygdback je razvoji ovoj sustav koji se naziva „17/20 plan prehrane“ te ne podrazumijeva brojanje kalorija, ne sadrži popis zabranjenih namirnica i ne očekuje od klijenta radikalne restrikcije.

trener

Svaka 4 dana možete pojesti 3 obroka po želji

Lygdbackov sustav planiranja prehrane i obroka sastoji se od ideje da na svakih 20 obroka, 17 treba biti „po pravilu“, a preostala 3 možete pojesti što god želite.

Obroci „po pravilu“ za ovog trenera podrazumijevaju obroke koji se sastoje od „dobrog izvora proteina, zdravih masi, sporih odnosno kompleksnih ugljikohidrata i povrća. Među sporim ugljikohidratima kojima daje prednost nalaze se zobene pahuljice, riža, integralni kruh i krumpir.

U  preostala 3 obroka se može, kako to Lygdback kaže „uživati u životu“, odnosno pojesti ono z čim čeznete. „Pojedite što god želite, počastite se desertom i slobodno popijte čašu vina“, navodi Lygdback.  

Prema planu, ovaj trener savjetuje 5 obroka u danu – 3 glavna obroka i 2 međuobroka, pa se 20 obroka nalaze u mikrociklusu od 4 dana.

trener

Kako odrediti količinu u porciji?

U radu s osobama koje se pripremaju za određenu ulogu i moraju zadovoljiti određene standarde izgleda, Lygdback ističe da je neophodno brojanje kalorija i točno određen omjer makronutrijenata. No, u radu s rekreativcima naglašava da striktno brojanje kalorija nije potrebno.

Onima koji se odlučuju za brojanje, savjetuje da u ukupnom dnevnom kalorijskom unosu 30-40% otpada na proteine, dok je ostatak kombinacija ugljikohidrata i masti. no, ovaj trener navodi da je puno jednostavniji a jednako uspješan način rada mjerenje količine uz pomoć šake.

„Za ručak i večeru savjetujem šaku proteina, šaku ugljikohidrata ili masti (ili njihove kombinacije) te 2 šake povrća“, navodi. Iako se ova uputa ne može primijeniti na sve, pogotovo one s različitim ciljevima, ovaj pristup može biti odlična polazišna točka koju se prilagođava s obzirom na cilj (dobivanje mišića, gubljenje masnoga tkiva itd.), tjelesne građu i razinu aktivnosti.

Lygdback

Cilj je uvijek ravnoteža

Iako mnogi treneri posežu za restriktivnijim modelima, Lygdbackov model nam se čini dugoročno puno održivijim. Naime, mnoge restriktivne dijete će na kratki rok donijeti rezultate, ali su dugoročno neodržive, ali i ugrožavaju i mentalno i fizičko zdravlje.

„Cilj nam je svima da poradimo na ravnoteži i prehrani koja se može dugoročno održavati, a koja će istovremeno pomoći u ostvarenju rezultata, ali i održati i zdravlje i zadovoljstvo“, navodi Magnus Lygdback i dodaje kako svoj program već dva desetljeća provodi s klijentima.

„Hrana je važan dio našeg života i važno je da u njoj uživamo. Morate si nekad dozvoliti čašu vina ili omiljeni desert. Ja ne vjerujem da restrikcije i zabranjivanja mogu dovesti do rezultata i nikada ih nikome ne preporučujem.“, zaključuje.

Foto: Magnus Lygdback Instagram

Objavljeno 10.02.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!