Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Patrik Sebastijan, vlasnik najboljih trbušnjaka u Hrvatskoj: Bez dovoljno kretanja, zaboravite na dobre trbušnjake!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

"Patrik Sebastijan, vlasnik je najboljih trbušnjaka u Hrvatskoj", odluka je Fitness.com.hr-ovog žirija nakon zaključka ocjenjivanja pristiglih fotografija na nagradni natječaj u kojem smo tražili najbolje trbušnjake! Povodom osvajanja ove laskave titule s Patrikom smo razgovarali o treningu, prehrani i dodacima prehrani kojima održava ovakvu formu!

Pozdrav, predstavi se našim čitateljima, da te malo bolje upoznamo.

Zovem se Patrik Sebastijan, imam 24 godine i dolazim iz Velike Gorice. Otac sam dvoje prekrasne djece i muž prekrasnoj ženi koji su mi najveća potpora i motivacija u svemu. Trenutno se najviše bavim calisthenics  treninzima uz koje kombiniram boksačke, trkačke, plivačke i movement treninge. Uz redovan posao, studij i obiteljske obveze hobi su mi duge šetnje i bavljenje sa svojom najboljom prijateljicom Rori (labradorica).

patrik sebastijan

Kako održavaš ovakve trbušnjake? Baviš li se nekim sportom? Koje su tvoje najdraže vježbe?

Ovakve trbušnjake održavam raznovrsnom i balansiranom prehranom te se puno krećem i treniram. Bavio sam se 12 godina nogometom uz koji sam redovno pohađao treninge borilačkih sportova. Kao sto sam gore naveo, danas se najviše bavim calisthenics i movement treninzima no ne izostavljam ostale drage mi sportove. 

Moja najdraža vježba i svima nam najprirodnija i najučinkovitija je hodanje. Današnja populacija je nažalost to počela izostavljati, a to nam je ključni razlog pretilosti i zdravstvenih problema.

Jedan od dražih rekvizita mi je vijača koja daje odlične rezultate i ja je jako često koristim. Od vježbi snage bih izdvojio apsolutni zgib (muscle up), sklekove u stoju na rukama, razne varijacije jednonožnih čučnjeva i kotač za trbušnjake iz stojeće pozicije.

patrik sebastijan

Podijeli s nama neku tajnu takvih trbušnjaka: što misliš da radiš drugačije od drugih da imaš tako vrhunske trbušnjake?

Tajna za trbušnjake je jednostavna. Pazite koliko, kada i što jedete te maksimalno povećajte kretanje. Ja osobno imam specifičan način hranjenja, jedem 2 do 3 obroka u danu u razmaku od 8 do 10 sati ovisno o mogućnostima i vremenu radi obveza koje imam. Samim time dajem svojem tijelu duplo duži period unutar 24 sata za probavu, cirkulaciju i odmor.

Opet se vraćam na kretanje: hodam jako puno, napravim dnevno i do 20.000 koraka. Također, osvrnuo bih se na svoju genetiku koja ima veliki utjecaj na ovakve trbušnjake kao i kod svakoga. Samo ovisi o nama hoćemo li to iskoristiti i potruditi se uložiti što više truda.

Koje vježbe za trbušnjake radiš i koliko često?

Radim jako puno specifičnih vježbi za trbušnjake koje zahtijevaju rad cijelog tijela, iznimnu snagu i kontrolu. Za napredne vježbače bih izdvojio sve vrste zastava i levera (human flag, dragon flag, front i back lever…), a od vježbi  koje mogu svi raditi: L-sit, podizanja nogu, abs wheel te razne varijacije plankova i životinjskih kretnji.

patrik sebastijan

Poznato je da na izgled trbušnjaka jako utječe prehrana. Opiši nam što jedeš u jednom prosječnom danu.

Da dobro je poznato, ali nažalost većina to zanemaruje. Na izgled trbušnjaka najviše i jedino utječe prehrana i kretanje, da bismo uopće mogli vidjeti svoje genetski nam date trbušnjake.  Svaka čast izuzecima koji ne moraju paziti kada, koliko i što jedu.

No, i oni moraju biti svjesni da je najbitnije zdravlje, kako vanjsko tako i unutarnje te da ništa ne traje vječno, a pogotovo ne takav način hranjenja u nekim ozbiljnijim godinama. Kada postignemo ravan trbuh i dođemo do vidljivih trbušnjaka, tada možemo početi dodatno raditi na izgledu, funkcionalnosti i snazi naših trbušnjaka.

Gore sam već naveo da imam specifičan način prehrane u kojem jedem 2 - najviše 3 obroka. Moje hranjenje na dnevnoj bazi kreće od 12:00h do tada jedino pijem crnu kavu i vodu, a zadnji obrok je u 20:00h. Što je vise moguće koristim zdrave i prirodne namirnice, puno voća i povrća, sjemenki i orašastih plodova.

Evo primjer jednog dana:

  1. obrok : povrtna juha, komad bijelog mesa, heljdina kaša s povrćem, zelena salata.
  2. obrok: smoothie - 3 dcl jogurta, 5g chia sjemenki, 1 banana, 5-6 jagoda, žlica meda, 30g proteina konoplje, žličica cimeta, šaka lješnjaka, 30 g zobi.
  3. obrok: zdrave palačinke – 4 jaja, 250g svježeg sira, šaka badema, žličica organskog kakao praha, 1 banana. Namazi po želji, ja osobno najčešće koristim maslac od kikirikija i džem od smokve ili aronije.

patrik sebastijan

Uzimaš li dodatke prehrani? 

Koristim proteinski prah konoplje, magnezij, riblje ulje i razne pripravke pčelinjih proizvoda s dodacima superhrane.

Osvojio si nagradu za najbolje trbušnjake za kupnju u fitness.com.hr webshopu. Kako ćeš je potrošiti?

Nagradu ću potrošiti na prehrambene proizvode od kojih je većina sjemenki i orašastih plodova te na razne desertne pripravke bez šećera.  Vama se još jednom zahvaljujem na osvojenoj nagradi i dodijeljenoj tituli, a ostatku ekipe poručujem: BUDITE PRIMJER KOJI ŽELITE VIDJETI U DRUGIMA!

patrik sebastijan

Objavljeno 05.06.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!