Akcija: do 40% popusta na odabrane trake za trčanje

Nermin Pivić, finalist natječaja za najbolju transformaciju u 2018: Skinuo sam 31 kg i ne odustajem!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Naš natječaj za najbolju transformaciju u 2018. godini izašao je iz granica Republike Hrvatske i upoznao nas s upornim vježbačima koji su odlučili život uhvatiti u svoje ruke i izboriti se za zdraviju i kvalitetniju svakodnevnicu. 

Iz Zenice nam se javio Nermin koji je prošle godine započeo svoju transformaciju i postigao vrhunski rezultat, ali i - što je puno važnije - promijenio svoj život nabolje i dao mu višu razinu kvalitete i zadovoljstva. 

Upoznajte Nermina i naučite kako postići ovakvu promjenu!

Pozdrav Nermine i čestitamo na vrhunskoj transformaciji koju si postigao u 2018. godini. Predstavi se u nekoliko rečenica našim čitateljima.

Pozdrav svima. Ja sam Nermin Pivić, dolazim iz Zenice, u BiH. Imam 34 godine i radim kao nacionalni manager u distributerskoj firmi za BiH. 

nermin pivic

Koliko je trajala tvoja transformacija i koliko si kilograma izgubio?  

Moja transformacija je trajala 7 mjeseci i u tom periodu sam smršavio 31 kg, a moram naglasiti da i dalje transformacija traje.

Što te potaknulo da napraviš transformaciju i iz sadašnje perspektive, koliko je bilo teško?

Razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovaj korak je bio taj da više nisam mogao biti sretan upravo zbog težine i sala koje sam imao na sebi. Svaka najosnovnija fizička aktivnost za mene je bila prenaporna i osjećao sam se jako tromo i nezadovoljno.

Kad sad pogledam unazad mogu reći da put nije bio jednostavan, jer ima dosta nekih odricanja, ovdje ne mislim samo na hranu, ovdje mislim i na onaj dio kad dođete s posla, ručate i legnete ili sjednete pred TV i sl. ili kad nakon posla odete s ekipom na pivo i kad uz svaku kavu pojedete neku čokoladicu koja mi je tad bila sitnica i koja me je lagano, ali sigurno pretvarala u pretilog i nezadovoljnog čovjeka. Svega toga sam se odlučio odreći i to nije bilo uvijek lako. 

nermin pivic

Kada je započela tvoja transformacija i koliko si imao vježbačkog iskustva prije toga?

Moja transformacija je započela početkom lipnja 2018. godine kad sam odlučio da moram napraviti životnu promjenu. Ranije sam bio aktivan, ali to je svaki put bilo 2-3 mjeseca i onda bi se vratio starim navikama, dok sam sad zacrtao cilj da želim svoje tijelo dovesti do onog kad ću se pogledati u ogledalo i biti ponosan na tog čovjeka, a ne gledati u tu osobu kao nekog stranca kojeg nerado viđam.

Mogu za sebe reći da sam sportski tip, koji se zapustio u tromog i mrzovoljnog čovjeka, koji se na početku transformacije osjećao kao da nikad nije potrčao, a sve to zbog loših navika...

nermin pivic

Kakve si treninge radio tijekom transformacije i koliko često si trenirao?

Vježbe koje koristim su tzv. Freeletics, to su vježbe kod kojih radite sve sa svojim tijelom, dakle svojom masom. Kako napredujete sa smanjenjem kilaže i pojačavanjem fizičke forme, tako i vježbe idu sve bolje i jednostavnije. 

Na početku sam radio 4 - 5 puta tjedno te treninge i to odmah nakon dolaska s posla kako bih se psihofizički ispraznio i napunio pozitivnom i cistom energijom za ostatak dana koji sam trebao provesti s najmilijima, mojom obitelji. 

Moj trening se većinom sastojao iz vježbi svojim tijelom, pa npr. jedan trening je izgledao ovako: 

  • Burpees, ponavljanja 50, 40, 30, 20, 10
  • Squats, ponavljanja 50, 40, 30, 20, 10
  • Situps, ponavljanja 50, 40, 30, 20, 10

S obzirom da sam to radio na telefonu na aplikaciji imao sam vrijeme i svaki put sam se trudio da budem brži od posljednjeg svog osobnog rezultata. 

Kako je izgledala tvoja prehrana u tom periodu, možeš li nam napisati jedan primjer što si jeo u jednom danu, po obrocima?

Moja prehrana je bila čisto iz moje glave, točnije puno sam pratio vas i vaše postove o ishrani, treninzima i sl. kao i neke fitnes trenere, tako da sam sam sebi pravio plan prehrane u koji se mogu uklopiti s obzirom da sam na poslu cca 10h dnevno. 

Moja prehrana kroz dan je izgledala ovako: 

  • Prije doručka: popijem 1/2 cijeđenog limuna s toplom vodom
  • Doručak (6:30h): zobene pahuljice s 20g whey proteina
  • Obrok(11h): omlet od 4 jajeta s paradajz salatom i kiselim vrhnjem, nekad jedem pileći file sa žara sa carskim povrćem i opet paradajz salata sa vrhnjem
  • Užina: jednu voćku, najčešće je to banana ili naranča
  • Kasni ručak (17:30h): jedem sve samo bez kruha i trudim se da bude povrća i čistog nemasnog mesa (teletina, puretina, piletina) i to je to za taj dan. 

Važno je izbaciti maksimalno šećer, sokove i alkohol, barem 3-4 mjeseca dok se ne napravi konkretniji rezultat, a kasnije sam sebi dozvolio vikendom oduška pa pojedem nešto više slatkiša i eventualno ako imam priliku za neko piće. 

nermin pivic

Što je bilo najteže i kako si se motivirao da ne odustaneš?

Najteže mogu reći je bilo pokrenuti se na samom početku i ustrajati barem mjesec dana, da ne pokleknem kad me ekipa zove na piće, da zbog toga preskočim trening, da se odreknem slatkiša i sokova i da za njima ne posegnem barem taj prvi mjesec ili dva itd....

Motiviralo me to sto sam se izmjerio u struku, izvagao na samom početku i slikao kad sam krenuo s transformacijom i kako je vrijeme odmicalo sve sam te stvari iz dana u dan provjeravao i vidno se pokazivao rezultat koji mi je bio velika motivacija. Isto tako, dosta me motiviralo to što sam nakon posla, kad bi odradio trening bio puno raspoloženiji i "lakši" što me jednostavno guralo da to radim svaki dan. 

Na kraju mogu reći da je to bilo sve puno lakše, nego onih prvih mjesec dana... 

Koliko je važna podrška okoline?

Podrška okoline je baš jako bitna, barem je meni bila, a i danas je bitna.. Imao sam podršku svojih najbližih od samog početka, međutim oni su mi govorili "ma sad si taman" ili "ne moraš više, uopće ne izgledaš debeo" i sl. a ja sam u tom trenutku tek smršavio 5 kg.

Ja sam se osjećao pretromo i sam sam sebe gurao dalje, pogotovo kad sam vidio rezultat na vagi, metru i slikama... Također, jako dobra motivacija mi je bila kad bi me netko sreo i pitao kako sam uspio tako smršaviti i postići takvu formu i sl. pa me tražio "recept" za moj rezultat... to me je mogu reći baš motiviralo, a to me i danas pokreće... 

Na kraju, što bi savjetovao svima onima koji bi htjeli napraviti transformaciju?

Moj savjet za sve one koji žele napraviti bilo kakvu transformaciju jest da moraju prvenstveno stati pred ogledalo vidjeti tog stranca baš nepoželjnog u sebi i sami sa sobom odlučiti što žele, postaviti jasan cilj i odrediti u kojem periodu žele postići tu transformaciju. Bitno je krenuti odmah, tog trenutka, a ne čekati ponedjeljak, početak mjeseca i sl. i lagati samoga sebe.

Sad ima jako puno dobrih portala, kao sto je Fitness.com.hr gdje postoji dosta dobrih i poučnih stvari koje možemo pročitati i jednostavno puno naučiti o prehrani i treningu. 

Kako postoji kultura ponašanja i življenja, tako je i ovo kultura prehrane i načina života: čovjek počne puno bolje razmišljati i počne pozitivno utjecati na okolinu, dobije satisfakciju da pomaže drugima da promijene život nabolje. 

I ovaj intervju je upravo to: kad bih jednu osobu koja bude čitala ovaj intervju barem malo potaknuo na promjenu u svom životu ja mislim da sam uspio. 

nermin pivic

Pročitajte druge intervjue s finalistima i pobjednicima natječaja za najbolju transformaciju: 

Objavljeno 21.01.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!