Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kako sam skinula prvih 12 kg u 3 mjeseca bez gladovanja

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Vesna je pobjednica Fitness.com.hr transformacije pa smo povodom kraja tromjesečnog treniranja odlučili napraviti intervju u kojem ćemo vam prenijeti njezino iskustvo i postignute rezultate.

Vesna je u 3 mjeseca skinula 12 kilograma i izgubila 12 cm u struku - kako je to postigla pročitajte u odgovorima!

Prije transformacije
Prije početka transformacije

1.Vesna, predstavite se u nekoliko rečenica. Tko ste, odakle dolazite i čime se bavite?

Žena s viškom kilograma :))),  iz Zagreba sam, radim u tiskari kao tehnolog. 

2. U 3 mjeseca, napravili ste super transformaciju te skinuli 12 kilograma. Jeste li zadovoljni rezultatom?

Prezadovoljna, super se osjećam, i fizički i psihički; ima tu još za raditi, ali ovo je super, znala sam da to mogu i hoću, samo nisam znala kako krenuti. 

A najviše me veseli što ljudi oko mene primijete, znači da se stvarno vidi.

3. Jeste li prije početka vježbanja s Tanjom imali ikakvog vježbačkog iskustva i ako da, kakvog?

Vježbala sam yogu, aerobik, pole dance, ali onda sam prestala i kile su se nakupile. 

Vesna na treningu

4. Kakve su bile vaše prehrambene navike prije početka vježbanja?

Volim kuhati i fino pojesti. Najsmješnije je od svega što nisam pobornik brze hrane i ima puno namirnica koje ne jedem jer imam problema sa žući ili ih ne volim. Od uvijek volim povrće i voće i puno jedem oboje. Ali volim jako slatko, a to priznajem nisam kontrolirala, imam dosta stresan posao i kad je nervoza na poslu to sam umirivala hranom, grickalicama, čokoladom. Ne doprinosi ni to što sam na poslu okružena gladušima :) i konstantno se nešto jede. 

Sjedenje na poslu i neaktivnost kad se dođe doma u kombinaciji s prehranom i neredovitim obrocima su doveli do mog problema s kilama.

5. Kako su izgledali vaši dani nakon što ste krenuli vježbati? Što se najviše promijenilo?

U početku je bilo teško jer prije nego sam počela vježbati sam se loše osjećala, bila sam stalno napuhnuta, osjećala sam umor, puno kila je trebalo nositi na 163 cm.

Vesna na treningu

Tanja nije forsirala i radila sam koliko sam mogla, trudila sam se maksimalno. Bilo je vježbi koje su mi bile jako teške, a sada ih radim bez problema.

Što se tiče hrane, rekla sam sama sebi ti to možeš i moraš, ima dana kada mi je teško, ima dana kad je sve super. Idem dan po dan, ako nisam sigurna što bi jela, pitam Tanju jel smijem ili guglam po internetu i tražim inspiraciju. Volim sve jesti pa nekako nemam problem s tim. Najgora mi je bila psihička barijera i to što sam se loše osjećala,  kad ne izgledaš kao što si izgledao prije par godina, ne možeš stati u vlastite hlače, odraz u ogledalu kao da nije moj, to mi je bilo najgore.

6. Koliko je bilo teško biti redovna u treningu i paziti što se jede?

Što se tiče treninga, bila sam redovna, i s veseljem idem na treninge i vježbam. Ima dana kada mi je super trening i sve odradim lako, ima dana kad mi je teško vježbati, ali sam poslije svakog treninga zadovoljna i sretna. Što se tiče hrane, nije mi problem. Tu sam disciplinirana.

Vesna na treningu

7. Što vam je najviše nedostajalo od hrane i jeste li se smjeli počastiti?

Ima dana kad bi pojela nešto što ne smijem, ali to traje 5 minuta i onda zaboravim na to. Jednom u tjedan dana se počastim kockicom čokolade, neki dan sam pojela malo sladoleda. Ali pazim da je to malo. Našla sam puno recepata za zdrave slastice pa ako imam vremena napravim mousse od avokada i kakaa, smiksam neko voće i jogurt pa zaledim  frizeru kao sladoled, uvijek ima način da se zadovolji potreba.

Jako mi nedostaje pohano i rizibizi, još nisam našla dostojnu zamjenu za to :), neki dan mi se jela pizza koju inače jedem jako rijetko i ne volim je  nešto posebno, al eto zamirisala mi je i ubila bi za komadić, a znam da ne smijem.

Fale mi slatkiši, kad uđem u dućan, odjel čokolada i keksa pretrčim :D

8. Kako danas izgledaju vaše prehrambene navike i jeste li zadovoljni usvojenim zdravijim navikama?

Sada pazim da jedem 5 obroka dnevno, da nikad ne pregladnim i da su ti obroci uravnoteženi i da nisu kalorični. Sreća mi je što me moji doma svi podržavaju, čak i oni paze što će jest da mi ne bude teško, a i na poslu kolege mi daju podršku. Ako se nešto slavi na poslu, ja jedem svoju hranu, već su se svi navikli na to. Nadam se samo da ću tako nastaviti :).

Ovako izgledaju moji obroci kroz dan:

  1. Doručak  (5 sati): zobene pahuljice, jogurt, banana 
  2. Međuobrok (9 sati) jabuka+špinat kao salata s limunovim sokom+ zrnati sir
  3. Ručak (14:30): piletina, brokula, salata
  4. Međuobrok (oko 17):bademi i jogurt 
  5. Večera (20 sati): salata+ posni sir ili zrnati sir i tuna

9. Kako biste ocijenili suradnju s Tanjom u realizaciji vaših ciljeva?

Tanja je odličan osobni trener i zna s ljudima, imam osjećaj kao da je oduvijek znam.

Motivira me i zabavno mi je vježbati s njom. Ima dana da ju ne smijem pogledati na treningu jer umirem od smijeha. Uvijek kaže nešto duhovito i pozitivno, ima dobru energiju. Da nismo kliknule bilo bi puno teže, ali kao što ona kaže, sve se događa s razlogom i u pravo vrijeme.

Nastavit ću vježbati s njom i dalje.

Vesna na treningu

10. Kome biste preporučili osobnoga trenera i zašto?

Preporučila bi svima koji ne znaju od čega krenuti i kako si pomoći sami, svima koji se ne mogu samoinicijativno natjerati da vježbaju i  trebaju pomoć nekoga tko će im to pokazati. Najbitnije je da ga ta osoba razumije, i da taj odnos nije samo strogo poslovan i hladan.

Nakon transformacije
Nakon 3 mjeseca vježbanja - 12 kg manje

11. Kakvi su planovi za budućnost?

Vježbati i paziti što jedem - i nikako ne ponoviti kilažu koju sam imala.

Još jednom bi se zahvalila što ste me izabrali, ovo iskustvo mi je donijelo puno lijepih novih stvari i lijepih trenutaka i jako sam zahvalna što sam dobila tu priliku.

Hvala Vesna tebi što si odlučila napraviti veliku promjenu i čestitamo ti na postignutim rezultatima! Vjerujemo u tebe i želimo da budeš primjer svima drugima!

Osobni trener

Objavljeno 30.05.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!