Zobeni kolačići s pistacijama i bademima

zobeni kolacici

Kolegica Ana danas je tijekom ručka pričala kako posljednjih dana jede pistacije u... ako uljepšamo... "možda malo prevelikim količinama". U to ime, odlučila sam potražiti neki zanimljiv recept za slasticu od pistacija i razveseliti Anu. 

Evo kako ide: 

Pećnicu zagrijete na 180 stupnjeva. Pistacije ubacite u blender i usitnite tako da nema jako velikih komada. Dodate sve ostale sastojke i dobro promiješate da se svi sastojci sljube. 

Među dlanovima oblikute kolačiće pa ih posložite na papir za pečenje. Pecite 15-ak minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. 

Pustite malo da se ohlade i navalite. 

p.s. Ana, ne moraš ih raditi već ovaj tjedan, ali sljedeći, prije godišnjeg, bi bilo skroz ok. Za ekipu. ;)

Kakav ti je post? 
izvrsno, sutra pravim
mirjančica
15.09.17. u 19:56
line
1 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Popečci od slanutka sa špinatom x 3
    Nekima je slanutak najdraža namirnica i uvijek im dobro dođe neka nova ideja za pripremu obroka koji sadrže ovu proteinsku i nutritivno visokovrijednu namirnicu. Evo recepta za pripremu popečaka od slanutka: 1 limenka slanutka, procijeđena 1 mladi luk 2 češnja češnjaka 2 mrkve 1/2 tikvice 1 jaje 2 žlice tahini paste začini: sol, papar, crvena paprika, kurkuma malo zobenog brašna ili krušnih mrvica Sve sastojke osim jaja i zobenog brašna (krušnih mrvica) stavite u posudicu i izmik...
  • Burger od puretine i povrća x 4
    Ovo možete jesti za večeru. Fino je, jednostavno i brzo gotovo. Jedino što vam savjetujem da ovaj burger pojedete uz neko povrće ili zelenu salatu, a ne u dvije polovice nezdravog peciva.  250 g mljevene puretine 1 manja glavica luka 1/2 jajeta 1 svježi luk 1/4 svježe paprike začini: sol, papar, chilly Luk i papriku narežete na što sitnije pa stavite u posudu. Dodate sve ostale sastojke i dobro izmiješate dok ne dobijete jednoličnu kompaktnu smjesu. Među dlanovima oblikujte burgere ...
  • Talijanski specijalitet: Rižoto s crvenim radičem x 3
    Talijanska kuhinja mnogima je jako draga, a pritom ne mislim ni primarno ni isključivo na pizzu. Prije svega, na pameti su mi različite vrste tjestenina i rižota. Upravo su različita rižota meni prvi na listi recepata talijanske kuhinje koje često isprobavam. I koji mi se gotovo redovno jako svide. Recept koji slijedi je tradicionalan obrok u talijanskoj regiji Veneto čiji je glavni grad prekrasna i bajkovita Venecija. Stoga, ako budete nekad u tom kraju, svakako probajte rižoto s crvenim rad...
  • Jaja s jabukama x 2
    Ne, nisam krivo napisala u naslovu, iako su to možda mnogi pomislili. Probajte ovu kombinaciju i iznenadit ćete se koliko je zanimljivo i fino.  3 jaja 100 g dimljene pureće ili pileće šunke 1 jabuka 1/2 žličice peršina Jaja skuhate, ogulite i ohladite. Kad su jaja hladna, narežite ih na polovice ili četvrtine, šanku i jabuku narežite na kockice. Začinite peršinom. Promiješajte i uživajte. Jaja će ovom obroku dati super sočnost i svježinu.