Zobeni kolačići s pistacijama i bademima

zobeni kolacici

Kolegica Ana danas je tijekom ručka pričala kako posljednjih dana jede pistacije u... ako uljepšamo... "možda malo prevelikim količinama". U to ime, odlučila sam potražiti neki zanimljiv recept za slasticu od pistacija i razveseliti Anu. 

Evo kako ide: 

Pećnicu zagrijete na 180 stupnjeva. Pistacije ubacite u blender i usitnite tako da nema jako velikih komada. Dodate sve ostale sastojke i dobro promiješate da se svi sastojci sljube. 

Među dlanovima oblikute kolačiće pa ih posložite na papir za pečenje. Pecite 15-ak minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. 

Pustite malo da se ohlade i navalite. 

p.s. Ana, ne moraš ih raditi već ovaj tjedan, ali sljedeći, prije godišnjeg, bi bilo skroz ok. Za ekipu. ;)

Kakav ti je post? 
izvrsno, sutra pravim
mirjančica
15.09.17. u 19:56
line
1 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Zdrava pizza s "tijestom" od brokule x 7
    Ovo je ostvarenje svih mojih prehrambenih snova! Ali zaista!! Sastojci za "tijesto": 1 manja glavica brokule 2 jaja 4 žlice ribanog parmezana 4 žlice ribane ili na sitno nasjeckane mozzarelle sol, papar, začini po želji Nadjev: 4 žlice pelata 100 g pureće dimljene šunke ribani sir (gauda)  ribana ili na ploške narezana mozzarella Brokulu sam nakidana na cvjetova i stavila da se kuha dok nije gotovo potpuno omekšala. Procijedila sam je i stavila u zdjelicu pa vilicom stisnul...
  • Curry s piletinom i brokulom x 3
    Jelena mi je maloprije poslala poruku: "Do sljedećeg putovanja u Aziju, odlučila sam svaki dan jesti curry!" Potom je poslala fotku i ispod napisala recept. Ja sam na kraju samo najavila joj svoj dolazak na ručak, jer na Tajlandu sam se svaki dan iznova zaljubljivala u njihov curry. Evo Jeleninog recepta: Recept s našeg najdražeg Tajlanda: u woku sam zagrijala žlicu ulja od kikirikija i na vruće ulje bacila sitno isjeckani češanj češnjaka. Potom sam ubacila kockice puretine i kratko popržil...
  • Čokoladna kaša od kvinoje x 3
    Ovaj doručaj je ukusan, zdrav, čokoladan, topao, nije presladak i savršen za ove jesenske dane. Ako nikada dosad niste jeli kašu od kvinoje, tada je pravo vrijeme da je probate jer je ovo kombinacija koju ćete svi zavoljeti.   40 g kvinoje 60 ml bademovog/zobenog ili nekog drugog mlijeka 60 g kokosovog mlijeka 1 žlica kakaa u prahu stevija ili drugo sladilo po želji ekstrakt vanilije borovnice bademi Ja kvinoju uvijek namočim preko noći da se omekša i lakše/brže skuha. Ujutro je ...
  • Šarena salata s tunom i povrćem x 4
    Ponekad dođem doma i salata je jedino što želim pojesti. Najčešće to bude salata od povrća koje pronađem u hladnjaku i nekog ili komada mesa ili limenke tune. Tih limenki tune imam uvijek, kao "emergency", za situacije kada nemam otopljenog ili svježeg mesa ili neki drugi plan za večeru.  1 limenka tune u salamuri baby špinat paprika kukuruz krastavci 1 žličica maslinivog ulja Količine nisam navela jer nema nekog posebnog omjera koji je bitno pogoditi. Stavite svakog sastojka koliko...