Tortilja s posnim sirom, kajganom i šunkom

tortilja

Da vam malo pojasnim odnose među ljudima o kojima pišem zadnjih tjedana, a sve zahvaljujući njihovim kulinarskim kreacijama.

Dakle, Olja i Manakenka su obitelj. Olja je sitna i naizgled nejaka, Mana je snažna, kako stasom, tako i glasom i stavom. Olja je plava. Mana je crna. Mana je nešto starija. Kako to obično biva, stariji članovi obitelji su često uzor mlađima. Mlađi ih slušaju, slijede, uče od njih i pokušavaju doseći njihove rezultate. I u slučaju mojih dviju prijateljica, nije bilo iznimke. 

Namjerno sam posljednju rečenicu napisala u perfektu. 

Nije bilo iznimke. 

Do danas! 

Danas možemo čestitati Olji i zaželjeti joj puno novih ideja i vrhunskih kreacija. 

Naime, recept je u originalu Manakenkin, a Olja ga je preuzela i pokušala napraviti istu deliciju. No, ovoga puta, Olja je nadmašila i samu sebe i svoju učiteljicu! 

Oljine tortilje su brutalne!!

Evo recepta za 2 tortilje:

  • 1 jaje
  • 2 bjelanjka
  • 1 veća paprika
  • 1 glavica luka
  • 4 lista zelene salate
  • 100 g posnog sira
  • 50 g pureće deluxe šunke (može i tuna ili dimljeni losos)
  • 20 g sira gaude
  • 2 tortilje
  • sol, papar, češnjak, vlasac

Na tavici lagano popržiti luk i papriku, dok luk ne postane staklast. Dodati jaja, sol i papar i napraviti kajganu. 

Tortilju baciti na tavu, sa svake strane oko 30 sekundi. Potom tortilju namazati mješavinom posnog sira, vlasca i češnjaka. Zatim na tortilju slagati ovako: zelena salata, pureća šunka, sir pa kajgana. Potom tortilju zarolati i na krajevima, vrhove ugurati unutra, da se zatvori do kraja. I to je to. 

Ma kraju Olja je poslala i poruku: 

"Zahvaljujem se gospođi Manakenki bez koje ne bi bilo obog recepta uz poruku: UČENICA JE POSTALA UČITELJICA!

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Mesne okruglice uz umak od posnog sira x 6
    Često u mesnici kupim mljeveno meso, ali uvijek tražim da mi neki moj odabrani komad mesa preda mnom ubace u onaj svoj apart i samelju. Tako nekako ipak imam kontrolu što jedem i da u mojim okruglicama nema i nekog mesa koje nisam željela.  S mljevenim mesom najčešće radim neke okruglice ili burgere: oni dobro podnose stajanje. napravim ih navečer ili ujutro i jedem taj dan za ručak, na poslu. Taj protek vremena od više sati zadrži ih sočnima, a čak ni podgrijavanje u mikrovalnoj im ne naštet...
  • Proteinske palačinke s malinama x 10
    Svoje doručke koji se sastoje od jaja ponekad malo transformiram. Umjesto omleta, jaja na oko ili neke treće inačic ove savršene namirnice, ponekad napravim palačinke. No, sastojci gotovo da ostanu nepromijenjeni pa zadržavam svoj trend početka dana s jajima.  Evo jedne ideje koju možete napraviti jednako brzo kao i običnu kajganu.  Sastojci (za 2 velike, tanke palačinke): 3 jaja 1 žlica chia sjemenki 1 žličica kakaa u prahu 1 žličica kokosovog brašna 1/2 žličice cimeta 1 žličica ghe...
  • Tapenada na patlidžanu x 11
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...