Tortilja s posnim sirom, kajganom i šunkom

tortilja

Da vam malo pojasnim odnose među ljudima o kojima pišem zadnjih tjedana, a sve zahvaljujući njihovim kulinarskim kreacijama.

Dakle, Olja i Manakenka su obitelj. Olja je sitna i naizgled nejaka, Mana je snažna, kako stasom, tako i glasom i stavom. Olja je plava. Mana je crna. Mana je nešto starija. Kako to obično biva, stariji članovi obitelji su često uzor mlađima. Mlađi ih slušaju, slijede, uče od njih i pokušavaju doseći njihove rezultate. I u slučaju mojih dviju prijateljica, nije bilo iznimke. 

Namjerno sam posljednju rečenicu napisala u perfektu. 

Nije bilo iznimke. 

Do danas! 

Danas možemo čestitati Olji i zaželjeti joj puno novih ideja i vrhunskih kreacija. 

Naime, recept je u originalu Manakenkin, a Olja ga je preuzela i pokušala napraviti istu deliciju. No, ovoga puta, Olja je nadmašila i samu sebe i svoju učiteljicu! 

Oljine tortilje su brutalne!!

Evo recepta za 2 tortilje:

  • 1 jaje
  • 2 bjelanjka
  • 1 veća paprika
  • 1 glavica luka
  • 4 lista zelene salate
  • 100 g posnog sira
  • 50 g pureće deluxe šunke (može i tuna ili dimljeni losos)
  • 20 g sira gaude
  • 2 tortilje
  • sol, papar, češnjak, vlasac

Na tavici lagano popržiti luk i papriku, dok luk ne postane staklast. Dodati jaja, sol i papar i napraviti kajganu. 

Tortilju baciti na tavu, sa svake strane oko 30 sekundi. Potom tortilju namazati mješavinom posnog sira, vlasca i češnjaka. Zatim na tortilju slagati ovako: zelena salata, pureća šunka, sir pa kajgana. Potom tortilju zarolati i na krajevima, vrhove ugurati unutra, da se zatvori do kraja. I to je to. 

Ma kraju Olja je poslala i poruku: 

"Zahvaljujem se gospođi Manakenki bez koje ne bi bilo obog recepta uz poruku: UČENICA JE POSTALA UČITELJICA!

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...