Smoothie od ananasa i banane (+znate li kako raste ananas?)

Tijekom nedavnog boravka u Aziji imala sam priliku vidjeti kako raste mnogo biljaka koje kod nas ne uspijevaju i o čijem obliku stabla ili nisam uopće razmišljala ili sam imala neku potpuno krivu predodžbu. Recimo, ja nisam znala da papar raste u grozdovima na nečemu što je najsličnije našoj lozi na kojoj raste grožđe! 

Ono što je također iznenadilo mnoge koji su gledali moje fotke jest ananas. Znate li kako raste ananas? Pogledajte fotku: 

ananas

Dakle, anans raste gotovo na tlu u tom nekom grmolikom obliku. Zamislite ovaj podatak: svaki ovaj "grm" ananasa, odnosno jedna biljka, godišnje rodi samo - jedan plod! Dakle, nakon što se ubere ovaj ananas sa slike, čeka se do sljedeće godine do novog ploda! Kad znate ovaj podatak, može se zaključiti da je ananas zapravo i jeftin s obzirom na rast. 

I dakle, ono što mnogi misle - ananas ne raste na drvetu!

E sad, kada ste u Aziji uživajte u azijskim proizvodima, svježe ubranima. Općenito, istočna Azija obiluje svakojakim voćem koje je puno okusa, sočnosti i zaista sve morate probati. 

A i ono koje nam je poznato, u Aziji ima puno intenzivniji okus, a i izgled je često drugačiji nego kod nas. Pogledajte izgled i veličinu svježe ubranih banana u Vijetnamu: 

banane

Dakle, imate svježe ubran ananas i svježe ubrane banane. Napravite si smoothie! 

  • 2 male banane (kao jedna normalne veličine)
  • 1/2 ananasa
  • 150 ml vode
  • 4-5 kockica leda

Sve sastojke ubacite u smoothie i na najvećoj brzini napravite smoothie u kojem odmah uživajte!

smoothie

Uživajte u okusima Azije!

smoothie

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...