Proteinska kašica od banane

smoothie

Sredina je rujna, ljubitelji zime već su krenuli odbrojavati dane do Božića. Meni, ljetnom manijaku, to nimalo nije zabavno i ja i sljedeći vikend planiram provesti na moru i još se koji put bućnuti. Istina, prošle godine sam se kupala za Badnjak pa to moje kupanje ne mora nužno značiti da su temperature primjerne toj akciji koju poduzimam.

No, htjela to ili ne, prehranu malo prilagođavam spuštanju temperature, a i imunitet počinjem na vrijeme pripremati za zimske izazove.

Evo jednog kremastog doručka:

Za posipanje:

Sve sastojke osim ovih za posipanje ubacite u blender i izblendajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Ako vam je smjesa pregusta, dodajte još mlijeka.

Kad postignete željenu gustoću i teksturu, smjesu prelite u zdjelicu pa preko pospite čime god želite. Ovo predloženo je samo jedna od nebrojenih opcija.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Superjednostavna mesna štruca x 8
    Mesna štruca je obrok koji mnogi jako vole jesti, ali tek rijetki vole pripremati. Iako, priprema mesne štruce je zapravo vrlo jednostavna i ne zahtijeva niti neku posebnu tehniku niti vještinu. Donosimo vam recept za Darkovu mesnu štrucu: Sastojci: 630 g mljevenog mesa 70 g zobenih pahuljica, sitniji tip 135 g luka 250 ml pasirane rajčice 100 g mrkve 10 g svježeg peršina 2 jaja Sol papar Postupak: U duboku posudu stavite mljeveno meso. Preko njega dodajte mrkvu i luk narez...
  • Proteinski zeleni quiche x 5
    Darko nas je još jedanput uspio oduševiti. Ovaj put je to uspio izvrsnim proteinskim obrokom bez komadića mesa. Pred nama je zeleni quiche po njegovoj recepturi: Sastojci: Za tijesto: 250 g brašna 1 prašak za pecivo 125 g maslaca 125 g posnog sira 1 žumanjak Sol, po želji Nadjev: 125 g poriluka 200 g špinata 200 g posnog sira 200 g kiselog vrhnja Kukuruz 2 jaja 100 ml mlijeka 2 cherry rajčice Začini, po želji Postupak: Prvo je potrebno pripremiti tijesto. Kroz ...
  • Jedite što više ribe: Filet bakalara s povrćem x 5
    Iako smo mediteranska zemlja, Hrvatska ne samo da se ne može pohvaliti količinom ribe koju konzumiramo po glavi stanovnika, već se tom brojkom trebamo sramiti.  Prema europskim podacima (u koje su uključene čak i zemlje koje nemaju izlaz na more), prosjek je 25,5 kg/po stanovniku godišnje. Primjerice, u Portugalu je taj broj 55,3 kg/godišnje i ta zemlja prednjači pred drugim europskim zemljama.  Naš rezultat je ispod prosjeka čemu sigurno doprinose i jako visoke cijene ribe na našim tržnicam...
  • Proteinska salata s grahom x 9
    Vratila sam se sinoć s puta. Bila sam 8 dana u Portugalu i ušla sam sinoć u stan nešto nakon 20 sati. Kao i uvijek, prije puta sam ispraznila fridž od sve hrane koja bi se, dok me nema, mogla pokvariti. Prevedeno: jučer me dočekao fridž u kojem nema ništa osim par limenki... Dakle, takav mi je bio i ručak. Jedino što sam povrće morala kupiti jutros.  1 tuna u salamuri 1/2 limenke graha 3-4 cherry rajčice komad korijena celera sol, papar maslinovo ulje Tunu sam dobro procijedila, gr...