Omlet od bjelanjaka s brokulom

bjelanjci brokula

Ponekad jaja zamijenim bjelanjcima! Inovativno, zar ne? ;) 

Šalu na stranu, kada nutritivni zahtjevi u danu ne dozvoljavaju unos masti u obroku, tada se često odlučujem za bjelanjke. Redovno se radi o količini od 6 bjelanjaka, što u slučaju da kupujete tekuće bjelanjke (u tetrapaku) iznosi 240 ml bjelanjaka. 

Uz bjelanjke uvijek ide neko povrće, a ovaj put je kocka pala na dragu mi brokulu. Dodala sam malo začina i dobila ovo gore na slici što možda ne izgleda najljepše na svijetu, ali je obrok koji mi pomaže da dođem to tih jako željenih pločica na trbuhu ;) 

Evo kako: 

E da, prije nego krenem s pisanjem postupka, moram s vama podijeliti svoje oduševljenje kokosovim uljem u spreju! Jednostavno - divno. pošpricate malčice tavu, količina ulja je neznatna, a nemate straha da će se hrana zalijepiti. Usput, onima kojima bi možda smetalo - nema uopće mirisa po kokosu! 

Kokosovo ulje u spreju možete kupiti OVDJE

Dakle, tavu pošpricate kokosovim uljem pa dodate brokulu koju ste narezali na što sitnije. Poklopite na par minuta. Kad se brokula malčice omekšala, prelijete je bjelanjcima u koje ste dodali sve začine koje želite. Ja sam se ovaj put odlučila za papar i origano, ali može i kurkuma, chilly ili što god drugo volite.

Ponovo poklopite i ostavite 2-3 minute na ploči pa potom skinite s ploče i ostavite još oko 2 minute poklopljeno da se ukuha i upari do kraja. I to je to, vrlo jednostavno i brzo gotovo. 

I ima masu proteina. 

Kakav ti je post? 
koliko dugo može stajati otvoren tetrapak s bjelanjcima? hvala
bIkIcA123
21.05.17. u 11:27
line
@bIkIcA123 meni u fridžu zna stajati 5-6 dana i nikad mu nije ništa bilo.
ZorroRi
22.05.17. u 11:19
line
2 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...