Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti

ketchup

Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi.

U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast.

U dane treninga, ugljikohidrati su gotovo uvijek oni iz riže. Nekako mi je to i navika, a i volim tu rižu pa je to najjednostavnije.

Evo jednog od obroka koje jedem:

  • 150 g mljevene puretine
  • 60 g riže
  • 100 g brokule
  • Zero carb ketchup
  • Peršin
  • Sol, papar po želji

Rižu sam stavila kuhati u jednu posudu, a brokulu u drugu.

Meso sam pomiješala s malo peršina, soli i papra i oblikovala 3 manje polpetice, pa ih ispekla na suhoj tavi, po par minuta sa svake strane.

Kad se meso ispekli izvadila sam ga na dasku i ostavila da malo odstoji, da otpusti sokove.

Rižu i brokulu sam procijedila, polpetice narezala na sitno pa sve stavila u tanjur i da dodam malo sočnosti i arome sve prelila zero carb ketchupom koji je pravi spas u vrijeme kad sam na dijeti.

Kakav ti je post? 
Greska je izbacivati ugljikohidrate u dane kad ne treniras, ostalo je super ;)
tarikeee6
26.02.19. u 16:20
line
@tarikeee6 hvala na savjetu. ovako jako dobro funkcioniram i imam željene rezultate pa ne vidim razlog da to mijenjam.
ZorroRi
28.02.19. u 13:33
line
Ja ne bih rekla da je greška, generaliziranju nikad nema mjesta. Prije bih rekla bih da zna često biti nepotrebno ali dosta je parametara uključeno u tu priču pa je kao i uvijek na samoj osobi da zaključi što joj bolje funkcionira. Moje osobno iskustvo je da ih nisam micala i isto tako napravila rezultate. Treba probati jedno i drugo i vidjeti što bolje odgovara, u određenoj fazi i pod određenim okolnostima.
Gym_girl
28.02.19. u 15:22
line
3 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Mesne okruglice uz umak od posnog sira x 6
    Često u mesnici kupim mljeveno meso, ali uvijek tražim da mi neki moj odabrani komad mesa preda mnom ubace u onaj svoj apart i samelju. Tako nekako ipak imam kontrolu što jedem i da u mojim okruglicama nema i nekog mesa koje nisam željela.  S mljevenim mesom najčešće radim neke okruglice ili burgere: oni dobro podnose stajanje. napravim ih navečer ili ujutro i jedem taj dan za ručak, na poslu. Taj protek vremena od više sati zadrži ih sočnima, a čak ni podgrijavanje u mikrovalnoj im ne naštet...
  • Proteinske palačinke s malinama x 9
    Svoje doručke koji se sastoje od jaja ponekad malo transformiram. Umjesto omleta, jaja na oko ili neke treće inačic ove savršene namirnice, ponekad napravim palačinke. No, sastojci gotovo da ostanu nepromijenjeni pa zadržavam svoj trend početka dana s jajima.  Evo jedne ideje koju možete napraviti jednako brzo kao i običnu kajganu.  Sastojci (za 2 velike, tanke palačinke): 3 jaja 1 žlica chia sjemenki 1 žličica kakaa u prahu 1 žličica kokosovog brašna 1/2 žličice cimeta 1 žličica ghe...
  • Tapenada na patlidžanu x 11
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 6
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...