Keto doručak: Omlet sa šparogama i parmezan

omlet sparoge

Sezonu šparoga pokušavam iskoristiti maksimalno. Taj naum mi prilično olakšava mama koja je moj glavni dobavljač ovih dragulja prirode. Ovaj vikend su me roditelji posjetili i mama je donijela jednu veću količinu šparoga pa ću vas vjerojatno u narednim receptima malo obasipati šparogama. 

Najjednostavniji i najčešći način kako mnogi uključuju šparoge u prehranu jest omlet: 

  • 3 jaja
  • 100 g sparoga 
  • 1 žličica kokosovog ulja
  • začini, po želji
  • 40 g parmezana

Na tavi zagrijete kokosovo ulje pa ubacite šparoge i malo ih prodinstate, da se omekšaju, ali ne zapeku jer će se isušiti. Preko šparoga potpom prelijete prethodno umućena jaja i uz miješanje, spečete kao klasičan omlet. 

Ja sam imala komad parmezana, pa sam samo narezala ga u trakice i dodala jajima na tanjuru. Ako imate naribani parmezan, možete ga umutiti s jajima i takva jaja preliti preko šparoga. Ostatak postupka je jednak. 

Uživajte u šparogama jer su vrhunska delicija sa super nutritivnim vrijednostima o čemu sam pisala OVDJE pa bacite oko. 

Kakav ti je post? 
Mmmm, taman si mi "otela" ideju za blog ;) Obožavam ovu komb., prefino, s tim da ja najčešće stavim 1 cijelo jaje i 1-1,5 dcl tekućih bjelanjaka jer mi ipak treba nešto škroba pa uštedim na mastima :) Šparoge popržim isto na kokos. ulju, ali dodam još i malo luka (ili češnjaka u prahu), nekad i komadiće pureće šunke, a sve na kraju pospem origanom i kurkumom.
Gym_girl
02.05.18. u 11:19
line
1 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...