Keto doručak: Omlet sa šparogama i parmezan

omlet sparoge

Sezonu šparoga pokušavam iskoristiti maksimalno. Taj naum mi prilično olakšava mama koja je moj glavni dobavljač ovih dragulja prirode. Ovaj vikend su me roditelji posjetili i mama je donijela jednu veću količinu šparoga pa ću vas vjerojatno u narednim receptima malo obasipati šparogama. 

Najjednostavniji i najčešći način kako mnogi uključuju šparoge u prehranu jest omlet: 

  • 3 jaja
  • 100 g sparoga 
  • 1 žličica kokosovog ulja
  • začini, po želji
  • 40 g parmezana

Na tavi zagrijete kokosovo ulje pa ubacite šparoge i malo ih prodinstate, da se omekšaju, ali ne zapeku jer će se isušiti. Preko šparoga potpom prelijete prethodno umućena jaja i uz miješanje, spečete kao klasičan omlet. 

Ja sam imala komad parmezana, pa sam samo narezala ga u trakice i dodala jajima na tanjuru. Ako imate naribani parmezan, možete ga umutiti s jajima i takva jaja preliti preko šparoga. Ostatak postupka je jednak. 

Uživajte u šparogama jer su vrhunska delicija sa super nutritivnim vrijednostima o čemu sam pisala OVDJE pa bacite oko. 

Kakav ti je post? 
Mmmm, taman si mi "otela" ideju za blog ;) Obožavam ovu komb., prefino, s tim da ja najčešće stavim 1 cijelo jaje i 1-1,5 dcl tekućih bjelanjaka jer mi ipak treba nešto škroba pa uštedim na mastima :) Šparoge popržim isto na kokos. ulju, ali dodam još i malo luka (ili češnjaka u prahu), nekad i komadiće pureće šunke, a sve na kraju pospem origanom i kurkumom.
Gym_girl
02.05.18. u 11:19
line
1 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Mesne okruglice uz umak od posnog sira x 6
    Često u mesnici kupim mljeveno meso, ali uvijek tražim da mi neki moj odabrani komad mesa preda mnom ubace u onaj svoj apart i samelju. Tako nekako ipak imam kontrolu što jedem i da u mojim okruglicama nema i nekog mesa koje nisam željela.  S mljevenim mesom najčešće radim neke okruglice ili burgere: oni dobro podnose stajanje. napravim ih navečer ili ujutro i jedem taj dan za ručak, na poslu. Taj protek vremena od više sati zadrži ih sočnima, a čak ni podgrijavanje u mikrovalnoj im ne naštet...
  • Proteinske palačinke s malinama x 10
    Svoje doručke koji se sastoje od jaja ponekad malo transformiram. Umjesto omleta, jaja na oko ili neke treće inačic ove savršene namirnice, ponekad napravim palačinke. No, sastojci gotovo da ostanu nepromijenjeni pa zadržavam svoj trend početka dana s jajima.  Evo jedne ideje koju možete napraviti jednako brzo kao i običnu kajganu.  Sastojci (za 2 velike, tanke palačinke): 3 jaja 1 žlica chia sjemenki 1 žličica kakaa u prahu 1 žličica kokosovog brašna 1/2 žličice cimeta 1 žličica ghe...
  • Tapenada na patlidžanu x 11
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...