Curry piletina s povrćem i rižom

curry piletina

Volim kokos, u svim oblicima i obrocima. Volim tu aromu jer me podsjeća prije svega na ljeto, a potom i na voljenu Aziju. Kokosove mrvice, kokosovo brašno, kokosovo mlijeko, kokosova voda... proteini s okusom kokosa... sve može! 

A onda kad u sve to dodam malo curryja, imam Aziju na tanjuru. Ne radim nikada takve obroke po nekim postojećim ili potvrđenim receptima, nego "od oka". 

  • 200 g pilećih prsa
  • 1/2 glavice luka
  • 30 g riže
  • 2 žlice zaleđenog miješanog povrća
  • 150 ml kokosovog mlijeka (kreme iz limenke)
  • 1/3 žličice curryja
  • papar
  • 1 žlica maslinovog ulja

Na tavi sam zagrijala maslinovo ulje pa stavila da se dinsta na sitno narezan luk. kad se luk zacaklio dodala sam meso narezano na kockice i uz povremeno miješanje, poklopila i ostavila da se dinsta na laganoj vatri. Kad je meso bilo pri kraju dodala sam kokosovo mlijeko, curry i papar i promiješala pa pustila da se arome sljube. 

Rižu i povrće sam ksuhala prema uputama na pakiranju (možete i zajedno) pa procijedila i istresla na tanjur pa preko prelila meso u umaku od kokosa. 

Kakav ti je post? 
Recept za curry piletina spovrćem i rižom je super.
stepi
14.09.17. u 07:44
line
@stepi hvala ti.
ZorroRi
14.09.17. u 09:17
line
2 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Popečci od slanutka sa špinatom x 3
    Nekima je slanutak najdraža namirnica i uvijek im dobro dođe neka nova ideja za pripremu obroka koji sadrže ovu proteinsku i nutritivno visokovrijednu namirnicu. Evo recepta za pripremu popečaka od slanutka: 1 limenka slanutka, procijeđena 1 mladi luk 2 češnja češnjaka 2 mrkve 1/2 tikvice 1 jaje 2 žlice tahini paste začini: sol, papar, crvena paprika, kurkuma malo zobenog brašna ili krušnih mrvica Sve sastojke osim jaja i zobenog brašna (krušnih mrvica) stavite u posudicu i izmik...
  • Burger od puretine i povrća x 4
    Ovo možete jesti za večeru. Fino je, jednostavno i brzo gotovo. Jedino što vam savjetujem da ovaj burger pojedete uz neko povrće ili zelenu salatu, a ne u dvije polovice nezdravog peciva.  250 g mljevene puretine 1 manja glavica luka 1/2 jajeta 1 svježi luk 1/4 svježe paprike začini: sol, papar, chilly Luk i papriku narežete na što sitnije pa stavite u posudu. Dodate sve ostale sastojke i dobro izmiješate dok ne dobijete jednoličnu kompaktnu smjesu. Među dlanovima oblikujte burgere ...
  • Talijanski specijalitet: Rižoto s crvenim radičem x 3
    Talijanska kuhinja mnogima je jako draga, a pritom ne mislim ni primarno ni isključivo na pizzu. Prije svega, na pameti su mi različite vrste tjestenina i rižota. Upravo su različita rižota meni prvi na listi recepata talijanske kuhinje koje često isprobavam. I koji mi se gotovo redovno jako svide. Recept koji slijedi je tradicionalan obrok u talijanskoj regiji Veneto čiji je glavni grad prekrasna i bajkovita Venecija. Stoga, ako budete nekad u tom kraju, svakako probajte rižoto s crvenim rad...
  • Jaja s jabukama x 2
    Ne, nisam krivo napisala u naslovu, iako su to možda mnogi pomislili. Probajte ovu kombinaciju i iznenadit ćete se koliko je zanimljivo i fino.  3 jaja 100 g dimljene pureće ili pileće šunke 1 jabuka 1/2 žličice peršina Jaja skuhate, ogulite i ohladite. Kad su jaja hladna, narežite ih na polovice ili četvrtine, šanku i jabuku narežite na kockice. Začinite peršinom. Promiješajte i uživajte. Jaja će ovom obroku dati super sočnost i svježinu.