Čokoladne banane s maslacem od kikirikija

kolacici

Čokoladne bananke možete napraviti sami, pritom njihov sadržaj može biti puno zdraviji od umjetne pjenice s aromom banane. Dakle, isprobajte ovaj recept i zaboravite na nezdrave verzije bananka. 

Sastojci: 

Banane narežite na kolutove debljine oko pola centimetra pa rasporedite na tanjur na koji ste stavili papir za pečenje pa zamrznite. Kad je banana zamrznuta, na svaki kolut namažite 2-3 mm debeo sloj maslaca od kikirikija pa ponovo vratite u hladnjak. 

Čokoladu rastopite pa svaki kolut banane s maslacem uronite u čokoladu pa vratite na papir za pečenje i u hladnjak. Nanesite onoliko slojeva dok ne dobijete čokoladni sloj željene debljine. 

Uživajte. 

Kakav ti je post? 
ovo je vise kao cheat meal? kolika je priblizna kalorijska vrijednost? cca 1300kcal?
404
15.06.16. u 23:50
line
Kalorijsku vrijednost je lako izračunati, ali se ja nisam zamarala time. Ako jedem slatko onda ne računam, samo pokušam napraviti što zdraviju verziju slatkoga. Ako treba brojati, onda ni ne jedem ovakve slastice ;)
ZorroRi
16.06.16. u 09:11
line
2 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Proteinska čaša s bobičastim voćem x 3
    Mnogima je posni sir simbol proteinske i zdrave večere. No, istovremeno, mnogima je posni sir dosadan i stalno im nedostaje ideje kako tu namirnicu pripremiti malo drugacije i zabavnije. Evo jedne ideje koju, zbog postojanja preko 50 različitih okusa Bolero sokova, svaki dan u mjesecu možete pripremiti drugačije: 120 ml čvrstog jogurta Bolero napitak, okus bobičasto voće ili neki drugi po izboru 60 g posnog sira Polovocu jogurta istresete u čašu. U drugu polovicu istresete malo (zaista...
  • Bolonjez sa zero carb tjesteninom x 4
    Prije par godina sam otkrila shirataki tjesteninu. Radi se o tjestenini napravljenoj od biljke koja se zove konjac i koja nema ugljikohidrata što je pravo otkriće za sve ljubitelje tjestenine koji žele ograničiti ili smanjiti unos ugljikohidrata.  Tjestenina je okusom jednaka klasičnoj tako da nema straha da vam se okus neće svidjeti, a i kuhanje je jednako. Dodatno, prednost ove vrste tjestenine je što se ne može prekuhati.  Dakle, evo receptića 200 g mljevenog mesa  1 žličica maslinovo...
  • Tajna njene linije? Omiljeni smoothie Martine Boss! x 4
    Razgovori s Martinom su uvijek zabavni. Kad god se sretnemo znam da će se dogoditi jedan od scenarija: ili ćemo odraditi super trening i jedna drugoj dati neke nove ideje za vježbe ili neke njihove varijacije ili ćemo nešto dobro pojesti. S Martinom nikad nemam brige oko hrane, ona voli uživati u hrani, baš kao i ja.  Dok smo se dogovarale za sljedeći susret i ugovarale posljednje detalje oko vremena i mjesta gdje se nalazimo, u zafrkanciji sam je pitala - što piješ?  Njezin odgovor je bio o...
  • Puretina s povrćem u "tortilji" od salate x 3
    Prije nekoliko dana s Laticom sam pričala o jednom "kulinarskom bogohuljenju", a ono se zove - burger u listu salate! Znate ono kad dođete negdje jesti burger, a onda neki "čistunac" za stolom pored vas naruči burger u listu salate jer je, eto, to savršen način da se izbjegne ugljikohidrate iz peciva. To je ono kad jednostavno padnete u nesvijest. Suglasne smo bile Latica i ja da je to jednako "odlasku kod prostitutke po zagrljaj". Ako jedete burger, jedite burger koji ima pravo nositi to ime...