Rižoto s lososom i rajčicom

Rižoto s lososom i rajčicom

Bilo jednom jednog preworkout petka... Rižoto od lososa i rajčice, s dodatkom čilija i bosiljka - malo je reć' fino :)

Sastojci (za 3 osobe):

  • 200 g rajčica
  • 1 manja glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 svježi čili ili feferon
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 200 g riže za rižoto (npr. arborio)
  • 2 žlice pasirane rajčice
  • oko 4-5 dl povrtnog temeljca (može iz kocke)
  • 200 g fileta lososa
  • malo ljute paprike u prahu
  • sok od pola limuna
  • 1 vezica svježeg bosiljka
  • 1 žlica svježe ribanog parmezana

Priprema:

  1. Riblji file operite, posušite i narežite na veće kocke. Pospite ih paprikom, solju i nakapajte limunovim sokom te pustite da odstoji dok pripremate rižoto.
  2. Rajčice blanširajte te ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Sitno nasjeckajte luk i češnjak te čili papričicu.
  3. Na  ugrijanom ulju i ghee maslacu popržite luk, češnjak, čili i rižu, uz stalno miješanje nekih 5 min. Dodati pasiranu rajčicu.
  4. Narednih cca 25 min u rižu postupno dolijevajte vruću juhu. Na kraju začinite solju i paprom.
  5. U skoro kuhanu rižu sada dodati grubo sjeckani bosiljak i  rajčice, promiješajte, te dodajte komade ribe. Poklopite i rižoto pirjajte na laganoj vatri 6-7 min, bez miješanja. Na ovaj način će komadići lososa biti tek toliko kuhani, a jako sočni i meki.
  6. Provjerite začinjenost i poslužite sa svježe ribanim parmezanom te posuto s još malo svježeg bosiljka.

Izvor: The Slice of FIT Life

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od FitNina:
  • Krem juha od rikule x 1
    Volite juhice? Ja volim jako. Otuda i jedna super ideja za večeru - juha od rikule i kremastog posnog sira uz dodatak prepečene pureće šunkice i integralnog tosta.  Sastojci (za 2 osobe): 1 manji luk 1 žličica maslinovog ulja ili ghee maslaca 80 g rikule  500 ml povrtnog temeljca 2 žličice limunovog soka sol, svježe mljeveni papar 200 g kremastog posnog sira (ili grčkog jogurta) 100 g prepečene pileće šunkice integralni tost, po želji Priprema: Rikulu očistite, operite i nare...
  • Sladoledni chia puding s marelicom i bananom x 8
    Polako ali sigurno chia pudinzi su, uz zobenu kašicu i palačinkice, ušli na ljestvicu top 3 moja najdraža doručka :)Možete ih jesti kao doručak, međuobrok ili desert, a zbog mogućosti kombinacija, nikad ne dosade! Ovaj na slici je s grčkim jogurtom te ledenom "kremom" (otuda i naziv sladoledni) od banane i marelica, ispao je fantastično! Večer prije pripremite chia sloj, a ujutro samo izmiksajte sladoledni banana-marelica sloj i imate gotov doručak/desert/međuobrok.Sastojci (za 2 osobe): 3 ...
  • Integralno pecivo s namazom od gljiva x 4
    Ako vam ponekad nedostaje slanih ideja za kvalitetan doručak, evo jedne - integralno, punozrnato pecivo s namazom od grčkog jogurta, ljutike, gljiva i peršina, jako fino! Kako ga radim? Sastojci (za 1 osobu): 4-5 manjih šampinjona 1 ljutika (ili manji luk) 1 žličica kokosovog ulja (bez mirisa) 70 g posnog sira kremaste teksture (ili grčkog jogurta) 1 žlica sjeckanog peršina sol, papar 1 manje integralno pecivo sa sjemenkama Priprema: Ljutiku (ili mali luk) nasjeckajte. Gljive o...
  • Piletina s hrskavim batatom i povrćem x 5
    Lunch time! Hrskavi batat pečen u pećnici, s kuhanom brokulom i cvjetačom te pilećim prsima pečenim na malo kokosovog ulja :) A što se kod vas klopa danas? Sastojci (za 1 osobu): 120 g pilećih prsa kokosovo ulje u spreju 150 g kuhanog povrća (npr. cvjetača, brokula) 200 g batata (poželjno narančastog, ali može i žuti ili ljubičasti) Sol, svježe mljeveni papar 1/2 žličice mljevene paprike 1 žlica maslinovog ulja 1 žličica origana Priprema: Batat izrezati na štapiće kao na slici...