Šparoge s pršutom i umakom od jaja

  • 0 komentara
  • 3 x
  • ponedjeljak, 14 svibnja, 2018. u 01:07

Šparoge s pršutom i umakom od jaja

Jedna prekrasna, fit i preukusna ideja za večeru. Isprobajte sad dok još ima šparoga (a većinom su sad svugdje po dućanima i na akcijama u pola cijene ;) ). Kombinacija kuhanih šparoga, pršuta i umaka od jaja, kopra i senfa je baš vrhunska, a brzo gotova. Ma mislim da sam vas već na spomen pršuta kupila i da se nećete dvoumiti da li ćete ju isprobati, jesam u pravu?

Sastojci (za 1 osobu):

  • 350 g šparoga
  • 40 g tanko rezanog pršuta (bez masnog dijela)
  • 1 jaje
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličice senfa
  • 1/4 žličice himalajske soli, papar
  • 2 žlice sjeckanih svježih začinskih trava (kopar u mom slučaju) 

Priprema:

  1. Šparoge operite, uklonite im donji drvenasti dio i po potrebi ogulite donju trećinu. Kuhajte u većoj količini slane vode (ili još bolje, povrtnog temeljca) oko 15-20 minuta, a nakon toga ih ocijedite. Nemojte ih prekuhati, neka ostanu mrvicu hrskavije.
  2. Jaje tvrdo skuhajte (oko 10 minuta nakon što voda s jajetom zakipi). Ocijedite vruću vodu, ohladite minutu pod mlazom hladne vode te oljuštite i narežite na kockice.
  3. Kockice jaja pomiješajte sa žlicom limunovog soka, uljem, 2 žlice vode, senfom i sjeckanim začinskim travama. Začinite solju i paprom i stavite u malu zdjelicu.
  4. Šparoge poslužite uz tanko rezani pršut  i umak od jaja. Dobar tek!

Izvor: The Slice of FIT Life

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od FitNina:
  • Krem juha od rikule x 1
    Volite juhice? Ja volim jako. Otuda i jedna super ideja za večeru - juha od rikule i kremastog posnog sira uz dodatak prepečene pureće šunkice i integralnog tosta.  Sastojci (za 2 osobe): 1 manji luk 1 žličica maslinovog ulja ili ghee maslaca 80 g rikule  500 ml povrtnog temeljca 2 žličice limunovog soka sol, svježe mljeveni papar 200 g kremastog posnog sira (ili grčkog jogurta) 100 g prepečene pileće šunkice integralni tost, po želji Priprema: Rikulu očistite, operite i nare...
  • Sladoledni chia puding s marelicom i bananom x 12
    Polako ali sigurno chia pudinzi su, uz zobenu kašicu i palačinkice, ušli na ljestvicu top 3 moja najdraža doručka :)Možete ih jesti kao doručak, međuobrok ili desert, a zbog mogućosti kombinacija, nikad ne dosade! Ovaj na slici je s grčkim jogurtom te ledenom "kremom" (otuda i naziv sladoledni) od banane i marelica, ispao je fantastično! Večer prije pripremite chia sloj, a ujutro samo izmiksajte sladoledni banana-marelica sloj i imate gotov doručak/desert/međuobrok.Sastojci (za 2 osobe): 3 ...
  • Rižoto s lososom i rajčicom x 2
    Bilo jednom jednog preworkout petka... Rižoto od lososa i rajčice, s dodatkom čilija i bosiljka - malo je reć' fino :) Sastojci (za 3 osobe): 200 g rajčica 1 manja glavica luka 2 režnja češnjaka 1 svježi čili ili feferon 1 žlica maslinovog ulja 200 g riže za rižoto (npr. arborio) 2 žlice pasirane rajčice oko 4-5 dl povrtnog temeljca (može iz kocke) 200 g fileta lososa malo ljute paprike u prahu sok od pola limuna 1 vezica svježeg bosiljka 1 žlica svježe ribanog parmezana Pri...
  • Integralno pecivo s namazom od gljiva x 4
    Ako vam ponekad nedostaje slanih ideja za kvalitetan doručak, evo jedne - integralno, punozrnato pecivo s namazom od grčkog jogurta, ljutike, gljiva i peršina, jako fino! Kako ga radim? Sastojci (za 1 osobu): 4-5 manjih šampinjona 1 ljutika (ili manji luk) 1 žličica kokosovog ulja (bez mirisa) 70 g posnog sira kremaste teksture (ili grčkog jogurta) 1 žlica sjeckanog peršina sol, papar 1 manje integralno pecivo sa sjemenkama Priprema: Ljutiku (ili mali luk) nasjeckajte. Gljive o...