Šparoge s pršutom i umakom od jaja

Šparoge s pršutom i umakom od jaja

Jedna prekrasna, fit i preukusna ideja za večeru. Isprobajte sad dok još ima šparoga (a većinom su sad svugdje po dućanima i na akcijama u pola cijene ;) ). Kombinacija kuhanih šparoga, pršuta i umaka od jaja, kopra i senfa je baš vrhunska, a brzo gotova. Ma mislim da sam vas već na spomen pršuta kupila i da se nećete dvoumiti da li ćete ju isprobati, jesam u pravu?

Sastojci (za 1 osobu):

  • 350 g šparoga
  • 40 g tanko rezanog pršuta (bez masnog dijela)
  • 1 jaje
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličice senfa
  • 1/4 žličice himalajske soli, papar
  • 2 žlice sjeckanih svježih začinskih trava (kopar u mom slučaju) 

Priprema:

  1. Šparoge operite, uklonite im donji drvenasti dio i po potrebi ogulite donju trećinu. Kuhajte u većoj količini slane vode (ili još bolje, povrtnog temeljca) oko 15-20 minuta, a nakon toga ih ocijedite. Nemojte ih prekuhati, neka ostanu mrvicu hrskavije.
  2. Jaje tvrdo skuhajte (oko 10 minuta nakon što voda s jajetom zakipi). Ocijedite vruću vodu, ohladite minutu pod mlazom hladne vode te oljuštite i narežite na kockice.
  3. Kockice jaja pomiješajte sa žlicom limunovog soka, uljem, 2 žlice vode, senfom i sjeckanim začinskim travama. Začinite solju i paprom i stavite u malu zdjelicu.
  4. Šparoge poslužite uz tanko rezani pršut  i umak od jaja. Dobar tek!

Izvor: The Slice of FIT Life

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
3
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija