Veganski keksi koji se tope u ustima sa lješnjakovim maslacem

 

Kad ti recept iz prve ispadne točno kako treba i onda ti pas pojede cijeli pleh keksa dok te nema doma.

Eto, to se meni dogodilo, mali lopov se nekako dočepao keksa koji su se hladili na šanku i onda sam morala odmah ponoviti recept i utvrditi gradivo.

Ziggi, mali lopov, je ne znam kako preživio ovaj žešći overdose, a sad je vrijeme da i vi isprobate ove pre pre fine keksiće.

 

Sastojci za cca 14 keksa

120 g gustog maslaca od lješnjaka

60 g extra djevičanskog kokosovog ulja

20 g mljevenog lana + 50 ml vode

50 g kokosovog šećera

50 g svijetlog Muscovado šećera

100 g pirovog brašna

50 g integralnog pirovog brašna

3/4 žličice sode bikarbone

prstohvat Himalajske soli

 

Mljeveni lan promiješati sa vodom i ostaviti da se zgusne.

Ovo koristimo umjesto jajeta.

Lješnjakov maslac istući sa kokosovim ulje sobne temperature, kokosovim šećerom i Muscovado šećerom.

Jako je bitno dobro razbiti pogotovo Muscovado šećer da ne bi ostale grudice.

Mikserom istući do kremaste jednolične smjese.

 

Smjesi dodati "laneno jaje", promiješati, zatim dodati i brašna, sol i sodu te posljednji put izmiksati tek toliko da sjedinimo sastojke u jednoličnu smjesu.

Nemojte previše istući smjesu.

 

Vadite žlicom za sladoled smjesu na pleh obložen masnim papirom, te kako budete vadili odmah dlanom utisnite vrh keksa kako bi dobili okrugli oblik.

 

Pecite 15-ak minuta na 180C stupnjeva.

 

Gotove keksiće možete kratko pustiti na plehu jer će biti mekani i osjetljivi, zatim sa masnim papirom prebaciti na rešetku na hlađenje.

Čuvajte u zatvorenoj zdjelici.

 

Keksi su prefini, obećajem! :D

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od MakeItHealthy:
  • Osvježavajući smoothie sa posebnim dodatkom x 5
    Kako krenu topliji dani, tako ja pojačam pripremu smoothija! Ovaj je tako jednostavan recept, fin za poludit, sa posebnim dodatkom-maslacem od suncokretovih sjemenki (recept sam vam napisala u prošlom postu), ali može ići i tahini.   Sastojci za 1 smoothie 1 banana šaka svježih jagoda (6-7 komada) 3/4 žličice maca praha 1/2 žličice cimeta 1 žlica maslaca od suncokretovih sjemenki kokosovo mlijeko   Sve sastojke ubaciti u blender i miksati do guste jednolične smjese. Količinu mlijek...
  • Namaz od 3 sastojka za prste polizati x 3
    Gledam te suncokretove sjemenke u ormariću već neko vrijeme i šta napraviti s njima i u 15-ak minuta nastane ova divota. Jako podsjeća na tahini pastu, ja volim guste domaće namaze, taj fini orašasti, sezamov, tostirani okus, tako da je ovo za mene pun pogodak. Odličan mi je dodatak smoothieju, svježem voću ili nekoj kašici.   Sastojci 300 g sirovih suncokretovih sjemenki 50-60 ml sezamovog ulja (okviran omjer) cca 2-3 žlice sirupa od datulja   Suncokretove sjemenke tostirati par minu...
  • Veganske chocolate chip pancakes x 5
    Jako jednostavne, mekane i obične palačinke u američkom stilu, gotove začas! Ja sam ih poslužila uz kolutiće banane i sirup od borovnica, najbolji dio je taj što se komadići čokolade u smjesi otope kod pečenja palačinki. Kad budete jeli palačinkice, biti će to prava poslastica.   Sastojci za 8 palačinka 1 chia jaje (1 žlica sjemenki chie sa 2 do 3 žlice vode, promiješati i ostaviti nekoliko minuta da smjesa zgusne) 250 ml biljnog mlijeka (ja sam koristila kokosovo) 2 žlice kokosovog šeće...
  • Prhki keksi za zobenim pahuljicama i cimetom koji se tope u ustima x 4
    Imaju tanku hrskavu koricu, a kad ih zagrizeš jednostavno potoneš u njima. Mekani su, mirišu na cimet i kokos i idealni su uz kavicu kao neki dobar snack tokom dana.   Sastojci za 12-14 keksića 150 g ekstra djevičanskog kokosovog ulja 50 g kokosovog šećera 60 g tamnog Muscovado šećera, nemojte ga preskočiti jer je on zaslužan uvelike za ovakvu teksturu keksa 8 g vanilija bourbon šećera (1 paketić) 1 žličica cejlonskog cimeta 125 g sitnih zobenih pahuljica 165 g pirovog brašna 1/2 žl...