Ultra čokoladni veganski brownie keksi

I zadnji u nizu veganski keksi ovog prosinca, a i posljednji recept u 2019-oj godini.:)

Ultra čokoladni, mekani, obogaćeni pire-om od jabuke i džemom od mandarine...i ponovo, da jednostavnije ne može!

 

Sastojci za otprilike 16 keksa

180 g tamne čokolade, sa bar 70% kakaa

50 g extra djevičanskog ulja

60 g pire-a od jabuke

40 g svijetlog Muscovado šećera

40 g kokosovog šećera

1 žlica kakaa u prahu

140 g pirovog brašna

1 žličice praška za pecivo

1 žličice sode bikarbone

2 žlice domaće osvježavajuće marmelade od naranče/mandarine ili sl.

 

Kokosovo ulje otopiti na pari sa čokoladom.

Pire od jabuke promiješati sa šećerima i marmeladom koristeći pjenjaču.

Spojiti smjesu sa čokoladom i smjesu sa šećerom. Dobro promiješati sve zajedno.

Dodati kakao u prahu, te brašno i prašak za pecivo i sodu.

Kada su svi sastojci dobro sjedinjeni, zdjelu sa smjesom prebaciti u hladnjak na otprilike 20-ak minuta.

 

Vadilicom za keksi ili sladoled vaditi kuglice smjese na pleh obložen masnim papirom te peći na 180C stupnjeva otprilike 10 minuta.

Keksi će biti mekani i osjetljivi kod vađenja, pa svakako ostaviti neko vrijeme na plehu prije prebacivanja na rešetku na kompletno hlađenje.

U slast! :)

 

Objavljeno 31.12.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija