Njoki u umaku od buče

njoki sa bundevom

Volim talijansku kuhinju i svaki put kad želim isprobati nešto novo idem na Food-Tube Jamie Olivera i nađem g. Gennara Cotalda koji ima super jednostavne i prefine recepte.

Inspiracija je stigla ponovo u obliku bundeve, njegov recept sam sebi malo prilagodila i oduševila, pa probajte i vi!

Recept je zapravo vege i vegan, jedino njoki imaju u sebi jaje, pa ako želite da bude skroz vegansko jelo, samo prilagodite sebi recept za njoke.

 

Sastojci za 2-4 porcije

500 g bundeve

5 režnja češnjaka

1 žličica suhih listića kadulje

prstohvat suhe kajenske paprike u prahu

cca 200 ml vode

maslinovo ulje

 

*Za 350-400 g njoka.

 

Bundevu ogulite i nasjeckajte na kockice.

Učinite isto sa češnjakom, samo što ćete njega nasjeckati na sitno.

Na malo maslinova ulja (nekoliko žlica) staviti pripremljenu bundevu i češnjak, zatim začini solju, paprom, kajenskom papričicom i kaduljom.

Sa kajenskom papričicom budite oprezni jer je prilično jaka, probajte jelo tokom kuhanja pa vidite želite li još dodati.

Dodajte vodu, promiješajte i pustite da kuha otprilike pola sata.

Buča će omekšati, voda ispariti, a okusi se upotpuniti.

Gotov umak poslužiti u njoke i ribanog parmezana.

gnocchi gennaro cotaldo

gnocchi sa umakom od bundeve

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od MakeItHealthy:
  • Hrskava granola sa kikiriki maslacem i čokoladom x 1
    Davno davno davno, radila sam granolu sa kikiriki maslacem u koju sam se zaljubila. Bila je savršeno hrskava, fina i sa većim "clusterima". Odlična! Kako sam radila i zapisivala recept, papirić se izgubio i nikako da pokušam ponovo napraviti čudo od granole.   Evo, sad je stigao ponovo taj dan, ja zadovoljna, nadam se da ćete i vi biti:)   Sastojci: 200 g sitnih zobenih pahuljica 1 žličica cimeta 20 g quinoa puffs-a šaka badema 150 g kikiriki maslaca 40 g kokosovog ulja 130 g rižin...
  • Čoko bananko x 9
    S ponosom mogu reći, da je ovo najbolji banana bread koji sam ikad jela, ovoga puta u čokoladnoj varijanti. Inače ga radim bez kakaa sa dodatkom sjeckanih oraha, međutim ovoga puta sam malo prilagodila recept i napravila čoko verziju. Mekan je, sočan, odličan i nakon dva-tri dana, super užina koja će vas dobro zasititi. Ja ga volim poslužiti uz čašu jogurta ili kavu.   Sastojci 320 g omekšale banane, otprilike 3 banane sjemenke jedne vanilije ili jedan paketić bourboun vanilija šećera ...
  • Kladdkaka, švedski čokoladni raj za nepce x 6
    Znaju Šveđani kako uživati u malim stvarima... Kladdkaka je apsolutni čokoladni kolač, u mojoj varijanti bez brašna, koji se topi u ustima, tek pečen je vrlo nježan i mekan, sa prekrasnom tankom koricom. Jednostavno se stopio sa sladoledom od vanilije i višnjama iz kompota koji su osvježili ovu čoko bombu.   Vidjela sam da neki preporučaju ohladiti kolač u frižideru, za mene je onda prejak i bolji mi je kad je tek pečen ili sobne temperature.   Zasladite si vikend ovom divotom, pozovite p...
  • Proljetni orzotto sa porilukom i blitvom x 5
    Umjesto klasičnog rižota koji radim sa porilukom, inspiraciju za orzotto dala mi je Edita sa bloga Kuživancija. Ručak za prste polizati, savršeno kremast dok je topao, ali odličan i kao hladna salata dan poslije.   Sastojci za 3 porcije: 200 g ječma 2 manja poriluka, ne ona "XXL" 2-3 režnja češnjaka, ovisno o veličini 150 g svježe blitve maslinovo ulje Himalajska sol prstohvat kajenskog papra,  u prahu voda svježi ili sušeni vlasac  ovčja ili kozja skuta malo ribanog tvrdog sira ...