Pogledaj najpopularniji komplet utega za vježbanje kod kuće

Najbolja veganska pita od jabuke

Ovo je definitivno THE recept za vegansku pitu od jabuke, rustičnog izgleda, fenomenalnog okusa.

Inspiracija mi je u posljednje vrijeme Akis Petretzikis zbog kojeg sam se odvažila koristiti otopljeno kokosovo ulje za prhko tijesto i mogu reći da nema greške.

Tijesto je fino, prhko, topi se u ustima!

 

Sastojci za obruč 26 cm

Tijesto

500g pirovog brašna

130 g sitnog nerafiniranog smeđeg šećera

100 ml zobenog mlijeka

160 g kokosovog bezmirisnog ulja

1 žličica praška za pecivo

 

Sastojci za punjenje

1,2 kg jabuka

60 g sitnog nerafiniranog smeđeg šećera

1 žličica cimeta

3 žlice ruma

2 žlice limunovog soka, možete dodati i koricu ako želite

50 g oraha, mljevenih na sitno - opcionalno

 

Jabuke oprati, oguliti i naribati na kuhinjskoj krpi u zdjeli.

Dobro procijediti kroz krpu, zatim dodati ostale sastojke, promiješati i ostaviti sa strane.

 

Bezmirisno kokosovo ulje otopiti na laganoj vatri, malo ohladiti, zatim dobro promiješati sa šećerom i zobenim mlijekom koristeći pjenjaču kako bi se sastojci sjedinili.

Dodati brašno i prašak za pecivo i prstohvat soli.

Umijesiti tijesto, odvojiti u 2 djela.

Na namašćen i pobrašnjel/obložen masnim papirom kalup utisnuti polovicu smjese.

Dodati jabuke, zatim izmrviti ostatak tijesta na vrh.

 

Peći na 170C stupnjeva otprilike 45 minuta, izvaditi i ostaviti da se malo ohladi zatim posipati šećerom u prahu i poslužiti.

 

Objavljeno 30.04.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija