Mekani zobeni keksići sa kikiriki maslacem i čokoladom

  • 1 komentara
  • 6 x
  • četvrtak, 28 veljače, 2019. u 08:37

Keksi bez brašna, sa kikiriki maslacem i zobenim pahuljicama, mekani, blago žvakasti, sa divnom tankom koricom.

Od dodataka možete staviti tamnu čokoladu kao ja, nego sušeno voće po želji ili malo grublje sjeckane orašide ili pečeni neslani kikiriki. 

Ja sam koristila hrskavi kikiriki maslac, sa komadićima kikirikija, tako da nisam dodavala orašide.

Poslužite uz doručak, kao desert nakon ručka...ma kako želite! :)

 

Sastojci za cca 12 keksa

2 jaja

prstohvat Himalajske soli

65 g šećera kokosove palme

160 g kikiriki maslaca

60 g extra dejvičanska kokosova ulja

50 g sitnih zobenih pahuljica

1 žličica praška za pecivo

40 g tamne čokolade

 

Jaja istući sa soli i kokosovim šećerom.

Možete pjenjačom ili mikserom kratko.

Dodati kikiriki maslac i kokosovo ulje te izmiksati da se svi sastojci dobro sjedine.

Ako su kikiriki maslac i ulje jako omekšali, možete i ručno istući pjenjačom.

 

Dodati zobene pahuljice, prašak za pecivo i promiješati i za kraj dodati i tamnu čokoladu nasjeckanu na kockice.

 

Običnom žlicom ili žlicom za sladoled vaditi smjesu na kalup obložen masnim papirom.

Lagano uobličite smjesu u željeni oblik (krug) i izravnajte koliko je moguće vrh ljepljive smjese.

 

Pecite na 180C stupnjeva otprilike 10 minuta, izvadite, prebacite na rešetku na hlađenje, keksi će se malo stisnuti, zatim će biti spremni za posluživanje!

 

 

Kakav ti je post? 
ŠTO ZNAČI IZRAZ "BLAGO ŽVAKASTI"
MickaMacka
06.03.19. u 14:23
line
1 Komentara
Zadnji postovi od MakeItHealthy:
  • Kladdkaka, švedski čokoladni raj za nepce x 0
    Znaju Šveđani kako uživati u malim stvarima... Kladdkaka je apsolutni čokoladni kolač, u mojoj varijanti bez brašna, koji se topi u ustima, tek pečen je vrlo nježan i mekan, sa prekrasnom tankom koricom. Jednostavno se stopio sa sladoledom od vanilije i višnjama iz kompota koji su osvježili ovu čoko bombu.   Vidjela sam da neki preporučaju ohladiti kolač u frižideru, za mene je onda prejak i bolji mi je kad je tek pečen ili sobne temperature.   Zasladite si vikend ovom divotom, pozovite p...
  • Proljetni orzotto sa porilukom i blitvom x 3
    Umjesto klasičnog rižota koji radim sa porilukom, inspiraciju za orzotto dala mi je Edita sa bloga Kuživancija. Ručak za prste polizati, savršeno kremast dok je topao, ali odličan i kao hladna salata dan poslije.   Sastojci za 3 porcije: 200 g ječma 2 manja poriluka, ne ona "XXL" 2-3 režnja češnjaka, ovisno o veličini 150 g svježe blitve maslinovo ulje Himalajska sol prstohvat kajenskog papra,  u prahu voda svježi ili sušeni vlasac  ovčja ili kozja skuta malo ribanog tvrdog sira ...
  • Energetske pločice sa orašidima x 4
    Skoro paleo ploškice sa orašidima i rižinim sladom, skroz crunchy i zarazne! Brzo su gotove, priprema je jednostavna, nema smisla više kupovati ovakve ploškice. Slažete se?   Sastojci za 15-ak ploškica 200 g sirovih indijskih oraščića 130 g sirovih badema 30 g amaranth popsa sa medom* 60 g sušenih brusnica/grožđica 2 žlice oljuštenih sjemenki konoplje žličica cimeta, opcionalno 120 g kikiriki maslaca** 50 g extra djevičanska kokosova ulja 140 ml rižina sirupa   Kockice tamne čokol...
  • Lješnjak kuglice sa džemom u nugat čokoladi x 7
    Kuglice koje su nastale sasvim slučajno, a ispale savršeno! Izvadila sam neke sastojke iz špajze, malo gledala u njih i sinula mi je ideja. Orašasti plodovi, rogač, fini džem kojeg definitivno moram više uključiti u  pripremu kolača i čokolada. :) Ideju za punjenjem džemom dobila sam preko neta i stvarno je ispalo posebno.   Sastojci za 12-ak kuglica 100 g sirovih indijskih oraščića 100 g badema 10 g rogača u prahu 80 g maslaca od lješnjaka 30 g kokosova ulja (ja sam koristila bez mi...