Mekani zobeni keksići sa kikiriki maslacem i čokoladom

  • 1 komentara
  • 6 x
  • četvrtak, 28 veljače, 2019. u 08:37

Keksi bez brašna, sa kikiriki maslacem i zobenim pahuljicama, mekani, blago žvakasti, sa divnom tankom koricom.

Od dodataka možete staviti tamnu čokoladu kao ja, nego sušeno voće po želji ili malo grublje sjeckane orašide ili pečeni neslani kikiriki. 

Ja sam koristila hrskavi kikiriki maslac, sa komadićima kikirikija, tako da nisam dodavala orašide.

Poslužite uz doručak, kao desert nakon ručka...ma kako želite! :)

 

Sastojci za cca 12 keksa

2 jaja

prstohvat Himalajske soli

65 g šećera kokosove palme

160 g kikiriki maslaca

60 g extra dejvičanska kokosova ulja

50 g sitnih zobenih pahuljica

1 žličica praška za pecivo

40 g tamne čokolade

 

Jaja istući sa soli i kokosovim šećerom.

Možete pjenjačom ili mikserom kratko.

Dodati kikiriki maslac i kokosovo ulje te izmiksati da se svi sastojci dobro sjedine.

Ako su kikiriki maslac i ulje jako omekšali, možete i ručno istući pjenjačom.

 

Dodati zobene pahuljice, prašak za pecivo i promiješati i za kraj dodati i tamnu čokoladu nasjeckanu na kockice.

 

Običnom žlicom ili žlicom za sladoled vaditi smjesu na kalup obložen masnim papirom.

Lagano uobličite smjesu u željeni oblik (krug) i izravnajte koliko je moguće vrh ljepljive smjese.

 

Pecite na 180C stupnjeva otprilike 10 minuta, izvadite, prebacite na rešetku na hlađenje, keksi će se malo stisnuti, zatim će biti spremni za posluživanje!

 

 

Kakav ti je post? 
ŠTO ZNAČI IZRAZ "BLAGO ŽVAKASTI"
MickaMacka
06.03.19. u 14:23
line
1 Komentara
Zadnji postovi od MakeItHealthy:
  • Veganske chocolate chip pancakes x 5
    Jako jednostavne, mekane i obične palačinke u američkom stilu, gotove začas! Ja sam ih poslužila uz kolutiće banane i sirup od borovnica, najbolji dio je taj što se komadići čokolade u smjesi otope kod pečenja palačinki. Kad budete jeli palačinkice, biti će to prava poslastica.   Sastojci za 8 palačinka 1 chia jaje (1 žlica sjemenki chie sa 2 do 3 žlice vode, promiješati i ostaviti nekoliko minuta da smjesa zgusne) 250 ml biljnog mlijeka (ja sam koristila kokosovo) 2 žlice kokosovog šeće...
  • Prhki keksi za zobenim pahuljicama i cimetom koji se tope u ustima x 4
    Imaju tanku hrskavu koricu, a kad ih zagrizeš jednostavno potoneš u njima. Mekani su, mirišu na cimet i kokos i idealni su uz kavicu kao neki dobar snack tokom dana.   Sastojci za 12-14 keksića 150 g ekstra djevičanskog kokosovog ulja 50 g kokosovog šećera 60 g tamnog Muscovado šećera, nemojte ga preskočiti jer je on zaslužan uvelike za ovakvu teksturu keksa 8 g vanilija bourbon šećera (1 paketić) 1 žličica cejlonskog cimeta 125 g sitnih zobenih pahuljica 165 g pirovog brašna 1/2 žl...
  • Hrskava granola sa kikiriki maslacem i čokoladom x 2
    Davno davno davno, radila sam granolu sa kikiriki maslacem u koju sam se zaljubila. Bila je savršeno hrskava, fina i sa većim "clusterima". Odlična! Kako sam radila i zapisivala recept, papirić se izgubio i nikako da pokušam ponovo napraviti čudo od granole.   Evo, sad je stigao ponovo taj dan, ja zadovoljna, nadam se da ćete i vi biti:)   Sastojci: 200 g sitnih zobenih pahuljica 1 žličica cimeta 20 g quinoa puffs-a šaka badema 150 g kikiriki maslaca 40 g kokosovog ulja 130 g rižin...
  • Čoko bananko x 10
    S ponosom mogu reći, da je ovo najbolji banana bread koji sam ikad jela, ovoga puta u čokoladnoj varijanti. Inače ga radim bez kakaa sa dodatkom sjeckanih oraha, međutim ovoga puta sam malo prilagodila recept i napravila čoko verziju. Mekan je, sočan, odličan i nakon dva-tri dana, super užina koja će vas dobro zasititi. Ja ga volim poslužiti uz čašu jogurta ili kavu.   Sastojci 320 g omekšale banane, otprilike 3 banane sjemenke jedne vanilije ili jedan paketić bourboun vanilija šećera ...