Mekani Snickers vafli

  • 0 komentara
  • 6 x
  • četvrtak, 31 siječnja, 2019. u 08:22

snickers vafli

Vafli su mi oduvijek onako tiha patnja...rijetko ih radim, iako su mi divnog izgleda i moguće je zbilja napraviti puno varijacija; od mekših, do hrskavijih, klasičnih do onih sa neobičnim dodacima.

Gledala sam u kikiriki brašno koji sam eto, na ovaj način, prvi put i iskoristila, pa odlučila izvući svoj pekač vafli iz naftaline i za 10 minuta dobila desert i po!

Evo što vam treba....

Sastojci

140 g extra djevičanska kokosova ulja

65 g šećera kokosove palme*

3 jaja

prstohvat Himalajske soli

10 g aru praha

1 žličica cimeta (može i malo manje)

100 g pirova integralna brašna

50 g kikiriki brašna

1/2 žličice praška za pecivo

1 žlica ruma, ili manje

*Vafli nisu pretjerano slatki jer sam koristila šećer kokosove palme, pa ukoliko želite dodati još malo možete. Ukoliko ih budete servirali sa sirupom od datulja i kikiriki maslacem kao ja, onda nećete trebati dodavati šećer u smjesu.

Nadjev

Sirup od datulja

Kikiriki maslac

Sirovi kikiriki, zapeči na tavi (bez soli)

Ako želite baš pretjerati, možete dodati i malo otopljene tamne čokolade na vrh.

Kokosovo ulje rastopiti u tavi, te prebaciti u zasebnu zdjelu. Dodati šećer, sol i cimet, promiješati pjenjačom i ostaviti sa strane da se ulje malo ohladi.

Dodati rum, te postepeno dodavati jedno po jedno jaje dobro miješajući smjesu.

Za kraj postepeno dodavati i brašna sa praškom za pecivo, kontantno miješajući kako bi dobili jednoličnu smjesu.

Na uključeni zagrijani pekač (na cca 4 jačinu, moj je iz Lidla) koje ste premazali kokosovim uljem dodati po sredini oko 3-4 velikih žlica smjese i preklopiti smjesu. Pustiti minutu da se fino zapeku, kontrolirati tu i tamo vidjeti kako proces napreduje, pogotovo ako prvi put radite.

Kada se stvori lagana zapečena korica prebaciti na rešetku za hlađenje ili pak odmah poslužiti uz sirup od datulja, kikiriki maslaca i zapečenog kikirikija.

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od MakeItHealthy:
  • Hrskava granola sa kikiriki maslacem i čokoladom x 1
    Davno davno davno, radila sam granolu sa kikiriki maslacem u koju sam se zaljubila. Bila je savršeno hrskava, fina i sa većim "clusterima". Odlična! Kako sam radila i zapisivala recept, papirić se izgubio i nikako da pokušam ponovo napraviti čudo od granole.   Evo, sad je stigao ponovo taj dan, ja zadovoljna, nadam se da ćete i vi biti:)   Sastojci: 200 g sitnih zobenih pahuljica 1 žličica cimeta 20 g quinoa puffs-a šaka badema 150 g kikiriki maslaca 40 g kokosovog ulja 130 g rižin...
  • Čoko bananko x 9
    S ponosom mogu reći, da je ovo najbolji banana bread koji sam ikad jela, ovoga puta u čokoladnoj varijanti. Inače ga radim bez kakaa sa dodatkom sjeckanih oraha, međutim ovoga puta sam malo prilagodila recept i napravila čoko verziju. Mekan je, sočan, odličan i nakon dva-tri dana, super užina koja će vas dobro zasititi. Ja ga volim poslužiti uz čašu jogurta ili kavu.   Sastojci 320 g omekšale banane, otprilike 3 banane sjemenke jedne vanilije ili jedan paketić bourboun vanilija šećera ...
  • Kladdkaka, švedski čokoladni raj za nepce x 6
    Znaju Šveđani kako uživati u malim stvarima... Kladdkaka je apsolutni čokoladni kolač, u mojoj varijanti bez brašna, koji se topi u ustima, tek pečen je vrlo nježan i mekan, sa prekrasnom tankom koricom. Jednostavno se stopio sa sladoledom od vanilije i višnjama iz kompota koji su osvježili ovu čoko bombu.   Vidjela sam da neki preporučaju ohladiti kolač u frižideru, za mene je onda prejak i bolji mi je kad je tek pečen ili sobne temperature.   Zasladite si vikend ovom divotom, pozovite p...
  • Proljetni orzotto sa porilukom i blitvom x 5
    Umjesto klasičnog rižota koji radim sa porilukom, inspiraciju za orzotto dala mi je Edita sa bloga Kuživancija. Ručak za prste polizati, savršeno kremast dok je topao, ali odličan i kao hladna salata dan poslije.   Sastojci za 3 porcije: 200 g ječma 2 manja poriluka, ne ona "XXL" 2-3 režnja češnjaka, ovisno o veličini 150 g svježe blitve maslinovo ulje Himalajska sol prstohvat kajenskog papra,  u prahu voda svježi ili sušeni vlasac  ovčja ili kozja skuta malo ribanog tvrdog sira ...