Lješnjak kuglice sa džemom u nugat čokoladi

Kuglice koje su nastale sasvim slučajno, a ispale savršeno!

Izvadila sam neke sastojke iz špajze, malo gledala u njih i sinula mi je ideja.

Orašasti plodovi, rogač, fini džem kojeg definitivno moram više uključiti u  pripremu kolača i čokolada. :)

Ideju za punjenjem džemom dobila sam preko neta i stvarno je ispalo posebno.

 

Sastojci za 12-ak kuglica

100 g sirovih indijskih oraščića

100 g badema

10 g rogača u prahu

80 g maslaca od lješnjaka

30 g kokosova ulja (ja sam koristila bez mirisa)

 

Džem po želji. Ja sam koristila od maline i kokosa i odlično ide uz ove kuglice.

 

Preljev

70 g čokolade (promiješajte tamnu i nugat čokoladu)

15 g kokosova ulja

 

Indijske oraščiće i bademe samljeti u multipraktiku.

Dodati rogač, maslac od lješnjaka i ulje i izblendati dok se svi sastojci ne spoje.

Proces neće dugo trajati.

 

Ako koristite džem ili namaz koji je želiran, neće biti nikakvih problema za punjenje kuglica.

Ako imate neki koji želite iskoristiti a tekući je, probajte kuglice marmelade zamrznuti prije korištenja, ali svakako preporučam te želirane.

 

Otrgnuti komad smjese za kuglice, spljoštiti između dlanova, staviti u sredinu pola žičice džema/namaza, preklopiti i uvaljati među dlanove da bi dobili lopticu.

Možete staviti i sušene brusnice, šljivu narezanu na sitno i sl, ali preporučam džem.

Slažite kuglice na masni papir.

 

U međuvremenu otopite čokoladu i ulje.

Malo ostavite da se ohladi i onda prelijte žlicom svaku kuglicu ili umočite donji dio kuglice u čokoladu, a žlicom prelijte ostatak i odmah stavite na rešetku ili masni papir da se stisne.

 

Kad završite sve kuglice, stavite ih odmah na plehu sa masnim papirom u frižider na hlađenje.

Nadam se da imate jak frižider koji hladi kao moj, pa nisu trebale u zamrzivač, već su se fino stisle i ovako.

Ako smatrate da je ipak bolje staviti u zamrzivač da se stisnu i onda čuvati u frižideru, može i tako. :)

 

Uživajte u ovim fancy kuglicama.

 

ps. Ako ne želite korisititi čokoladu ne morate. Možete ih pustiti takve kakve jesu ili uvaljati u rogač.

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od MakeItHealthy:
  • Kladdkaka, švedski čokoladni raj za nepce x 0
    Znaju Šveđani kako uživati u malim stvarima... Kladdkaka je apsolutni čokoladni kolač, u mojoj varijanti bez brašna, koji se topi u ustima, tek pečen je vrlo nježan i mekan, sa prekrasnom tankom koricom. Jednostavno se stopio sa sladoledom od vanilije i višnjama iz kompota koji su osvježili ovu čoko bombu.   Vidjela sam da neki preporučaju ohladiti kolač u frižideru, za mene je onda prejak i bolji mi je kad je tek pečen ili sobne temperature.   Zasladite si vikend ovom divotom, pozovite p...
  • Proljetni orzotto sa porilukom i blitvom x 3
    Umjesto klasičnog rižota koji radim sa porilukom, inspiraciju za orzotto dala mi je Edita sa bloga Kuživancija. Ručak za prste polizati, savršeno kremast dok je topao, ali odličan i kao hladna salata dan poslije.   Sastojci za 3 porcije: 200 g ječma 2 manja poriluka, ne ona "XXL" 2-3 režnja češnjaka, ovisno o veličini 150 g svježe blitve maslinovo ulje Himalajska sol prstohvat kajenskog papra,  u prahu voda svježi ili sušeni vlasac  ovčja ili kozja skuta malo ribanog tvrdog sira ...
  • Energetske pločice sa orašidima x 4
    Skoro paleo ploškice sa orašidima i rižinim sladom, skroz crunchy i zarazne! Brzo su gotove, priprema je jednostavna, nema smisla više kupovati ovakve ploškice. Slažete se?   Sastojci za 15-ak ploškica 200 g sirovih indijskih oraščića 130 g sirovih badema 30 g amaranth popsa sa medom* 60 g sušenih brusnica/grožđica 2 žlice oljuštenih sjemenki konoplje žličica cimeta, opcionalno 120 g kikiriki maslaca** 50 g extra djevičanska kokosova ulja 140 ml rižina sirupa   Kockice tamne čokol...
  • Mekani zobeni keksići sa kikiriki maslacem i čokoladom x 6
    Keksi bez brašna, sa kikiriki maslacem i zobenim pahuljicama, mekani, blago žvakasti, sa divnom tankom koricom. Od dodataka možete staviti tamnu čokoladu kao ja, nego sušeno voće po želji ili malo grublje sjeckane orašide ili pečeni neslani kikiriki.  Ja sam koristila hrskavi kikiriki maslac, sa komadićima kikirikija, tako da nisam dodavala orašide. Poslužite uz doručak, kao desert nakon ručka...ma kako želite! :)   Sastojci za cca 12 keksa 2 jaja prstohvat Himalajske soli 65 g šećera ...