Lagani Clafoutis sa šumskim voćem

Clafoutis je francuski desert koji se zapravo super uklapa u lagane ljetne delicije, kako za pripremu, tako i za jesti.

Smjesa nalikuje onoj za palačinke, tako da je tečna i lagana, može se reći da se radi o pečenoj palačinki sa voćem.

Ja sam ga radila u blenderu, tako da stvarno nema lakše.

U originalnom receptu se radi sa višnjama, ja sam koristila šumsko voće, ali ako ne volite baš kiselo, možete koristiti i samo borovnice ili samo kupine ili neko drugo voće po želji.

 

Sastojci

3 jaja

70 ml agave

50 ml tekućeg extra djevičanskog kokosovog ulja

250 ml biljnog mlijeka (ja sam koristila bademovo)

150 g pirovog brašna

200-250 g bobičastog ili nekog drugog voća po želji 

 

*Pirov griz za voće

*Muscovado šećer/Demerara šećer za posip prije pečenja

*Šećer u prahu za posip nakon pečenja

 

Jaja umutiti kratko pjenjačom sa agavom, dodati mlijeko i ulje i još jednom promiješati.

Sipati u blender, dodati brašno i blendati do jednolične smjese.

Zamrznuto voće posipati sa grizom (otprilike 2 žlice).

Okrugli kalup za pečenje (može biti za torte ili keramički kalup-25 cm) premazati kokosovim uljem, te posipati žlicu-dvije Demerara ili Muscovado svijetlim šećerom, posložiti voće sa grizom,zatim preliti tekuću smjesu i još malo posipati šećerom prije pečenja (opcionalno).

 

Peći na 180C stupnjeva otprilike 25-30 minuta.

Ostaviti da se kolač ohladi, zatim poslužiti posipan sa šečerom u prahu i bademovim listićima.

Objavljeno 30.06.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija