Čistimo zalihe - klikni i iskoristi popuste do -50%!

Jednostavna galetta s jagodama

Odkad sam napravila prhko tijesto za vegansku pitu od jabuke, veganska galetta mi je u mislima!

Budući da je sezona jagoda u punom jeku, evo ga recept za jednu malu slatku galetticu koja bi bila idealna uz kuglicu sladoleda od kokosa.

 

Sastojci za 1 manju galettu

Tijesto

130 g pirovog brašna

30 g kokosovog šećera

prstohvat Himalajske soli

25 ml zobenog mlijeka

40 g bezmirisnog kokosovog ulja

 

Nadjev od jagoda

cca 130 g svježih jagoda

2 žlice kokosovog ili nerafiniranog smeđeg šećera (prekoporuka, koristiti sitni)

1/2 žličice cimeta

 

Od gore navedenih sastojaka umijesiti tijesto tako što ćete brašno sipati u jednu zdjelu, a otopljeno kokosovo ulje promiješati sa šećerom i mlijekom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Razvaljati na masnom papiru u obliku kruga.

Jagode narezati na tanje fetice i slagati na tijesto. Pustiti obavezno razmak na rubovima tijesta jer će se kasnije trebati preklapati rubovi prema unutrašnjosti.

Posipati cimetom i šećerom i krenuti sa zatvaranjem rubova.

Zatvarajte postepeno, "rub po rub" prateći smjer kazaljka na satu, biti će vam lakše.

Rubove premazati sa malo kokosovog ulja i zatvoriti pukotine, ukoliko ih ima, zatim peći na 180C stupnjeva, otprilike 30-ak minuta.

Gotovu galettu ostaviti da se malo ohladi i "odmori" zatim poslužiti uz sladoled od kokosa!

 

Objavljeno 31.05.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija