Integralni linzeri sa lješnjacima

integralni linzeri

Vrijeme je za predbožićno pečenje kolačića, stoga evo jednog super recepta za keksiće, točnije linzere.

Moji su integralni, napravljeni od pirovog brašna i mljevenih lješnjaka, a punila sam ih džemom od marelice, šljive i brusnice.

Ova tura od 30-ak keksića je kod nas nestala u jednom danu, al ponoviti ćemo sigurno!

make it healthy keksi

Sastojci za 30-ak linzera

100 g lješnjaka, samljeti na sitno

150 g integralna pirova brašna

1 paketić bourbon vanilija šećera

1 žličica cimeta

ribana korica jednog limuna

1 jaje

75 g šećera kokosove palme

100 g bezmirisna kokosova ulja

voda po potrebi

 

*Džem po vlastitom izboru za spajanje keksića.

Šećer u prahu za posip gornjeg dijela keksa.

 

Suhe sastojke promiješati u zdjeli, zatim dodati jaje i kokosovo ulje sobne temperature.

Lagano promiješati špatulom, zatim kratko rukama spojiti sastojke, dodat žlicu-dvije vode po potrebi i mikserom sjediti smjesu. Kokosovo ulje se mora skroz spojiti sa ostalim sastojcima.

Možete i sve sastojke osim vode staviti u multipraktik i kratko izblendati kako bi se kokosovo ulje stopilo sa ostalim sastojcima i onda ručno uobličiti tijesto na pobrašnjeloj podlozi. Vodu dodati po potrebi, eventualno 1 do maksimalno 2 žlice.

Rukama kratko umjesiti tijesto, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku otprilike sat vremena.

 

Razvaljati tijesto na pobrašnjeloj radnoj plohi na debljinu od otprilike 5 mm ili po želji.

Rezačima za kekse razrezati tijesto. Paziti da imate jednaki broj keksa koji će biti skroz "puni" , a ostali sa rupicom u sredini iz koje će se kasnije vidjeti džem.

Peći na 180C stupnjeva, 15-ak minuta, možda i manje, ovisno o pećnici, na plehu  prethodno obloženim masnim papirom.

 

Trebaju se lagano zapeći, kako bi bili hrskavi. Paziti da ne zagore.

Na "pune" kekse staviti pola žličice džema i preklopiti keksom sa rupicom koji se prethodno posipaju šećerom u prahu.

 

To je to, u slast!

linzeri make it healthy

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od MakeItHealthy:
  • Kladdkaka, švedski čokoladni raj za nepce x 0
    Znaju Šveđani kako uživati u malim stvarima... Kladdkaka je apsolutni čokoladni kolač, u mojoj varijanti bez brašna, koji se topi u ustima, tek pečen je vrlo nježan i mekan, sa prekrasnom tankom koricom. Jednostavno se stopio sa sladoledom od vanilije i višnjama iz kompota koji su osvježili ovu čoko bombu.   Vidjela sam da neki preporučaju ohladiti kolač u frižideru, za mene je onda prejak i bolji mi je kad je tek pečen ili sobne temperature.   Zasladite si vikend ovom divotom, pozovite p...
  • Proljetni orzotto sa porilukom i blitvom x 2
    Umjesto klasičnog rižota koji radim sa porilukom, inspiraciju za orzotto dala mi je Edita sa bloga Kuživancija. Ručak za prste polizati, savršeno kremast dok je topao, ali odličan i kao hladna salata dan poslije.   Sastojci za 3 porcije: 200 g ječma 2 manja poriluka, ne ona "XXL" 2-3 režnja češnjaka, ovisno o veličini 150 g svježe blitve maslinovo ulje Himalajska sol prstohvat kajenskog papra,  u prahu voda svježi ili sušeni vlasac  ovčja ili kozja skuta malo ribanog tvrdog sira ...
  • Energetske pločice sa orašidima x 4
    Skoro paleo ploškice sa orašidima i rižinim sladom, skroz crunchy i zarazne! Brzo su gotove, priprema je jednostavna, nema smisla više kupovati ovakve ploškice. Slažete se?   Sastojci za 15-ak ploškica 200 g sirovih indijskih oraščića 130 g sirovih badema 30 g amaranth popsa sa medom* 60 g sušenih brusnica/grožđica 2 žlice oljuštenih sjemenki konoplje žličica cimeta, opcionalno 120 g kikiriki maslaca** 50 g extra djevičanska kokosova ulja 140 ml rižina sirupa   Kockice tamne čokol...
  • Mekani zobeni keksići sa kikiriki maslacem i čokoladom x 6
    Keksi bez brašna, sa kikiriki maslacem i zobenim pahuljicama, mekani, blago žvakasti, sa divnom tankom koricom. Od dodataka možete staviti tamnu čokoladu kao ja, nego sušeno voće po želji ili malo grublje sjeckane orašide ili pečeni neslani kikiriki.  Ja sam koristila hrskavi kikiriki maslac, sa komadićima kikirikija, tako da nisam dodavala orašide. Poslužite uz doručak, kao desert nakon ručka...ma kako želite! :)   Sastojci za cca 12 keksa 2 jaja prstohvat Himalajske soli 65 g šećera ...