Integralni linzeri sa lješnjacima

integralni linzeri

Vrijeme je za predbožićno pečenje kolačića, stoga evo jednog super recepta za keksiće, točnije linzere.

Moji su integralni, napravljeni od pirovog brašna i mljevenih lješnjaka, a punila sam ih džemom od marelice, šljive i brusnice.

Ova tura od 30-ak keksića je kod nas nestala u jednom danu, al ponoviti ćemo sigurno!

make it healthy keksi

Sastojci za 30-ak linzera

100 g lješnjaka, samljeti na sitno

150 g integralna pirova brašna

1 paketić bourbon vanilija šećera

1 žličica cimeta

ribana korica jednog limuna

1 jaje

75 g šećera kokosove palme

100 g bezmirisna kokosova ulja

voda po potrebi

 

*Džem po vlastitom izboru za spajanje keksića.

Šećer u prahu za posip gornjeg dijela keksa.

 

Suhe sastojke promiješati u zdjeli, zatim dodati jaje i kokosovo ulje sobne temperature.

Lagano promiješati špatulom, zatim kratko rukama spojiti sastojke, dodat žlicu-dvije vode po potrebi i mikserom sjediti smjesu. Kokosovo ulje se mora skroz spojiti sa ostalim sastojcima.

Možete i sve sastojke osim vode staviti u multipraktik i kratko izblendati kako bi se kokosovo ulje stopilo sa ostalim sastojcima i onda ručno uobličiti tijesto na pobrašnjeloj podlozi. Vodu dodati po potrebi, eventualno 1 do maksimalno 2 žlice.

Rukama kratko umjesiti tijesto, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku otprilike sat vremena.

 

Razvaljati tijesto na pobrašnjeloj radnoj plohi na debljinu od otprilike 5 mm ili po želji.

Rezačima za kekse razrezati tijesto. Paziti da imate jednaki broj keksa koji će biti skroz "puni" , a ostali sa rupicom u sredini iz koje će se kasnije vidjeti džem.

Peći na 180C stupnjeva, 15-ak minuta, možda i manje, ovisno o pećnici, na plehu  prethodno obloženim masnim papirom.

 

Trebaju se lagano zapeći, kako bi bili hrskavi. Paziti da ne zagore.

Na "pune" kekse staviti pola žličice džema i preklopiti keksom sa rupicom koji se prethodno posipaju šećerom u prahu.

 

To je to, u slast!

linzeri make it healthy

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od MakeItHealthy:
  • Kukuruzna pita od poriluka i blitve x 10
    Super jednostavna pita koju možete poslužiti za doručak, užinu ili laganu večeru. Poriluk i blitvu obožavam, tako da je pita nakrcana sa tim namirnicama, a tu je posni sir za svježinu. Pita je i gluten free, budući da se radi sa kukuruznim brašnom. Sastojci 2 veće glavice poriluka 200 g svježe blitve ili špinata 3 jaja 150 g posnog sira 50 g feta sira 75 ml maslinova ulja 75 g kukuruzna brašna Himalajska sol, papar Priprema Poriluk narezati na kolutove i pirjati na maslinovom ulju...
  • Pumpkin pie miriši na zimu x 2
    Pitu sa bundevom radila sam davno sa orasima i tahinijem i kremom od pire-a i jogurta, ali uhvatila me želja da isprobam i američku inačicu.   Bogata je mirisima Božića i zime, prhke kore sa integralnim pirovim i kokosovim brašnom, a punjenje od bundeve je skroz "light".   Sastojci za tijesto 50 g kokosova brašna 100 g integralna pirova brašna 40 g šećera kokosove palme 75 g kokosova ulja (može i bezmirisna) 1 jaje prstohvat soli 1 žlica bademova mlijeka    Sastojci za kremu 350 ...
  • Mekani keksi sa bundevom i mirisom blagdana x 6
    Prekrasni mekani keksi divne žute boje sa narančinom koricom i začinom za medenjake koji griju tijelo i dušu. Od ovih sastojaka radila sam isti dan i "pumpkin bread" sa još ponekim dodacima i zapravo neznam što mi je bolje!   Sastojci za 16-18 keksa 1 jaje prstohvat Himalajske soli 75 g šećera kokosove palme 150 g pire-a od bundeve korica jedne naranče ili nešto manje 100 g extra djevičanska kokosova ulja 1 žličica začina za medenjake 100 g integralna pirova brašna 80 g pirova braš...
  • Njoki u umaku od buče x 8
    Volim talijansku kuhinju i svaki put kad želim isprobati nešto novo idem na Food-Tube Jamie Olivera i nađem g. Gennara Cotalda koji ima super jednostavne i prefine recepte. Inspiracija je stigla ponovo u obliku bundeve, njegov recept sam sebi malo prilagodila i oduševila, pa probajte i vi! Recept je zapravo vege i vegan, jedino njoki imaju u sebi jaje, pa ako želite da bude skroz vegansko jelo, samo prilagodite sebi recept za njoke.   Sastojci za 2-4 porcije 500 g bundeve 5 režnja češnja...